Tisdag 29/9

Godmorgon!

Här kommer bilderna från helgen då vi var hemma hos mamma och Soffan, de jag talade om igår.


Vi var ute eftersom Andreas skulle vara så snäll och tvätta min bil och får då syn på ett tåg med motorcyklar. Man ser dem kanske inte jättebra på bilden, men det var kul att se. Dock slår det ju inte Valborgsmässoafton i Skänninge.





Andreas tvättar Saaben. Snart blir det väl att åka ner och tvätta Asconan, jag får väl ta den då.





Madde och Johanna myser, eller?





Johanna, Eleonore och Ebba var ute och gosade med kaninerna Greta, Garbo och Freja. Kaninerna fick även lite grönt av mamma.





Johanna med kaninen.... nae, jag minns inte vilken som var vilken, förutom Freja.





Eleonore med en kanin samt grönt i handen.





Mamma klippte klorna på Diva, men det är ingen favorit hos Diva, men säg något djur som tycker om att klippa klorna.




Men tur att man kan få gosa lite efter kloklippningen.




Andreas och Diva busar lite, även om Diva ser lite rädd ut?





Sen passade Diva på att äta lite vindruvor. Kaninerna tyckte om dem med, och även vi människor.


Vindruvsblad.


Och sist men inte minst...



Jag har sällan ego-bilder... men tänkte att ni kunde ju få se mig nån gång.


Idag blir det en lång dag i skolan, eller ja, i alla fall enligt mig. Känns lite jobbigt, men går nog bra. Har en lektion i skolan och sen vid 13.15 blir det temadagen, som jag berättade om igår.

Vi var ju och handlade igår sen, köpte lite glas... eftersom Andreas familj är rätt stor så blir jag alltid lite smått irriterad då jag vill duka med likadana glas när folk är här, men får alltid ta blandade glas. Nu har jag 12 stycken likadana glas, 5:- styck på Citygross. Nöjd? Japp!

Ha det bra nu!


Måndag 28/9

Tuddelu!

Dagen har flytit på rätt bra än så länge, men har inte så mycket ork. Det blir rätt segt i skolan, och imorgon blir det en lång bökig dag, så då kommer jag väl däcka när jag kommer hem. Temadag i Kvarnparken i Mjölby då.

Borde simma, har inte gjort det på flera dagar, men ärligt talat så har jag ingen ork och lust. Får se när det blir igen.

Har åkt rätt så mycket bil de senaste dagarna, eftersom Andreas fixade körkortet i veckan som var. Jag är riktigt glad för hans skull, han kör nu Asconan till jobbet varje dag och jag tror att han njuter ordentligt av det. Och jag njuter också av det, så skönt att inte vara tvungen att köra.

Jag sitter och funderar på om jag skulle ta och kasta in en tvätt i maskinen, så att jag inte behöver tvätta massor på en gång på typ Torsdag.
På Torsdag ska jag även hämta nycklarna till det andra garaget vi ska hyra också. Det kommer kännas bra att båda bilarna får stå inne.

I helgen har vi inte varit hemma allt för mycket. I Lördags åkte vi ner till mamma och Soffan. Andreas körde, så jag satt och tog det lugnt. Väl där nere var Andreas så snäll och tvättade av min bil, den var nämligen skitig.
Madde och Johanna kom dit, och mamma hämtade även Eleonore och Eleonores kompis Ebba, som varit på ridkalas i stallet. Anledningen till att mamma hämtade dem är att Magnus, Eleonores och Johannas pappa, är allergisk mot pälsdjur och speciellt då hästar. Så hemma hos mamma och Soffan fick Eleonore och Ebba bada, samt även kela med kaninerna.
Jag tog lite bilder, men har inte ork att lägga in dem på datorn just nu.

Igår var vi inne i Linköping, där vi köpte en ny dammsugare samt hälsade på Andreas kusin Tommy med sambon Ann-Sofie. Trevligt och vi var kvar där inne ett tag.

Nu orkar jag inte skriva mer, sorry, men ni får ha det så bra!


Torsdag 24/9

Jag ber om ursäkt för att jag inte skrev något igår. Jag hade ingen ork och ingen fantasi, ville göra annat helt enkelt och det hoppas jag att ni accepterar.

Just nu sitter jag bara på skoj och kollar resor till varmare breddgrader. Men jag vet inte.

Annars har jag inte gjort så mycket än så länge, kunde inte somna om när Andreas gått och åkt hemifrån, så la mig och skrev lite, gick på toa och nu har jag typ bäddat, dock inte lagt på överkast och så än.
Idag blir det väl att ev. gå promenad tillsammans med Sandra. Hade egentligen små planer på att åka in och simma, men promenad går väl lika bra? Får se hur det blir, hon kan vara velig ibland. Vore ju skönt att gå lite.

Vad segt internetbanken går! Blir lite smått irriterad, eftersom jag tänkte betala lite räkningar. Har nämligen lite pengar kvar från förra månadens utbetalning, detta eftersom Andreas hade pengarna från lånet osv. Vart endel, men men.


Tisdag 22/9 Mer!

Jag ringde 1177 förut gällande min mage. Har ju gått och mått illa, varit uppblåst lite om magen, men kunna gå på toa som normalt, samt trött och varm. Hon rekommenderade att jag ska gå promenader och röra på mig, eftersom det kan vara gaser i tarmarna.

Hoppas det stämmer och att jag kan somna lugnt ikväll utan tankar på cancer, tumörer osv. Men det är svårt att sluta tänka.

Så jag passade på att gå ut och räffsa lite löv i trädgården och la i rabatterna. Det var rätt skönt, men tänk vad underbart det hade vart om det funnits ännu mer löv att räffsa ihop. Det kanske låter dumt, men det var rätt skönt att stå ute i blåsten.
Därpå tog jag en promenad ner till stan för att hämta ut lite Bircanyl m.m. på Apoteket. Jag gick över ån hem, i blåsten.

Jag njuter just nu lite smått av att hösten står på verandan, precis som jag nämnde igår. Jag försöker tända lite ljus här hemma, jag njuter när jag kan sätta på mig fleece- eller ulljackan, jag sover rätt ok på nätterna. Depreissionen har inte kommit igång riktigt än, och jag hoppas att det inte blir som förra året.

Tiden rullar på och snart kommer Andreas hem. Sen har han en dag ledigt, och det känns bra. Vi kan ta det hyffsat lugnt ikväll och behöver inte stressa i säng, sen rullar nog dagen på rätt bra imorgon och på Torsdag är jag ledig istället, min vanliga lediga dag.

Livet är ju inte lätt, det vet jag. Det vet VI.

Jag har inte orkat börja med maten och har lite smått skuldkänslor för det, även om de känslorna inte borde finnas där.
Katterna sover på vår säng, som de oftast brukar göra, speciellt när vi tar det lugnt. Och samma platser, Mozart på husses sida och Molgan på mattes.

