Mycket

Senaste tiden har jag inte haft så mycket ork och lust att blogga.

APU'n tar verkligen på ens krafter, speciellt kommer det göra det nu i helgen. Idag (Fredag) jobbar jag 16.30-21.00, imorgon (Lördag) 12.00-21.00 och Söndag 07.00. vart ska jag hitta tid att umgås med Andreas? Det känns verkligen skitjobbigt, tur att praktiken åtminstonde är i Skänninge så att jag inte behöver åka i evigheter för att komma hem. Nu ställs det ordentliga krav på mig själv för att jag ska kunna fixa det här, jag vill inte behöva komplettera senare. Ska kunna göra rätt mycket själv nu, känns riktigt jobbigt faktiskt. Jag ändå inte varit ute i vården förr. Det är inte lätt.
Men dessa 3 veckor har gått snabbt, slutar på Fredag nästa vecka.

I Tisdags (21/4) var det Majlis begravning. Nu är hon hos sin älskade Sivert. Begravningen var inte lätt, vilken begravning är föresten det?
 


Vi saknar dig, Majlis. Men jag tror att du har det bättre nu. Livet är inte lätt, det är inte en dans på rosor, men du fick det ändå bra med alla barn och barnbarn samt barnbarnsbarn.
Många tårar föll och stämningen var spänd. Jag trodde att Andreas skulle gråta, men istället var det jag som grät. Jag finns här för dig, älskling.
Vi glömmer dig aldrig, Majlis.


För ett litet tag sen betalde jag några räkningar. Vi har väldigt många utkomster den här månaden, kommer vi få det att gå ihop? Det är jobbigt, pengar är aldrig lätt.

Saknar Andreas nu, men om ett antal timmar kommer han hem igen. Sen syns vi ett par timmar och sen åker jag istället. Usch!

Väntar...

Här sitter jag och väntar på att tiden ska gå samt bävar lite för ikväll då jag ska jobba 16.00-21.00.
Lockar inte så jävla mycket. Ännu en kväll utan Andreas. Saknar de stunder att sitta och mysa på kvällen. När jag jobbar till 21.00 kommer man typ hem, duschar, äter och går och lägger sig. Hur kul låter det? Men vad jag har uppfattat det som får han jobba över idag med... de har jobbat över två dagar i rad redan... hur mycket jobb har de egentligen? Men det blir ju lite extra pengar åtminstonde.

Vid halv 11 blir det att åka iväg med Sandra in till Linköping ett par timmar innan praktiken för att hitta nåt att sätta på mig på Tisdag. Tror inte jag kommer hitta nåt jag gillar, men det får vi ju se.

(Föresten... Smaken efter att man borstat tänderna är underbar. Rent och fräscht i munnen.)

Kväller och snart lite snark igen

Satte mig här ett tag nu när Andreas gick från datorn. Blir lite butt ibland när han i stort sett bara sitter vid datorn på kvällarna. Ni kanske kan tänka er? Jag vill ha lite mystid vid typ bara tv'n på kvällen, blir inte samma sak att bara gå och lägga sig tillsammans.

Tog en dusch innan dess, avskyr de nya handukarna vi köpte på Jysk som var så billiga. De luddar av sig ordentligt så man kan ju inte smörja in sig efter duschen eftersom man bara kladdar ihop luddet då. HATA! Hehe.

Nu är han klar med katternas lådor här och går och äter russin. Han är så söt. Älskar den karln. Puss.

Ska nog dra strax.
kram


Sjuk

Har egentligen praktik, den är inne på andra veckan, men idag behövde jag vara hemma.

Känner mig inte jätte kry just nu, hade 36,9 grader imorse som jag tar som gränsen till feber. Min morgontemp brukar annars ligga runt 36,5-36,6. Tror inte jag har någon feber riktigt nu, men känner mig inte på topp ändå. Får se hur jag mår imorgon, börjar i vilket fall som helst 16.00 imorrn. Har legat i soffan och glott på film, men kände att jag lika gärna kunde sitta här ett tag. Ringde till Änggården imorse och bad dem lämna en lapp till min handledare. Hade de gjort det? Nepp, för hon ringde vid halv 8 och frågade om jag hade försovit mig. Då fick jag förklara att jag är hemma eftersom jag har feber. Har även pratat med en lärare om tid då hon ska komma ut och besöka mig på min APU plats.

Sitter och drömmer. Inget mer sagt.



Nu kom posten precis och det var lite blandat idag, men altl bara till MIG.

Bilen in på besiktning den 5 Juni kl. 10.50. Perfekt. Har gått och väntat på en tid, även om det kostar lite.

