söndag 17/10

Just nu Sitter jag och rastar lite och njuter av att Det typ är 3 timmar tills jag slutar för dagen. Imorgon jobbar jag kväll s pass och sen ledig två dagar. Gud så Skönt. Men nu är det dags att gå in igen.

Fredag 15/10

Fredag igen! Jag är ledig och har precis bakat smaskiga muffins, som jag tänkte dela med mig av genom recept och foto.


 Nougat-Muffins  ca 10-12 st.


125 g Margarin
4 dl Vetemjöl
2 dl Strösocker
2 tsk Bakpulver
2 dl Mjölk (eller filmjölk)
2-3 tsk Vaniljsocker
ca. 1 tsk kakao
1 stort ägg
Wiener Nougat


-Dra igång ugnen på 200 grader.
-Smält smöret och rör sedan ihop mjöl, socker, bakpulver samt vaniljsocker.
-Då margarinet kallnat, häll i det i bunken ihop med torrvarorna. Häll även i mjölken (alt. filmjölken) och vispa runt så det blir en jämn smet.
-Ha i kakaon samt ägget i smeten och fortsätt vispa, så att det blandas ut fint.
-Sätt pappersformar i en muffinsplåt och häll i lite smet i botten på varje pappersform. Lägg sedan i en liten wiener nougat bit i varje form. Därpå hälls resten av smeten i i varje form.
-Avsluta med att lägga på en halv wiener nougat bit på toppen av varje muffins (om ni nu känner för det!).
-In med muffinsarna i mitten av ugnen i 20-25 min.

Muffinsarna söta och goda och smakar gott av den lagom smälta nougaten.
Anledningen till att just jag valde att ha i Wiener Nougat i mina muffins är då de är laktosfria (min mage fixar inte laktosen). Dessa är alltså perfekta för de som inte tål laktos.












Onsdag 13/10

Hemma efter en jobbdag, då jag jobbade kvällspass (vilket innebär antingen 10.45/11.45-21.15). Trött och känner att jag nog kommer somna rätt gott ikväll.
Dagen har annars varit bra, men jag har varit trött. Vi käkade lite Tacos till lunch, då min brukares dagliga verksamhet infört en gemensam lunch-dag en gång i månaden. Perfekt.

Nu är jag i vilket fall som helst ledig i två dagar, och sedan jobbar jag lördag, söndag samt måndag. Jag har haft tanke på att åka och simma imorgon bitti, men det får vi väl se hur det blir. Lätt att säga en sak, ibland lite svårare att få det gjort.

Älskling har i vilket fall som helst varit duktig och tvättat och fixat de här två dagarna när jag jobbat kvällspass.


Ska dra mig nu. Dags att snutta kudden och slippa ställa den där jäkla väckarklockan.


Måndag 11/10

Önskar ofta att pappa kunde komma tillbaka till livet igen. Snart är det... hmmm... 7 år sedan han dog.

Jag önskar idag att man kunde åkt upp och hälsat på pappa, jag och Andreas. Så fint som han bodde, men när han levde såg man det inte riktigt så. Äta hans mat, som han kunde stå i vad som kändes som timmar med.

Att man de gånger bilarna knölar, bara kunde ringa honom och få hjälp.

Nu när det blir höst saknar jag honom. Jag har inte haft ork och tid att åka upp till graven, vilket jag kanske skäms lite för. Men jobbet tar upp tid och när jag äntligen är ledig orkar jag inte riktigt göra vad som helst.

På fars dag kommer jag arbeta, har jag upptäckt. Det känns lite träligt, men jag kan inte göra så himla mycket åt det. Pappa hade gärna velat att jag arbetade.



Dagen har varit bra, men nu måste jag komma på någon middag och mysa med karln lite. Matlådorna är fixade att min karl till morgondagens arbeten, men middag måste vi komma på någon annan. Låter skitlarvigt att det bara räckte till matlådor, men så blir det ibland.

Kram


Söndag 10/10

Jag lever, vi lever.

Jag skäms för att jag inte skriver, men den lediga tid jag har tar jag det lugnt på, umgås med familj och vänner och sköter om hemmet.
Jag jobbar på och tjänar pengar och mår rätt bra, dock ont i halsen igen. Förkylningen har kommit och gått ordentligt.
Jag följer de vanliga bloggarna som ligger på favoriterna, håller koll på FB, men inte så mycket mer.

Igår jobbade jag, men har idag varit ledig och det även imorgon, så vi får se vad som händer då.



Nu är allt med Rosa Bandet igång igen och här om dagen tog jag ett beslut att självklart köpa Rosa Bandet även i år. Känns som något extra viktigt att skänka pengar till, efter allt med mamma och så. Jag själv kan sitta i en sådan situation en dag. Jag är på sett och vis förberedd på att jag en dag kan sitta i samma situation, då både mamma och mormor haft bröstcancer.



Idag har vi i alla fall varit nere hos mamma. Följt med mamma på en husvisning och njutit av en underbar dag.

RSS 2.0