Jag borde kasta i en maskin tvätt, men planerna är att göra det precis innan eller efter att jag duschat för att slippa ha tvätten hängandes på tvättstället i vardagsrum.

Andreas är nu hemma och står med maten, det blir stekt falukorv med pasta. Det är så skönt att han ibland kan ta grejer, när jag inte orkar. Maten har han fått göra de senaste veckorna, känns det som.
Han och Sten ska övningsköra senare, så jag får nog en lugn och skön kväll.

Tisdag 22/9

Godmorgon.

Satte mig här en liten stund, skönt att vakna till.

En Peab-bil kom utanför och parkerade..jag började undra vart de skulle, och sen plingade det på på min dörr. De skulle nämligen kolla på vårt badrumsfönster. Skönt att slippa vaktmästarna, faktiskt. Det är inte kul att tjatta på dem. Jag gillar inte att tjatta på folk.

Natten har varit bra i övrigt, även om jag kanske skulle vilja sova lite till egentligen.

Nu måste jag sätta igång, men sängen är bäddad åtminstonde.

Kram


Dagens skola var rätt intressant, även om jag endast var där typ 1 timme och 20 minuter.

Det var nämligen Danskar som föreläste om hur deras skola och studier fungerar, eftersom de läser liknande i Danmark som vi som läser Omvårdnad i Mjölby. De har nämligen vart här i fyra av 5 veckor och haft praktik samt sett lite av Sverige, som Stockholm, Vadstena och Visningsö. Det var intressant att få höra hur deras studier fungerar i Danmark, även om det kunde vara lite svårt att förstå Danskan ibland.

Nu saknar jag bara min älskade karl som e på jobbet. Imorgon har han ledigt, men vi ska inte gå in på några detaljer.

Ute blåser det, hösten har verkligen kommit. Ligger rätt mycket löv på marken nu.

Jag har ingen aning om vad jag ska göra tills Andreas kommer hem, dammsög lite imorse när Peab-Gubben hade varit här och förhoppningsvis fixat fönstret. Och han tipsade även om att om det var så att fönstret skulle vara lite trögt att stänga, kunde vi trycka till lite på andra sidan fönstret med. Kanske skulle behöva tvätta av det fönstret lite, jag tvättade ju ändå alla de andra i Fredags.
Men jag kan lova att det är med rädsla jag öppnar fönstret, för usch om det pajar igen.
Nu kan jag tillägga att jag öppnade precis fönstret, på båda sätten (vi kan både "fälla" det samt öppna det normalt) och det funkade.

Nästa Torsdag hämtar jag nycklarna till vårt andra garage med. Ska bli så skönt att ha båda bilarna inne.


Måndag 21/9 Tankar

Som jag skrev i det tidigare inlägget tänker jag endel på sjukdomar som kan utvecklas i tex. magen. Ja, jag vet att man inte ska tänka, speciellt inte jag.

Just nu sitter jag och läser en blogg om en kvinna som dog i cancer, Malignt Melanom, http://mittlivsabina74.blogspot.com.
Cancer, som tar så många liv. Mormor hade cancer, farfar hade cancer, svärfar har haft cancer(typ).. det är skrämmande.

Jag är rädd för döden. Jag är riktigt rädd och vet inte vad det kan bero på. Mycket kanske beror på pappa, att vi förlorade honom. Att jag inte vet vad det innebär?
Jag är rädd för att få besked om att någon i min närhet har lämnat mig, jag är rädd att telefonen ska ringa och jag ska få reda på att Andreas, Mamma, Soffan eller någon annan nära har råkat ut för en olycka och inte överlevt.
Jag vill inte att den dagen ska komma.

Jag vet att ingen lever i all evighet.
Men jag vill inte bli lämnad kvar ensam. Jag vet inte om jag skulle fixa det.

Jag tror som sagt var att endel beror på pappas bortgång.

Jag vill inte lämna er.


Min önskan är att få barn med dig, älskling. Jag älskar dig så jävla mycket. 3 år har gått så snabbt.
Vi tjaffsar ibland, jag vet att jag inte är bra alltid, att jag blir arg och sur, men jag älskar dig. Som fan.



Allt var bra hos Pär föresten. Bullarna var inte hemma än, men vi fick kakor istället. Det var lika gott och jag tror att han vart glad över presenterna, 4 kaffekoppar från Åhlens.

Måndag 21/9

Hej!

Hoppas allt är bra med er och att ni överlevt den här helgen med.
Idag har jag inte gjort så mycket, än så länge. Lite segt, men mår inte illa för tillfället i alla fall. Det är alltid något och skönt att slippa det, eftersom jag mått lite illa de senaste dagarna.

Igår höll vi på och fixade i trädgården lite. Vi tog även en runda in till Plantagen igen för att köpa lite mer växter, lökar och jord. Sedan hem, grävde lite mer rabatt och planterade. Tog även in den lilla utemöbeln, grillen samt lite annat. Lyktorna åkte även ut på altanen igen. Jag vart riktigt nöjd kan jag lova.
Därpå övningskörde Andreas ett par timmar och under tiden passade jag på att dammsuga, diska, plocka lite samt duscha av mig.
På kvällen vart det en promenad med Micke och Sandra, men tyvärr regnade det lite ute under tiden. Det var ändå rätt skönt att gå lite, man behöver det ibland.

Tänkte lägga in lite bilder, och hittade även då bilder från i Lördags kväll, då vi var hos Rosita och Micke. Vi blev bjudna på chokladpudding, snackade skit och spelade Yatzy. Alicia hade även kul med en rosa Cowboy hatt, som hon satte på typ allas huvud.


Inne på Plantagen i Linköping fanns det riktigt fina och häftiga Ljung. Jag köpte den "lila" och sedan åkte vi in även igår och köpte den "Gula".


Alicia satte på Andreas Cowboyhatten. Vart han inte riktigt fin?


Fast Alicia vart nog sötare med den.


Lyktorna fick som sagt var komma ut igår. Ljus hör ju till hösten, och jag kan tillägga att det var många ljus tända här hemma igår.


Som ni ser på bilden börjar hösten komma nu. Det ligger blad på marken, och färgerna förändras även.


Här har vi de Ljung vi planterade. En färgklick!


Och här har vi lite rabatt, det är kanten till höger om Gräslöken som vi grävde och fixade igår. Vart det inte bra?

Nu borde jag egentligen sätta lite fart här hemma, eftersom jag planerat att åka ner till Sandra innan jag ska till skolan. Har ju bara 1 lektion idag. Skulle även maila min lärare, för att kolla upp en sak med henne. Har heller inte ätit frukost än, så det borde jag också göra.

Men ni får ha det så bra.

 

Kram



Uppdatering.

 

Här sitter jag, seg och trött. Åt förut, är törstig igen. Skulle helst gå och lägga mig och sova, men har ingen lust riktigt.