Räkning.

Vinst inom Nordea på 250 kronor.

Paket på posten med växter jag beställt från www.bakker.se . Känns riktigt kul eftersom jag väntat och längtat.



Orkar inte skriva mer.

Lite nervös

Sitter och är lite nervös, ska nämligen snart iväg för första dagen på min APU. Har samlat ihop de papper jag tror att jag är i behov av och har klätt på mig sådana kläder som jag hoppas funkar första dagen... hoppas verkligen att de duger. Måste även fixa ett par nya skor, men har inte hunnit det än.  Har även tagit en skön dusch och tvättat en maskin.
Har inte bestämt mig om jag ska ta bilen ner, gå eller cykla. Litet problem egentligen, bara att bestämma sig för nåt. Skönt att jag ska vara i Skänninge åtminstonde.

Måste även ringa BA:s idag, men det löser sig.


Underbar dag

Idag har det varit så skönt. Både vårt sällskap samt vädret. Mamma och Soffan kom ju och firade lite i efterskott eftersom både jag och Andreas har fyllt år. Som present fick vi en utemöbel. Jätte fint och då behöver inte vi lägga ut pengar på det. Sådana presenter som är perfekta. Jag fick även en topp av Soffan samt en klänning (toppen har jag testat tidigare, klänningen har jag aldrig sett). Båda var sådana som inte hon kunde ha för att de var för stora. Helt perfekt allt ihop. Älskar dem så mycket. Bilder på möbeln kommer senare. Vi var även ute och gick med dem samt åt lite och satt och solade. Saknar dem nu.
Efter att de åkt hem åkte vi och köpte sådana lampor som man kan ha i trädgården som har solceller så de laddar upp sig på dagarna och lyser på nätterna. Blir nog riktigt fint.



Nu framåt kvällen har Mona och Sten varit här så vi har suttit ute och druckit lite kaffe, pratat och Molgan och Mozart har fått chansen att vara ute lite. Det har de inte riktigt fått vara tidigare. Nu ligger båda katterna och vilar lite och Andreas diskar.



Funderar på om man skulle ta en promenad. Kvällen är ju ung.

fort... tänker

Kände att jag lika gärna kunde skriva av mig lite idag nu när jag ändå har så tråkigt.

Att det händer så mycket.


Allt med Majlis har tagit hårt på oss alla. Det påminner även mycket för mig om pappa och farfar. Det var riktigt hårt.
Allt med Majlis kom så plötsligt. Vi visste att hon var gammal och inte mådde perfekt. Hon hade kallbrand (heter det så?!) i åtminstonde en fot och hade flyttat till äldreboende som hon inte riktigt trivdes på.

I Söndags morse runt 9-tiden ringde Sten. Då var hon inte vid medvetandet. Andreas gick dit med Mona och var där en stor del av dagen. Hon fick jobbigare att andas och mellanrummen mellan andetagen blev lite längre. Jag mådde inte så bra hemma, men såg till att fixa det mesta så att Andreas inte skulle behöva tänka på det. Andreas och Peter (Andreas bror) kom hem till oss så vi åt lite och jag tror att vi alla 3 i stort sett bara tänkte på Majlis/Mormor. Jag tror att det var viktigt att Andreas fick vara hos sin mormor. Han höll henne i handen och så. Hon fick morfin för att inte behöva ha sådan stark och jobbig smärta, men jag kan tänka mig att det var kortvärkande morfin, jag vet inte riktigt. Den här kvällen var riktigt jobbig. Jag låg och tänkte på allt och då är det riktigt svårt att somna. Jag tror att både jag och Andreas var beredda på att det skulle ringa. Många tårar och jag var rädd för att beskedet skulle komma till mig när jag var själv och Andreas var på jobbet.

Sten ringde på Måndag morgonen 05.25 typ. Jag förstod direkt när det ringde att nu har hon fått frid. hon hade somnat in vid 03.30. Bara tanken är jobbig. Andreas kom in i sovrummet (det var han som svarade) och jag såg hur han började gråta som bara den när han lagt sig i sängen. Låg och skakade och jag höll om honom. Då ska ni vara medvetna om att han mycket sällan visar sina känslor. Det var riktigt jobbigt. Jag tog beslutet att åka ner och hämta Peter, jag ansåg att han inte skulle vara själv. Han mådde inte heller bra, det såg jag på honom. Vi åt lite frukost och satt och kollade på film på tv'n. Vid 8.40 gick vi bort till Mona och Sten då Andreas och Peter skulle ner till Majlis för att se henne en sista gång. De var borta en stor del av dagen och jag gick hemåt för att försöka vila lite. Hur lätt är det när man bara tänker? Inte så himla. Jag försökte hinna med lite saker och fix åtminstonde, eftersom jag fyllde år på Tisdagen.


