uppdatering..

Gud... saknar Andreas. Vill ha hem honom, samt gärna lite miljonvinster på posten. Han kommer ju om ett par timmar iofs, men det gör garanterat inte vinsten, för då skulle jag skita på mig.

Försöker även fixa en film, får väl se hur det går.

Det var trevligt med lite sällskap förut, dock kom ju även objektet som bjuder också. Men jag får väl bita ihop och försöka vara trevlig.

Kan även nämna att ingen post kommit idag, undra om vi inte får nån eller om det är så att brevbärarn fastnade hos nån kvinna som har karln på jobbet. Don't ask me.

Börjar även bli lite hungrig, men känns dumt att laga mat nu för att sedan värma åt karln.


ogillar

Nåt jag ogillar är falsk spel och när man bjuder folk på saker mitt framför ögonen på en. Därpå räknar de med att man ändå ska vara trevlig och jämnt bjuda, de räknar med att man ska nå upp till deras mål och de blir rent ut sagt tjuriga om man inte gör det.
Just detta råkar jag ut för. Vi var och skulle fika, varav när vi sedan ska testa på ett spel så bjuds den ena personen, men jag får betala själv.

Någon annan som råkat ut för det?

frukosttime

Godmorgon, eller God förmiddag!

Sitter för tillfället och käkar upp min frukost och passar på att blogga lite igen.
Sovit rätt okej inatt, bara lite varmt nån gång då och då. Andreas kan nog inte fatta att jag kan sova med täcket på mig, men måste även nämna då att jag testade en natt att ta ur täcket, men då låg jag och frös så mycket istället att jag var tvungen att krypa ner hos honom. Ja, det var rätt mysigt, men inte så kul att behöva frysa mitt i natten.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske blir en lugn dag idag igen, precis som igår. Det är väl inte så jätte kul, men har ingen riktig ork att umgås med svärföräldrarna och det finns inte så mycket kulor i börsen just nu. Men vi får väl se hur det blir.
Andreas jobbar även över idag, inte så kul för mig, men jag kan ta det. Det blir ju förhoppningsvis några extra kronor.

Måste även börja fundera på present till mamma, som fyller år i Juli. Jag har verkligen ingen aning, som vanligt. Kul om man kan hitta på nåt speciellt, men vad...?? Men nästa år blir det värre, då hon fyller 50 år.  

Nästa år får vi väl även se om Andreas syster Johanna, som är lika gammal som mig, gifter sig med sin karl. Vore kul för hennes del. Och då måste vi ju även komma på nån fin present till dem. Nåt fint åtminstonde, som ett minne för dem.

Och jag... ja, jag sitter och tänker som vanligt. Vill inte gå in på några detaljer, men som jag sa igår så önskar och hoppas jag, och nog Andreas med, att vårt förhållande kommer funka längre till så att vi förhoppnings vis kan få föra nåt vidare nån gång.


Veckans händelser.

Nu har sommarvärmen kommit till Sverige och Skänninge. Eller ja, den har funnits här ett par dagar nu.
Fläktarna är på här hemma och man försöker njuta, även om det inte är det lättaste.
Katterna ligger och sover på köksbordet, de blir så slöa och trötta av värmen, med förståelse.
Jag har sett till att tvätta idag, så nu hänger tvätten och torkar på altanen.
Man borde hitta på något, men jag har inte direkt någon lust och ork. Inte så kul när Andreas jobbar, men om två veckor har han semester. Det är väl bara att längta och vänta.
Färg har jag fått endel. Inte så jätte mycket, men rätt nöjd är jag än så länge. Har heller inte behövt lida av nåt soleksem än, vilket jag är riktigt glad över. Kan vara min allergitablett som skyddar mig mot det.

Helgen vart lyckad. Mysigt att åka iväg till Västervik, bara jag och Andreas. Men äntligen när vi var där började jag längta tillbaka till den tiden när man hade sommarstuga utanför Västervik, så vi började diskutera om att man åtminstonde kan hålla koll om det skulle komma ut nån sommarstuga på hemnet åtminstonde. Men vi får väl se.


Ute på vattnet på en båttur som tog ca 2 timmar. Västervik 2009


Båtar ute på vattnet under båtturen. Västervik 2009


Längds vattnet inne vid fastlandet. Västervik 2009

Fick för ett litet tag sen posten. Summan för min bilförsäkring har sänkts.... undra om det beror på att jag blivit äldre och även ägt bilen i snart 1 år.