Saknar Andreas som är på jobbet. Man blev lite bortskämd när han var hemma en hel vecka eftersom han var sjukskriven pga sin hand.

Skolan gick bra, det var ju ändå bara 1 lektion idag och det fixar man lätt. När jag åkte därifrån var jag hungrig så det första jag gjorde när jag kom hem var att kasta in matlådan i mikron, rester från igår. Rökt fläskfile, som vi stekte lite, och kroketter till samt bearnaisessås.

Senare blir det ev. att åka/gå ner till Pär, som fyller 28 år idag. Han berättade även att han skulle iväg och baka bullar, så ikväll blir det väl nybakat då? Blir säkert jättegott.

Ibland oroar jag mig för min kropp. Jag är konstig i min mage då och då, har fått information om att jag har inflammerad tjocktarm, då och då, men man tänker i vilket fall som helst. Nu dricker jag mycket, går på toa endel, är konstig i magen och uppsvälld. Det kan finnas många olika förklaringar, men vi får väl se hur det utvecklar sig.
Vi hoppas på ett speciellt resultat, men vi får se.

Just nu känns det som att det blir en skön kväll, precis som igår.
För igår var det lugnt och skönt. Tände lite ljus och kollade på "Ensam mamma söker".
Jag hoppas att jag kan njuta av den här hösten, förra hösten mådde jag inte ett dugg bra. Mycket var nog eftersom jag var arbetslös, nu studerar jag ju, och depressionerna, vilket nog även det berodde på arbetslösheten.

Snart kommer Andreas hem och sen får vi se vad som händer.

Kram och Puss


Lördag 19/9

Hej!

Gick upp rätt tidigt, Andreas och Micke skulle iväg till Nykyrka skroten och kolla om det finns lite grejer till Asconan.
Jag mår inte skärskilt bra i magen, uppspänd men kan typ inte skita eller så. Vet inte vad det kan vara, men jag får lov att överleva. Så jag har inte sovit så mycket den här morgonen, mest legat och vänt mig i sängen.

Idag borde jag tvätta, men vi får se om jag orkar ha tvätt hängandes i hela lägenheten.
Igår kväll städade vi föresten lägenheten, tvätta fönstrena och bytte gardiner. Lite härlig höstkänsla som får komma in i lägenheten. Nu behöver jag förhoppningsvis inte tvätta fönstrena på ett tag, även om jag borde tagit insidan på fönstrena i vardagsrummet (där är det sådana där gamla fönstrena som har en insida att tvätta med). Men nu är dem åtsminstonde lite renare.
Innan var vi även på Citygross och Karlssons, eftersom jag mötte upp Andreas, Rosita, Alicia, Mona och Sten där efter min skola. Köpte fotoalbum och lite annat smått och gott där. Även sådana där öppningsbara "plastlister" man kan ha sladdar i om man behöver dra sladd i lägenheten och så. Eftersom vi har datorn i vårt sovrum så måste vi dra bredbandssladden från vardagsrummet, där vi har antennuttaget och modemet samt routern. Förut har även sladden legat i lite kläm vid sovrumsdörren, men nu är allt mycket bättre. Jag vart riktigt nöjd.

Sen skedde även en annan kul grej igår... vet ju inte om jag ska berätta det för allmänheten, men Andreas fixade sin körkortsteori igår! Så himla skönt att inte ha den liggandes i haserna! Vi var väl båda lite nervösa att han inte skulle fixa det, men han fick 55 rätt och 52 är godkänt. Första försöket till på köpet, jämnfört med mig som fixade det tredje gången gillt. Han lurade även sin far och syster att han inte fixade det och gud så överraskade de blev när de fick kolla pappret.

Nu borde jag rycka upp mig och göra nåt.

Kram


Sitter här och har tråkigt. Andreas och Micke var hemma en runda förut och tog lite fika och drog nästan lika snart igen... De skulle vara borta en stund, nu känns det som att det gått evigheter. Vad ska jag få hitta på idag? Har tvättat m.m.

Snart blir jag riktigt trött på det här.


Torsdag 17/9

Hej!

Jag är trött och lite smått depp. Vi kom hem för typ 30 min sen, Andreas har kört körlektion samt pluggat lite teori.
I övrigt har Andreas idag kört, jag har haft min lediga dag, då jag bla. var lite barnvakt åt Melina. Vi fikade och var ute samt kollade på lite tv. Jag får heller inte glömma att nämna att vi diskade, jag diskade och Melina skjölde.
I morse var grannens katter över och upptäckte vår trädgård lite. Gud så spännande det var, tyckte dem, och grannens hundar höll noggrann koll så att ingen kom och jagade bort katterna eller bråkade med dem. Molgan höll vakt i köksfönstret för att se så att de inte gjorde något dumt inom hans revir. Dock såg inte dem Molgan.



Den ena katten, som påminner lite (åtminstonde i färgerna) om Mozart då han var liten. Lägg märke till Molgan, som syns i fönstret till höger.


Den andra kattunge, som var riktigt nyfiken.


En av hundarna, som vaktar katterna ordentligt.


Melina hjälpte mig att rulla bandagen, som jag tvättat.


Sen gick vi ut. Här gungar Melina i bebisgungan.

Och här är vi uppe vid Väder.


Melina gömde sig när Andreas och Sten kom hem, de fick leta ett litet tag med hittade sedan henne.

Nu vart det inte så mycket text idag, men bilderna kanske säger endel om våran dag.

 

Kram


Tisdag 15/9

Hej!

Jag tog en liten "paus" här vid datorn. Tvätten ligger i maskinen och nyss lät den som bara den, maskinen alltså. Jag vart riktigt orolig om det var så att den höll på att paja igen, men såg att spaden till kattlådorna låg emot, så det var bara det.
Andreas är ute och övningskör i Asconan tillsammans med Sten. Blir nog en lugn kväll för mig själv, men funderade på att dra ett varv med dammsugaren, var lite gräs och så i ett par uppvikta jeans.

Dagen har annars varit bra.
Gick upp tidigt, eftersom Andreas skulle vara på körskolan vid 07.30. Åkte vid 7 tiden och lämnade honom och sen hem igen. Åt det som gick ner och diskade av det som var. Tiden rullade iväg och snart var det dags att åka in till skolan, som gick segt idag. Hade lite redovisning på VOA, det gick väl rätt ok. Imorgon blir det prov på Omvårdnaden, Diabetes.
Andreas hade föresten halkan idag och det gick bra.

Sandra och Micke var även här på lite kaffe ikväll.

Ha det nu bra.

Puss

Måndag 14/9

Goddag, Goddag.