Det här är bara endel av allt. Jag minns inte helt alla känslor, men jag kan lova att många tårar har fallit och än så länge är det inte klart. Den 21 April är det begravning och det vet jag kommer bli jobbigt. Jag tror att väldigt mycket kommer från allt jag gått igenom. Jag hade nog inte fixat att träffa Majlis någon av gångerna. Andreas höll även med, han vet hur jag mår och hur jag reagerar. 

Både jag och Andreas misstänker att antingen har pappa eller Majlis varit hos oss. Jobbig känsla för min del. 

Jag vet att livet är hårt. Det är ingen nyhet.  

segt

Sitter och segar. Inte så kul, faktiskt.
Svårt att hitta på nåt när Andreas inte är hemma. Han kunde komma hem lite senare idag eftersom han och hans jobb skulle iväg och kolla på en annan varmförzinkning. Till på köpet visste han inte när han skulle komma hem, så vad ska man göra så länge? Blä. Skulle kunna plugga men vart finns lusten? Sätta mig i solen, men har inte riktigt ork till det heller.
På Måndag börjar min APU på Änggårdens hemtjänst. Vet inte riktigt hur det kommer bli. Kvinnan jag ska ha som handledare verkar väl sådär... har ju pratat med kontakter som säger att hon är väl lite speciell. Känns inte så lovande.

Imorgon kommer mamma och Soffan för att fira mig i efterhand. Ska bli riktigt kul. Saknar dem!

Måste även in till Linköping någon dag i helgen. Kolla lite begravningskläder samt lite till APU'n.


En kopp kaffe, en rörmokare och solsken ute

Underbart med en kopp kaffe, en rörmokare och solsken ute.
Ni kanske förstår det efter allt tjaffs om rör till tvättmaskinen. Nu är dem här och fixar allt med den! Och dem frågar hur man vill ha det :).  Kommer sätta igång maskinen när dem har åkt och sen ska jag börja tvätta. Vi är i behov av det. Förhoppningsvis kan lite tvätt få torka ute om det fortfarande är sol ute då. Molgan tycker att rörmokaren är spännande och fick även hälsa på honom precis. Tur att de som kommer hit vill kela med mina katter, annars....ne, skojade bara.

Kaffe kände jag behov av, har typ druckit 4 koppar (enligt kaffebryggaren) nu. Har blivit en riktig kaffekärring enligt vissa.

Ute skiner solen underbart skönt. Förut var det 16 grader i solen, jag satt ute lite och pratade med Soffan, som var hemma idag eftersom hon hade sådan huvudvärk. Deras tvättmaskin kommer idag med.

Förut var jag hos tandläkaren. Gick snabbt och bra samt även billigt. De kollade krona på tanden jag rotfyllde i somras för att se så att den satt bra och så, perfekt. De tog även bort lite tandsten som jag hade samlat på mig. Det är bättre att passa på när man ändå är där. Gick inte på något, så skönt eftersom jag inte har så mycket pengar efter gårdagens händelse.
Boten är i alla fall betald nu, gjorde det igår när Andreas hade kommit hem. Känns skönt att inte ha det liggandes på mina axlar (inte ordagrannt).

Var ju även och firade Sten och Micke igår. Trevligt och enkelt, inte för mycket styr. Gott fika och även underbart väder på kvällen när jag gick hem. Ska nog lägga in någon bild. Tog nämligen några bilder när jag gick hem. Lite myspys.

Hade prov idag, MSK, Kommunikation samt Kön och sexualitet. Lite krångliga frågor och jag känner press på mig att fixa ett VG för att kunna få VG som betyg sen. Ligger nämligen runt VG nu. Hoppas på VG i de flesta ämnena och känns som att jag skulle kunna

Föresten är dessa rörmokare som vart här från Lundstedts jätte trevliga. Nyss bad han om att få låna en vattenskrapa för att skrapa bort vatten som runnit ut från en slang så att han inte skulle vända till det för mycket. Vilka skulle tänka och göra så? Det är inte varenda än iaf.

Blir så trött på denna dator och min överföringskabel.. går så segt...!!! Men jag får väl överleva. Måste föresten rensa mobilen på lite bilder tror jag.





Visst såg det mysigt ut?

Ska nog ta disken nu, vi höres.

RSS 2.0