Bilen då vi är påväg hem från Västervik till mamma och syster. Sommaren 2009

Jag är riktigt nöjd med den, även om det också har små skönhetsfel. Ska dock inte klaga, den är ändå från 96. Den rullar på och på senaste besiktningen var det enda som blev att färdbromsen vänster fram tog ojämnt vid bromsning. Därför byttes bromsskivor samt bromsbelägg på både vänster och höger fram. Inget bra att veta osv. Annars räknar man ju med att det kan vara rostiga delar m.m. under, men där såg den även helt ok ut. Den har heller inte gått mycket, ca 18500.
Den har nu även vart med om endel, som att köra fast i lera och även vara med i en flytt, då den rymmer rätt mycket.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg firade vi även 1 års förlovning i Lördags, den 27/6. 1 år som gått fort, och som vi båda nog hoppas blir många fler år.
Jag hoppas även på utökning inom några år. Andreas fyller ändå 30 nästa år, även om jag bara blir 22 då. Bara och bara, men vill gärna ha en färdig utbildning innan jag blir mamma. Jag vet att man inte ska stressa, men det är en dröm. Vill ändå helst inte vara för gammal när jag blir förälder.

I veckan som var var jag även förbi hos mina svärföräldrar och tog en fika. Där bjöds jag på jordgubbar, grädde, vaniljsocker och glass. Underbart om jag ska vara ärlig. Självklart passade jag ju även på då Andreas var på jobbet. Något måste man ju ha att göra.


Fika hos Andreas föräldrar. Sommaren 2009

Soffan var även här i veckan som var. Vi skulle nämligen besikta mammas bil, som även gick igenom på besiktningen, och också kolla Mjölby och Sharpman i Hogstad. Hittade lite prylar i Mjölby och Soffan köpte lite ridkläder till en dressyrtävling i September.


Soffan påväg in i en provhytt. Sommaren 2009


Det slutade ändå med i stort sätt detta resultat som fick följa med hem. Sommaren 2009 

Dagen med Soffan vart bra och vi hade rätt kul ihop, systrarna.

Jag ska nog även rapportera att jag tog mitt första dopp ute igår. I en pool, men jag anser att även det räknas. Detta hos familjen Näslund. Riktigt skönt, och även att ligga och soltorka är skönt.

Idag har det i övrigt inte hänt så mycket här hemma. Kanske sätter mig ute och läser lite sen, det får vi se. Andreas jobbar nämligen över till kl. 18.00 idag.

Kram

Sorg

Man förlorar sina föräldrar för tidigt... vissa av oss åtminstonde.

Jag och min syster förlorade våran pappa då vi var 15 och 13 år, 2003 i November. Så jävla jobbigt att man inte tror att man kommer fixa att överleva det, men det gör man. Man blir tvungen till det. Man måste fixa det, även om det är en svår väg att vandra.
Minnena finns kvar, dem försvinner aldrig. Han har alltid ( i stort sett) funnits där och det är ändå ens pappa. Han var en av dem som satte en till livet. Den gentjänsten kan man aldrig göra honom.

I april året därpå förlorade jag min farfar i cancer. Han klarade ens inte av att vara med på min pappas begravning. Då hade han haft cancer i ett par år och man hade även opererat dit en stomi.

Idag förlorade en vän sin pappa i cancer. En cancer som spridit sig snabbt. Det är fan i mig inte lätt och det kan ingen kräva.
Varav den vännen jag pratar om var Andreas en gång ihop med.
Livet vänder på en gång. Vi kan inte stoppa det, även om man önskar det. Det går inte.  Vi sörjer med er och minnena försvinner aldrig. Nu har du frid.

Saknad

Igår avled en av världens mest kända artist, Micael Jackson. 50 år gammal, men av en hjärtinfarkt, vad de och jag vet. Känns lite konstigt, eftersom han varit rätt aktiv och att det varit sådan stor uppståndelse runt honom. 3 ungar som får sörja sin pappa och som knappt hunnit påbörja sina liv.
Jag blev chockad när Andreas skulle gå till bussen och nämnde att Jackson dog igår. All den musik han gjort... Vi kommer aldrig att glömma honom.



Imorgon är det vår förlovningsdag, då har jag haft ringen på fingret i ett år. Det har gått rätt snabbt och detta kommer vi väl fira lite genom att åka ner till Västervik. Jag längtar, jag saknar Västervik.

Min farmor och farfar hade nämligen en sommarstuga utanför Västervik när vi var lite yngre. Detta sålde de dock sen, men minns inte riktigt om det var efter att farfar gått bort(?). Det var inte stort alls, typ 1 sovrum där alla sov och sen ett litet kök. Men det funkade och det var rätt mysigt, förutom de jobbiga gångerna då pappa var lite halvt... ja, jag vill inte prata om det men ni förstår säkert. Tänk om man kunde spola tillbaka tiden. Vi var ute och fiskade, badade och njöt av livet i fulla drag.