Åter hemma efter en dag i skolan. Det gick helt ok, jag klagar inte åtminstonde.
Båda ämnena gick bra idag, såg på lite film på första lektionen samt fick säga till om APU-plats, för mig lockar det att vara här i Skänninge på Kolonigatans Gruppboende, bara att hålla tummarna. Men förhoppningsvis hamnar jag där och inte behöver åka så mycket.
Andra lektionen gick väl rätt bra, den med. Lite segt bara, men det får man väl ta. Diabetes provet får jag göra på Onsdag, det där jag missade förra veckan då jag var sjuk.

Andreas har väl också tagit det rätt lugnt idag, tror jag. De hade varit ute och åkt lite med Asconan och senare skulle väl han och Pär sätta in lite isolering i bilen, det behövs ju eftersom det låter lite när man åker i den.
Nu har han precis gjort lite mat, jag var så hungrig när jag kom hem. Han har även varit underbart duktig och tvättat en maskin tvätt idag. Älskar honom!

Men nu ska jag väl äta lite köttbullar och pasta.

Kram

Söndag 13/9

Hej!

Hemma nu, åkte rätt sent från mamma, minns inte riktigt tiden, men det spelar ingen stor roll.
Jag sov rätt länge idag, vaknade tidigt men somnade sedan om till typ 10.45. Soffan, Simon, Malin och Frida kom hem runt halv 4 tiden imorse och Malin åkte till jobbet vid typ 7 tiden.
Åt frukost, men fick inte i mig så mycket. Magen var konstig och är rätt konstig fortfarande, men måste iväg till skolan imorgon.
Tiden rullade på, rätt segt var det men vi hade väl inte så mycket ork. Packade allt samt gjorde oss iordning, och drog sedan hemåt. Frida fick även skjuts hem eftersom hon bor i Vadstena. Påväg hem från Vadstena stannade vi till ett tag hos Gottis och Anna, som bjöd på kaffe. Andreas mobil fick bada i kaffet, vi får väl se om han behöver ny mobil nu för högtalaren lät inte perfekt förut... Förhoppningsvis funkar den bättre när det torkat lite.
Därpå vidare hem till Mona och Sten, eftersom Marie skulle få låna 100 kronor till bensinpengar då Rosita och Micke skulle skjutsa in henne till Mjölby imorgon. Vi som är så snälla och lånar ut pengar till folk.
Jag borde plugga, men orkar verkligen inte.
Andreas är ute och övningskör med sin far, det såg ut att vara dåligt med luft i mitt däck höger bak, så de skulle kolla lufttrycket med.

Jag lovade även som sagt var att lägga ut bilder idag från igår m.m, så nu ska vi se om vi kan få in dem.


Diva busar och leker med sin Flodhäst.


Flodhästen är en av favoriterna, tror jag. Näst efter grisen kanske?


Dessa presenter fick Soffan av mig och Andreas. Dock är inte tröjan med på bilden.


Madde, Johanna, Eleonore, Mamma och Magnus kollar presenter samt pratar.


Andreas, födelsedagsbarnet Soffan och Malin.


Presenten Soffan fick av Eleonore, en drömfångare.


Soffans fina tårta hon fixade till imorse. Mamma gjorde en igår till fikat, men Soffan orkade inte göra någon på kvällen.


Simon och Frida. Jag tror båda var rätt trötta.


Sötnosen Soffan. Lite trött och irriterad för att jag tar kort? Tror det!


Soffans fina rosor som hon fick av mig och Andreas.

Det var en liten inblick på vad som pågått under helgen hos mamma och Soffan.

Hoppas ni andra har haft en bra helg, för det har vi.

Ha det bra nu!

Kram och Puss


Lördag 12/9

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. Jag är riktigt seg, sitter ju hos mamma och Soffan som sagt.
Vi åkte ju ner hit igår kväll, efter ett par timmar då vi var på vårdcentralen, röngten samt akuten. Detta eftersom Andreas i Torsdags morse upptäckte att hans hand gjorde ont, samt att han hade en hård knöl vid sidan av handen, strax under tummen på vänster hand. På Fredagen gjorde det ont, han jobbade och sen när han kom hem ringde vi ner till VC som ringde upp efter ett tag. Vi fick komma ner dit, en läkare kollade på det, kände lite och ansåg att det var bäst att vi åkte till Röntgen i Motala, så han skickade en remiss dit och sen åkte vi. Äntligen där fick vi komma upp, vänta ett litet tag, Andreas fick komma in och röntga handen, inget brutet eller så, och sedan vidare ner till Akuten. Där gick det dock inte riktigt lika snabbt. Ja, vi fick ju komma in rätt snart och säga vad det gällde, men sen gå ut och vänta LÄNGE (Kändes riktigt länge åtminstonde) och sedan komma in där de meddelade att det verkade väldigt konstigt, typ någon "bubbla" som kan bildas i leder och senor och så, men han ringde upp för att kolla med röntgen en extra gång. Som han bedömde det behövdes det inte tömmas på var eller så, men Andreas fick handen omlindad samt ett recept utskrivet på lite antiinflammatorisk medicin. Skyndade hem till Skänninge för att kunna hämta ut medicinen eftersom att apoteket där stänger vid 18.00. Vi hann och skönt var ändå det. Andreas ska även sjukskriva sig på Måndag, eftersom han måste vila sin hand samt ska undvika att ha den i vissa lägen.
Väl hemma fortsatte jag min städning, som jag påbörjat typ då Andreas kom hem från sitt jobb. Mattorna, som legat ute skakade på en stol, togs in och lades iordning och skurhinken samt skurmedlet, som stod på diskbänken, fick åka in i sitt skåp. Och den där jäkla dammsugaren som röret lossnar på typ hela tiden, jag skällde på den som en hund, men den lyssnade inte. Vem har uppfostrat den?
Packade även det vi skulle ha med oss samt åt lite. Därpå gjorde vi oss klara för avfärd, katterna fick mat och Mona kollar till dem idag samt imorgon bitti/förmiddagen.
Resan ner till mamma och Soffan var rätt mörk, det eftersom det var ju kväll. Väl nere vart det rätt lugnt, Soffan skulle ju jobba natt, så hon hade redan åkt iväg. Eller ja, Simon hade kört henne till jobbet och lånade hennes bil över natten för att sedan hämta henne på morgonen.


Imorse kom Soffan hem strax efter sju, och då hade Andreas vaknat ett tag innan.
Dagen har annars rullat på bra. Vi har städat, tagit det lite lugnt och så.
Soffan sov ett tag, vilket jag har förståelse för, och sedan fick hon mina och Andreas presenter samt mamma fina present. Av mig och Andreas fick hon: Ett fint armband, en långärmad topp, en kokbok om kött och hur man kan tillaga det på olika sätt samt koppar och ett kort. Jag hoppas verkligen att hon vart nöjd med de saker hon fick. Av mamma fick hon nya fräscha blommor som mamma planterade i Soffans stora golvkruka igår medan Soffan var på jobbet på kvällen samt att mamma betalar lite av de däcken Soffan behöver till sin bil. Diva åt upp lakritsdäcket som låg med i kuvertet med kortet.
Familjen Näslund kom förbi ett litet tag och fikade på eftermiddagen. Då fick Soffan en drömfångare i form av ett hjärta av Eleonore och en liten katt i en korg av Johanna. Så söta.
Simon, Malin, Frida samt Emelie kom även. Simon och Malin medan Näslundarna var här, och Emelie och Frida lite senare.
På kvällen åt vi gott och sedan gjorde de sig iordning för att göra Linköping osäkert, så nu är det rätt lugnt och skönt här hemma, jag, mamma, Andreas och Diva. Jag börjar bli seg och är lite konstig i magen, men funderar på att lägga mig i soffan hos de andra, glo på tv och äta lite godis.

Hoppas ni andra har haft en bra dag. Jag har haft en helt ok dag och imorgon åker vi hem igen. Ska bli skönt, men även lite tråkigt. Aldrig kul att åka hem. Jag har även planerat att lägga in bilderna från idag imorgon.

Ha det bra.

Puss och Kram


Fredag 11/9

Sitter här.... som ni borde märka. Utanför persiennen börjar dimman bryta upp lite tror jag, vi har nämligen haft dimma ute halva morgonen.

Jag är hemma idag med. Undrar om det kan vara min mage som krånglar som den gjorde typ förra året, låg och funderade på det igår kväll. Får se om jag testar att ta en tablett, de tabletterna som min läkare ansåg att jag inte skulle ta, även om jag har ont som sjutton.
Känns även som att jag har typ tandvärk, kan bero på typ förkylning, men det får vi också se hur det utvecklar sig.

Satt precis och tänkte på att snart borde Electrolux-teknikern ringa, och då gjorde de det. Hoppas de inte blir... hm... arga eller nåt för att vi kopplar genom vårt badrumsuttag. Elen verkar ju gå fram till tvättmaskinen, lampan lyser ju.

Andreas hade riktigt ont på kanten av handen igår, vad det verkade som, men gick ändå till jobbet idag. Jag bad honom prata med sin arbetsledare och sedan höra av sig så jag skulle veta hur det hade gått, men inget svar på mitt sms än... glömde han eller sket han i det och bet ihop? Jag fick i alla fall linda hans hand imorse.

Igår blev min mittre ljuddämpare på bilen bytt. Gemensamt arbete av Gottis och Andreas kan man kalla det. Vi åkte in till Biltema tillsammans med Gottis när Andreas hade kommit hem från jobbet. In till Linköping på 120-vägen med Asconan. Jodå, det gick väl rätt bra även om det lät lite och tanken ibland for genom huvudet att tänk om det skulle bli så att bilen dog på motorvägen. Men vi kom till Biltema, och hem igen. Och den kunde faktiskt komma upp i 140, och då är den ändå 4-växlad. Avgassystemet gick in i Ascona, tro det eller ej. Men den fick ligga mellan båda framsätena, brevid handbromsen och sen bak på baksätet. Det måste väl sett lite roligt ut, men det gick ju.
Hämta lite grejor här hemma, som Andreas nya, fina, stora verktygssats med 150 delar, pallbockar och lite. Därpå ut till Gottis och Anna, där de bytte allt på typ 2 timmar lr så..? Nåt sånt var det i alla fall tidsmässigt. Sedan funkade det bra. William försökte vi lära vad fasta- och lednycklar är m.m, och förhoppningsvis gick något in, även om han var trött.
Därpå vart det lite fika och sen åkte vi hem vid halv 9. Nu låter den inte så jäkla mycket, även om Gottis påstod igår när vi skulle hem att det lät mer i bilen än utifrån.

Annars blir det att åka till mamma och Soffan ikväll.

Kram


Jag kan nu äntligen meddela att tvättmaskinen går här hemma, även om den låter lite mer än förut. Det var en kille här runt halv 12 tiden som bytte vattenpumpen till tvättmaskinen, och sen funkade den.
Får väl se om vi får hem någon faktura sedan, men det anser jag inte att vi borde få eftersom vi har en garanti på den. Men man vet ju aldrig.
Så därför passar jag på att tvätta lite som låg i tvättkorgen, även om vi tvättade i...hm... vilken dag var det...??? Onsdags tror jag. Minnet är ju som det är, det märker ni nog.

Jag borde för övrigt sätta igång och städa lite, men orkar inte riktigt. Ja, det är ju inget kaos, men känns ju trevligt om det är avstädat innan vi åker ikväll. Vill ju inte precis bli TVUNGEN att städa när vi kommer hem på Söndag.

Gud som den låter.


Torsdag 10/9

Förmiddag...

Vaknade väl runt tjugo över 8 och har sen dess inte gjort allt förmycket.
Ringde Electrolux gällande vår trevliga tvättmaskin som som sagt var la av igår. Deras tekniker skulle ringa imorgon bitti för att ev. komma och kolla på den fina maskinen imorgon. Det blir nog jätte bra, de lät åtminstonde trevliga på telefonen.
Jag låg även och drog mig imorse, riktigt skönt när man inte mår perfekt. Magen är... konstig och så. Vi får väl se hur det utvecklar sig.
Sen kom Gottis förbi ett tag, drack lite kaffe o så. Det var trevligt, skönt att få prata lite skit med.



Onsdag 9/9

Hej!

Sitter här med en tvättmaskin som är typ ur funktion, vilket jag är riktigt trött på, en karl som anser att det inte går att göra något åt den och vill att jag ringer till Electrolux kundservice imorrn, en bil varav typ ljuddämparsystemet är paj på (självklart min bil till på köpet), vilket gör att jag inte har någon ork åt det heller. Inget går som det ska och jag bryter snart ihop.
Det slutade i alla fall med att vi nyss fick gå till tvättstugan för att kolla om någon tid fanns ledig, så nu ligger vår tvätt där och skumpar runt. Känns inte ett dugg kul, men då blir den ren åtminstonde, hoppas vi. Vi kanske kan ha tur och åtminstonde inte ha tvätt hängandes i vardagsrummet, men det får vi väl se. Jag blir bara så besviken. Att allt ska krångla.

Jag har vart hemam idag med, inte på topp alls. Andreas ska jobba imorgon, och skriva teorin snart. Det var ju egentligen tänkt att han skulle göra det idag, men det hade blivit någon felbokning. Vi får väl försöka se positivt på även den grejen, han får lite extra tid att plugga.
På Fredag åker vi ner till mamma och Soffan, eftersom Soffan fyller år på Lördag. Kommer hem på Söndagen.

Andreas har börjat med vår mat, det blir Kalops. Gött götti gött gött.