Fan vad jag saknar det nu, när jag tänker på det. Möjligheten att i stort sett kunna gå ner och bada när man vill, det salta vattnet, ligga och bara njuta av solen.

Men blir nog bara att vara i själva Västervik imorrn, blir för mycket att åka ut dit för ingenting i stort sett. Garanterat folk där och då känns det inte så lockande. Men jag saknar det, som fan.



Det är sommar och du njöt av den i fulla drag, pappa. De där jävla (sorry!) gräsmattorna som du klippte hela tiden, kändes det som åtminstonde.
Förlåt för den där sommaren, det blev som det blev. Men inte bara vårat fel, det var ditt med. Jag önskar bara att det kunde blivit annorlundare. Att du kunde ha ändrat på dig, men jag vill inte tjaffsa. Älskar dig som fan ju. jag försöker att bara njuta av livet nu.
Midsommarafton för... 6 år sen var sista gången vi träffade dig. Sen hördes vi inte av på ett halvår förrän polisen ringde och sa att du var försvunnen. Varför blev det så? Varför???? Det var inte det vi ville, vill ha dig tillbaka nu.
Förstå att vi inte ville det här. Förstå att vi älskar dig. Kom tillbaka, snälla.
Jag sköter mig, jag försöker att ta hand om mitt liv, jag älskar Andreas oerhört och jag försöker ta hand om mitt hem o så.

Jag älskar dig pappa. Du betyder så mycket.  

uppdatering

Uppdatering kan vi väl klassa det som. Fastnade här igen :P.

Känner att åren gått så snabbt.. Det rusar ju fram. Känns som att det var igår som pappa försvann.
Känns lite konstigt att Soffan ska ta studenten, även om det bara var två år sedan jag gjorde det. Men det är ju ändå lillasyster.


Där var vi inte gamla, systrarna Persson. Det är minnen det.

Borde förbereda för maten snart, idag blir det ungsstekt falukorv med potatismos. Riktigt smarrigt och undra om man kanske kan sitta ute och äta eller om vi måste sitta inne? Synd att jag dock inte har några morrötter hemma, det är riktigt gott som ugnsstekt.

Genomsvett igen... så himla jobbigt, Varm från början när man vaknar på morgonen. Och så har jag en myskatt här som håller på och krypa under pläden på sängen, nämligen Mozart.

Dagen D

Jag kan rapportera att idag blir det en slödag... Ont i huvudet och känner mig sjuk. Jag vet att man inte ska känna efter, men jag har ingen ork alls. Borde ställa mig i duschen men orkar inte. Sitter i morgonrocken och då är klockan ändå 10.40.
Har väl försökt bli vän med svärfar igen. Vi anser olika gällande olika saker. Jag är så jäkla trött på honom, han måste tänka han med. Har inte orkat svara när han ringt.

Vet inte vad som händer idag... blir väl ev ut till "garaget" ikväll för att en karl ska kolla på min färdbroms m.m. Det var nämligen det felet jag fick på besiktningen, det och det enda. Färdbroms, Vänsterfram, Bromspåverkan som är lite sned eller vad det nu stod. inget bra att veta så jag är nöjd. Så nu står hon där ute på parkeringen och bara tar det lugnt :P.

Själv saknar jag Andreas, som idag är på jobbet. Han har varit hemma i en vecka eftersom han förra måndagen fick en tung typ järnring på foten precis ovanför stålhättan. Vi var inne och röntgade m.m., men inget. Får väl se sen hur det gick för honom på jobbet. Det blir lite tomt här hemma.
Men det blir väl att han jobbar idag, Onsdag och Torsdag eftersom han har ledigt på Fredag.

Soffan ( Min syrra) tar nämligen studenten på Fredag och då ansåg vi det som lättast att åka ner på Torsdagskvällen. Kommer sedan hem på Söndagen om det blir som planerat, vilket det förhoppningsvis blir. Det har gått så snabbt, hennes tre år på gymnasiet. Ska bli kul hoppas hon blir nöjd med studentpresenterna och att det inte blir regn på Fredag.

Vad sker idag då? Blir nog att ta det riktigt lugnt tills Andreas kommer hem. Kanske kastar in en dvd i datorn och ligger i sängen och glor på film. Fördelen att ha en hyffsat stor dataskärm, som en liten tvskärm. Det lockar stort. I det här fallet vore det skönt med en tv i sovrummet.

RSS 2.0