Andreas har övningskört idag. Vi åkte in till Linköping, där vi tog ett besök på Biltema. Köpte lite grejer till hans bil, som startkablar, stor verktygslåda med typ 150 delar m.m. Därpå åkte vi till Ikano, där vi fikade samt köpte lite kläder på Cubus. Andreas 3 långärmade tröjor och ett par byxor samt jag 2 tröjor och ett par byxleggings som är svarta.
Därpå åkte vi till Bostadsbolaget i Mjölby, där vi fixade så att vi kan hyra garaget som är precis brevid vårt. Skönt, eftersom båda bilarna kan stå inne i vinter då. Nyckeln hämtar vi den 1 Oktober.
Senare kom Rosita, Micke och Alicia hit en stund. De ville ju se Andreas Ascona. Den är riktigt fin, och Andreas och Micke åkte även ner till stan så att Micke och Rosita kunde få bensinpengar.

Tisdag 8/9

sitter här och halvsover. Vore gott med frukost, men jag har ingen lust eller ork. En sådan dag när ingen frukost funkar förutom något att dricka.
Har vart inne och lämnat Andreas i Vadstena eftersom han har sin Risk 1 utbildning idag, samt senare även en körlektion. Sedan blir det väl för honom att plugga teorin. Passade på att handla lite när jag åkte hem.
Jag har ingen ork alls.

Måndag 7/9

Hej!

Hoppas allt är bra med er, jag mår nämligen inte så bra. Ont i typ halva kroppen, varm och lite allmän sjukdomskänsla. Var på första lektionen i skolan, men pratade sedan med min lärare som jag skulle ha i nästa ämnen, omvårdnad, som bad mig åka hem eftersom risken för Svininfluensan finns. Jag hoppas att jag inte har blivit smittad, men man ska vara hemma om man misstänker någon som helst sjukdom, tror jag. Så här sitter jag, men funderar starkt på att lägga mig på sängen eller i soffan och bara vila.

Hade igår egentligen planerat att simma idag, som jag tänkte från början, men imorse ansåg jag att det gör jag inte, eftersom jag inte är pigg alls.
Imorse åkte jag även tidigare hemifrån för att hinna åka upp till Mekonomen i Mjölby innan lektionen började. Köpte torkarblad till både Andreas bil och till min samt lampa till Andreas skyltbelysning. Gick väl på runt 600 kr, men båda bilarna är i behov av nya torkarblad.



För ja, Andreas har köpt en bil. Ni vet den där Opel Asconan jag nämnt tidigare. Det skulle ju komma en spekulant idag på den, och vi vart ju lite depp eftersom vi fick reda på det i Fredags och ville ha den, i alla fall enligt annonsen. Så i Lördags morse vaknade Andreas med idéen att han kunde ju åka på Söndagen och kolla på den, och det var inga problem enligt de som hade bilen. Så efter att ha vart hos mamma och Soffan Lördag tills Söndag, alltså igår, så åkte vi hem tidigt.
Vid 12 tiden åkte jag, Andreas, Micke, Sten och Mona iväg till Vetlanda. En bit att åka, men Micke körde min bil dit. Vi hittade rätt i stort sett direkt, och det var ändå rätt enkelt. Kan ju tillägga att jag skrev ut en vägbeskrivning på Eniro.se. Vi såg bilen rätt snart när vi svängde in på gatan, och så härligt Gul! De var trevliga, de som hade bilen. Micke, Andreas och en av ägarna åkte iväg så att Micke åtminstonde kunde provköra bilen åt Andreas. De åkte en liten runda och kom sedan tillbaka med beslutet att den här ska Andreas köpa. Så sagt och gjort, vi skrev på papprena och gjorde en överföring med summan pengar som de begärt, hoppas bara att de kommer in på deras konto.
På vägen hem åt vi lite, Micke och Andreas, som åkte i Asconan tankade, och körde efter ett tag ifatt oss, som fortsatt åka under tiden.
På kvällen blev det en runda med bilen, med ett beslut av framsätena måste fixas, eftersom de sitter rätt löst, backspeglarna måste bytas eftersom de typ riktar ned sig när man kör bilen och lite isolering behövs samt torkarbladen, som jag köpt nu, och även lampan till skyltbelysningen.

Nu står Asconan i garaget, men vi har snackat om att kolla om vi kan hyra garaget brevid vårt med så att båda bilarna kan stå inne.

Asconan vid besök ute hos Gottis och Anna. Den är riktigt fin! På bilden Micke, Andreas, Gottis och Sandra.

En cd fastnade i stereon och sen lite inspektion. Karlarna var tvungna att kolla. Andreas, Gottis och Micke.

Asconan samt Gottis Celica på kanten.



Saaben!


Nere hos mamma och Soffan gick det bra annars. På Lördagen gjordes massa förberedelser för Söndagens Dressyrtävling. Det var rätt ok, och jag och Andreas samt Diva åkte hem runt 5 tiden till mamma och Soffan, som fortfarande var kvar i stallet. Jag plockade, sopade av lite hemma, bytte lakan i vår säng medan Andreas diskade den disk som de hade och Diva tog det lugnt. På kvällen beställde vi Pizza som Soffan hämtade upp när hon åkte hem från stallet. Det vart en mysig kväll med skratt, tv och pizza/kebab.


Eda. Här ridhuset samt en skymt av paddoken som ligger nedanför.


En riktig....röra.


Himlen.


Fyrhjulning samt övrigt folk.


Soffan samt Felicia som krattar igen spåren.


Mamma hittade en Vårtbitare som hon satte på Andreas axel. De är riktigt fina.

På Söndagen var vi ju tyvärr tvugna att åka hem rätt tidigt så vi hann tyvärr inte se Soffan tävla, men vi åker ner på Fredag igen.


Ha det så bra så hörs vi.

Kram





Fredag 4/9 - Lördag 5/9

Kväller och jag borde göra mig klar för sängen, måste upp hyffsat imorrn eftersom vi ska ner till mamma och Soffan från imorgon till Söndag.
Kvällen har varit rätt lugn, jag åkte ju som sagt var in till Vadstena och höll Andreas sällskap då han pluggade sin teori. Men vi båda var väl rätt trötta. Ändå tog vi oss i kragen och satt kvar ett tag och runt 19.00 drog vi oss till bilen, stannade till på Östenssons och handlade och sen hem. Skönt det.
Jag passade även på att dammsuga av snabbt här hemma innan jag åkte iväg, även om jag städade igår kände jag ett behov av det idag med.

Jag/Vi är väl även ev lite depp, vi har ju inte riktigt hunnit kolla på Asconan nåt, och på Måndag skulle det visst komma en annan spekulant och kolla på den. Jag känner mig rätt säker på att han/hon/dem kommer vilja ha den, så jag har väl nog nästan givit upp hoppet. Jag tror även Andreas vart lite besviken, även om livet går vidare.

Jag hade även planerat att duscha av mig ikväll, men så vart det icke. Jag vet, det kanske inte är sånt ni vill höra om, men nu nämnde jag det. Hoppas ni inte tar illa upp. Får väl hoppa in i duschen imorrn bitti, hoppas Andreas överlever en natt med en stinkande kvinna i samma rum, det tror jag.



Jag satt precis och läste om Svininfluensan/Nya influensan på Aftonbladet. Tycker det ändå är lite obehagligt. Antingen för att namnet låter rätt otäckt, folk har avlidit av den eller att det pratas så mycket om den bla. på tv, tidningar och radio.
Man tänker automatiskt på det och jag satt och tänkte på körskolan idag. Då börjar man självklart tänka på dess symtom ännu mer.
Men jag tror att mycket påverkar hur ens immunförsvar ser ut, men även som de nämnde på Aftonbladet, större risk tror de att man löper om man har någon annan sjukdom som Diabetes eller är mycket överviktig. Jag tillhör väl kanske inte riktigt någon av grupperna, men man blir ju lite orolig ändå.

Jag hade en period på ett par år då jag aldrig var spysjuk i stort sett. Ja, jag kunde ju ha feber, öroninflammation (som jag hade rätt mycket som yngre), förkylning m.m, men sällan maginfluensa.
Rädslan fanns där för att kräkas och så, det säkert eftersom jag sällan kräktes. Jag kan tillägga att jag än idag inte tycker om att kräkas, men vem gör egentligen det?
För några år sedan, jag minns inte exakt vilket, men det var nog efter att pappa gått bort, råkade jag ut för maginfluensa, hade ett par veckors uppehåll och fick den sedan sen igen. Det var jobbigt. Jag har sedan dess råkat ut för maginfluensan ett par gånger till. Både när vi bodde på Mjölbygatan, men även nu när vi bott på Trojan. Hela tiden går jag ändå och hoppas på att slippa få den, eftersom jag avskyr det.
Andreas blir sällan riktigt sjuk, och ett under att han inte blivit smittad de gånger jag haft maginfluensa m.m. Aldrig, och då menar jag aldrig, att han legat och spytt medans vi bott ihop.

Jag vet inte om det är i rädsla för Svininfluensan, eller bara annat, som gjorde att jag idag köpte hem en flaska handsprit från Apoteket. Liknande som vi hade på hemtjänsten då jag hade praktik. Jag ansåg i alla fall att det var bra att ha hemma, så nu står den i medicinlådan.
Jag hoppas bara att jag och Andreas slipper Svininfluensan.


Just nu lyssnar jag på "Vem tänder stjärnorna" med Eva Dahlgren. En låt som påminner lite om pappa, han hade en skiva med Eva Dahlgren som han kunde dra på på kvällarna, kanske bland annat när han var lite onykter. Då kunde man tycka att det var jobbigt, men den är rätt fin tycker jag.
Vi köpte även för ett tag sen en skiva med Tommy Körberg där "Som en bro över mörka vatten" finns med. Den sjöng en tjej solosång på pappas begravning och det kan bli lite känslofylla ögonblick när jag hör den, men den är riktigt fin.

Jag minns vissa tillfällen hos pappa. Både positiva och negativa.

När man skulle lägga sig på kvällen, det var mörkt ute, men vissa lampor lyste. När vi ropade Godnatt alla tre till varandra. Undra om det betydde mycket för pappa? Jag tror det gjorde det för oss. Jag minns även en gång, då vi gått och lagt oss, och pappa senare kom in och rättade till täcket åt mig, som jag säkert sparkat av mig. Det var lite speciellt.


Det är jobbigt att tänka tillbaka på det. Jag saknar det. Tårarna ligger och väntar i ögonhållorna.


När pappa fixade lite fika på kvällen, när vi fick vaniljglass och han lade på frysta hela jordgubbar på glassen.

När pappa kunde stå i timmar i köket och fixa mat. Det kändes åtminstonde som timmar, och det vart riktigt gott.

När pappa fixade Coca Cola åt oss med is, men garanterat grogg till sig själv.

Kvällen när pappa hade jour och vi fick åka ut till Ljungsbro. Det var något speciellt och mysigt att sitta i bilen på kvällen, det var mörkt ute och man kunde se alla reflexer på vägstolparna.


Jag minns tyvärr även de gånger vi tjaffsade, när vi ringde mamma och inte orkade mer för att pappa var full. Vi fick packa på kvällen, pappa sov eller vart ledsen och besviken, även om han nog kanske inte grät. Det var så jobbigt att åka, jag lovar pappa. Jag lovar. Men det var jobbigt när du sov med.
Just nu önskar jag bara att du kunde vara här och trösta. Jag hoppas att du ser mig och bryr dig. Att du ser att jag/vi älskar och saknar dig. Att du är medveten om att vi hade bestämt oss för att försöka ta upp kontakten med dig, men ungefär då fick reda på att du var försvunnen och sen död.
Visa att du finns här bara. Inget otäckt, inget obehagligt. Men lite värme och lugn.

Jag önskar att du kunde finnas här och hjälpa mig. Mig, Soffan, Mamma och Andreas. Jag vill att du ska finnas där den dagen jag får barn, jag vill ha dig här igen. Men inte i det skicket du var i.

Finns du där på Söndag när Soffan tävlar i Dressyren? Hon är jätte duktig, jag lovar dig.
Finns du i närheten på Andreas viktiga dag, då hans ena del av körkortet kan bli fixat? Han kämpar verkligen.


Tanken på att jag aldrig får träffa dig igen, jag får aldrig höra din röst igen, jag får aldrig se dig igen, förutom på kort.
Jag tänker på dig på sommaren, du klippte ofta gräset, du njöt av sommaren. Jordgubbarna, plommonen. Det mesta. Du var ute och fiskade, rodde, badade.
Jag tänker på dig på hösten, speciellt eftersom du gick ifrån oss i November, men även att du tyckte om att vara ute i naturen även då. Att vara ute och jaga. Ja, åtminstonde jag kunde tycka att det var jobbigt, men jag kan offra mig idag.
Jag tänker på dig på vintern, vid jul. Du tyckte om att vara ute och pimpla, men även göra stora snölyktor, fixa gran både ute och inne, du skotade och plogade.
Jag tänker på dig på våren, när året börjar på nytt och allt blir grönt igen.

Jag älskar dig så mycket, pappa. Och jag saknar dig. Det kommer jag alltid att göra. Men lika rädd är jag att drömma om dig, de gånger jag har gjort det har jag vaknat med tårar i ögonen.

Jag hoppas att du är stolt över mig, Soffan och mamma.

 


Fredag 4/9

Hej!

Hoppas allt är bra med er. Jag sitter här hemma, har ätit lite sen frukost/mellanmål, jag fick nämligen bara i mig ett äpple innan jag åkte in till skolan för 1 lektion där vi kollade film och sen åkte hem igen. Läraren var på lägerskola. Dokumentären var intressant, "Armlös, Benlös, Makalös". Rekommenderar den om man tycker att det är intressant med funktionsnedsättningar och människor.
Bilen startade även idag, var lite nervös att den inte skulle göra den, kan ni tänka er.

Igår var vi på banken, som jag nog nämnde. Andreas skulle nämligen ta ett lån för att ev. kunna köpa en bil, den där Opel Ascona'n som verkligen lockar. Det gick bra och rätt snabbt. Så nu har han endel pengar på sitt konto.

Senare idag ska jag in till Vadstena, eftersom Andreas efter sitt jobb ska till körskolan och plugga teori. Men jag stressar nog inte in.

Fick precis posten. Nåt företag vid namn "Lev bättre" som verkar önska att jag ska bli medlem hos dem. Lever jag inte bra? Kanske inte på topp, men jag tänker inte lägga pengar på det.

Puss

Torsdag 3/9

Fick ett meddelande imorse när jag var i full gång med att skicka meddelande med Sandra, från Bilhallen. Det trevliga sms:et löd: "Hej. Din bil är klar/Bilhallen". Kan ni förstå om jag blev lite glad. Ringde in till dem strax innan 8'a för att få det bekräftat och bilen är klar som sagt var. Batteriet som var i stort sett tomt och sen tändningskasetten. Kanske har vart det som krånglat här hemma tidigare då när jag ska starta den? Allt som allt går det på runt 5000, då är hyran för hyrbilen inräknad. Blir det bara att tanka upp den innan jag lämnar den med.

Tror inte jag simmar idag, känns inte så bra eftersom jag skar mig lite igår på min lampa som vart trasig tidigare. Det ömmar och så, så jag tror jag skippar det. Känns inte så kul med kloret i vattnet och så. Får bli nästa vecka istället. Jag simmade ju ändå två gånger förra veckan. Jag hade ju velat simma idag med, men känns inte så kul med den där handen.

I övrigt sov jag inte länge alls idag, det är väl en vana att vakna vid ungefär halv åtta varje dag, vaknade kvart över 7 idag. Perfekt på min lediga dag, hade ju gärna sovit lite till. Men är man uppe och kissar så är det nästa kört att somna om sen.

Jag har kommit fram till att jag nog lagt endel pengar på bilen det här året. Hade den ju inne i somras innan ombesiktningen så att de kunde byta broms skivor och belägg och nu det här. Är väl uppe i 10 papp snart. Men det får man räkna med om man har en bil.

Ikväll, vid 17.00 ska jag och Andreas till banken eftersom han ska få info och lite om lån. Han är ju verkligen sugen på den där bilen han hittat. Har jag nämnt den tidigare? En Opel Ascona B från 76. Jag kan godta den med. Vore kul om han  kunde köpa den, den är ju veteran.

När jag hämtat bilen blir det förbi Sandra för att ta lite fika, sen får vi se.


Nu står äntligen bilen ute på parkeringen, lite ovant att köra den efter att ha haft den andra i ett par dagar, men skönt att hon är hemma. Nu går hon förhoppningsvis ett tag till.

Jag borde sätta lite fart på det här hemma, men just nu har jag faktiskt ingen ork.. Tvätta lite skulle behövas, så nu är första maskinen igång.

Borde även äta lite lunch, lådan står ju i kylen.



Onsdag 2/9

Godmorgon, Godmorgon...

Ja, min morgon började med att jag skar mig på lampan, den har vart trasig förr så det är väl lite vassa kanter på den. Så det fläktes upp lite skinn och AJ FAN. Och blod, ja... det är ju alltid lika Trevligt, eller inte. Blod på golv, kattlådor och en kant på badrumsmattan som jag tvättade här om dagen. Den vart kanske inte nöjd med tvätten? Ett under att det inte kom något blod i sängen eftersom det var på sänglampan jag skar mig.

Jag borde äta min frukost, men jag är inte sugen på det. Eller, jag vet inte. Kanske bara är slö, och sen tanken på att jag måste diska efter med min supermysiga hand. Det är ju inget måste att diska, men ser ju trevligare ut när man kommer hem sen då.

Katterna går och pratar och Molgan var gosig förut, när jag minst hade tid för honom, eftersom jag skulle bädda då.

Har ni lagt märke till att man blir så slö när man skadar sig? Då tar orken slut.

Nu sitter jag åtminstonde med min frukost, vart yougurt med musli. Alltid nåt.

Ha det så bra.
Kram

Tisdag 1/9

Passar på att sätta mig här innan jag ska fixa klart här hemma för att åka in till Mjölby. Har ju en ynka lektion, men får ta det. Känns inte kul det där med Saaben, saknar den! Vill inte ha en hyrbil. Ja, jag hade ju kunnat ta bussen, men när man är så van vid att ha en bil så blir det svårt utan. Men förhoppningsvis får jag en skymt av henne idag när jag ska till skolan, efter det ligger så nära Bilhallen. Kom hem till mig igen, bilen.

Andreas är hemma idag med, så han kollar på tv just nu. Vi vaknade föresten rätt tidigt, så har vart uppe ett par timmar nu.
Funderar på att åka och kolla presenter till Soffan idag. Älskade syster. Du betyder så mycket. Tyvärr kommer jag nog inte ha råd med några nya däck till din bil eftersom jag måste ha råd med min bil, vet ju inte hur mycket det går på.

Ska dra mig nu. Ha det.


Åter hemma och nu glad. De ringde från Bilhallen när jag var inne i skolan och rapporterade att de vet vad felet var på bilen. Batteriet! Så skönt. Så de kollade runt i Mjölby om någon hade ett passande batteri och vi hämtar bilen vid halv 2. Skönt att det inte var något större fel på den, även om det går på 1900 ungefär. Jag lättad att hon kommer hem idag.

När vi hämtat henne ska vi väl ev. förbi Mekonomen och köpa lampor till bilen och sen in till Linköping för att kolla efter presenter till Soffan.


Depp igen. Bilen kommer inte hem idag. De bytte ju batteriet eftersom det var helt dött, men kom sedan fram till att det var något mer, nämligen typ tändkasetten, så de var tvugna att beställa hem en sådan så nu får vi vänta mer. Delen skulle komma hem antingen imorrn eller på Torsdag, så förhoppningsvis blir den klar den här veckan åtminstonde. Men vi får väl ta det ändå.

Vi var i alla fall inne till Linköping och köpte lite presenter till Soffan, strumpor till mig och lite grejer på Ikea.

Nu tar vi det lugnt här hemma, var förbi affären en snabbis, men jag har inte så mycket ork. Det är ju inte så lätt att vara på topp jämnt och ständigt.


Vore så underbart skönt att åka och simma. När blir det nästa gång? Har ju haft mensen lite den här veckan, men kanske kan simma på Torsdag eller så. Längtar, så skönt att komma iväg ett litet tag bara.


Andreas hälsar att köp inte en Kia, det är en skitbil. Jag får väl tillägga att jag håller med.


 

 


RSS 2.0