Torsdag 25/2

Drömde om vår vän inatt, som vi förlorade i Oktober. Att en dröm kan kännas som verklighet. Att det kan kännas som att personen fortfarande lever och kommer hem, igen. Vi saknar dig.
Att åka över järnvägen är jobbigt, men man har lärt sig.
Att vakna från en sådan fin dröm känns träligt, jag försökte somna om och drömma vidare, men det gick inte. Snart är det 1 år sen du vart mamma, varför kunde det inte få fortsätta vara så?

Nu ska jag snart sova, igen. Kanske fortsätter drömmen, kanske är den lika fin?
Ett mail ligger kvar på Facebook, jag förmår mig inte att ta bort det. Bilderna från begravningen försvann när vi var tvungna att ominstallera datorn, kvar att vissa finns kvar här på datorn.

Tisdag 23/2

Just nu är inget lätt och vi får se när livet reder ut sig lite.

I Söndags krockade vi med Golfen, detta jävla väder då alla vägar är isiga och otäcka. Den andra bilen klarade väl sig hyffsat bra undan, men Golfen gick det väl sådär med. Grillen, lysen och motorhuv kröktes till rätt bra. Nu står bilen på en firma här i Skänninge, men både firman och bärgningsgubben ansåg att det nog bara blir skrot av den. Det känns jobbigt och träligt, då vi inte har så mycket pengar, så just nu känns inget kul.
Ja, vi har Asconan och Saaben, men Saaben är jag i behov av och Asconan är inte så himla kul att köra när det är vinter och halt, då den är så lätt.
Andreas får nu ha en hyrbil så länge, men vi måste kolla efter något annat också. Väntan på vad försäkringbolaget kommer fram till osv. Usch, jag avskyr det här. Vi som inte haft den mer än typ 1 månad. Även Andreas är ledsen över det här och vi önskar att vi kunde spola tillbaka tiden. Glad att det åtminstone inte var Saaben, men det gäller pengar.

Annars rullar väl vardagen på rätt ok. Andreas har vart hemma halva dagen idag samt hela igår, för att ringa och knöla. Han är stark. Jag älskar honom oerhört mycket.
Jag kan tillägga att jag föresten har två födelsedagspresenter klara till honom, men får se om det blir mycket mer?
Måste även fundera ut något till svärfar, som fyller 70 1 April.

Tvättmaskinen är igång och jag tänkte ta ut eltaxen på promenad ett litet tag.

Från Fredag till Lördag ska vi ha Melina, ska bli kul! Får väl se vad vi hittar på, men vi får nog både kul och mysigt i vilket fall som helst.
På Söndag ska vi fira Alicia, som fyller år på Tisdag nästa vecka. Hon blir 3 år, så snabbt tiden gått.

mamma 20/2

Just nu sitter jag och läser bloggar om kvinnor som drabbats av bröstcancer och tyvärr inte finns bland oss längre. Intressant, men även jobbigt att läsa.

Mamma mår väl rätt ok, tror jag. Hon har sin vardag hemma, idag hade hon tex. varit ute och skottat bort snö från taket vid kaninerna. Hon är stark! Men hon låg och läste när jag pratade med henne. Hon har inte ont, eller inte så att hon lider så sett, tror jag inte. Det är inte lätt att veta, jag kan inte läsa hennes känslor helt, även om hon självklart pratar om det.

Jag har vart med henne hos kirurgen som opererade, och då var ju även Soffan med. Soffan har varit med rätt mycket, men detta eftersom de ändå lever i samma hus och jag tror att hon behöver det.

Jag har sett ärren, vilket var en lättnad även om det känns lustigt att mamma ska behöva råka ut för det här. Men som hon sagt, min morfar/hennes pappa hade hjärtproblem och min mormor/hennes mamma hade bröstcancer så räknade hon med att hon skulle få något av dessa.

Den sista går hennes sjukskrivning ut, i alla fall för tillfället, vilket jag kan erkänna känns lite jobbigt. Kommer hon fixa strålningen utan att vara sjukskriven? Vi får väl se hur det blir, svårt att säga när hon inte påbörjat den ännu. Men i vilket fall som helst ska hon till Ortopeden på Onsdag morgon, alltså vid 08.00. Där ska de bland annat ta mått på revben, ställa in inställningar på strålningsmaskinen m.m.

Det känns som att livet rullar på rätt bra även om mamma råkat ut för den där skiten.

Känslan av att veta att man kan förlora sin mamma inom ett fåtal år känns lustig, även om vi är starka och inte försöker att tänka så. Det känns konstigt.
Det känns som att jag inte klarar av att förlora mamma också! Man ska inte tänka så, men jag gör det ändå.

      

 


Lördag 20/2

Hej!

Lördag och jag känner mig rätt död i kroppen. Tror förkylningen långsamt men säkert håller på att bryta ut, när jag knappt kan andas på morgonen. Och jag tog faktiskt alla dessa allergi-och astmamediciner igår.

Ute snöar det, klass 2 varning idag, så vi får väl se vad som händer. Andreas pratade med Sten, så ev ska vi väl bort dit ett tag sen. Annars ska jag ge mig in på att göra Flygande Jakob ikväll, gott och väldigt länge sen vi åt det. Smarta vi var som handlade redan igår, det är väl riset som kanske inte räcker här hemma, får se hur vi löser det.

En vecka framöver har jag sk. självstudievecka/sportlov. Tisdag förmiddag har vi lite studier i skolan, annars blir det inte så mycket. Har även inte så mycket skoluppgifter att jobba med, då vi i skolan läser rätt många ämnen ihop med gymnasieeleverna och dessa inte ska få hemuppgifter under loven vad jag förstått det som.

Just nu längtar jag efter sommaren. Dagen innan Nationaldagen, här i Skänninge, körs det gamla fina bilar i Skänninge, bland annat runt Skänninges torg. Av dessa är rätt många veteranare. Detta gör att vi har funderingar på att ta ut Asconan och köra den då. Bara lite småpyssel att göra innan dess på den, för annars är den riktigt fin. Sedan är det även Bugrun i Mantorp, några dagar senare. Detta är även något som vi funderar på att åka på, om man går in gratis eftersom man har en golf? Vi får se.

Nu ska jag nog dra mig och äta lite frukost.

Kram!



Uppdatering!

Nu har jag och Andreas varit nere på stan, och hem följde även Pär med. Gud vad jobbigt det är när snön blåser rakt i ansiktet, men man känner sig duktig när man kommer hem.

Då vi var på Konsum och handlade träffade vi på Marie, så vi följde med henne hem ett tag och drack kaffe och pratade. Melina vart glad, men underhöll sig även med att måla i sitt princessblock ett tag. Hon som även ska sova över hos oss nästa helg, Fredag till Lördag. Det blir kul!


Melina ritar, men tycker även om att bli fotograferad.


Melina och Marie.


Marie värmer sig på kaffet!


Morbror Andreas och Melina!


I Skänninge har vi endel snö! Så här ser det ute vid Vallen.


Vid fönstret ser man de olika lagrena med snö.


Även på vår baksida har vi mycket snö. Lägg märke till hur högt upp på staketet snö täcker.


Ojojoj!


Torsdag 18/2

Vaknade tidigt idag, av att jag var tvungen att kissa... Mmm... lyssnar på min kropp och går upp för att gå på toa, och tror ni jag somnar om sen?? Nepp! Så jag läste ut boken som tillhör skolarbete, låg och drog mig och hamnade sen här.
Och så kul det är att vakna så här dags när man är ledig!!!!! Jag som hade tyckt att det var skönt att sova till typ 9. Men vad ska jag göra åt saken? Kan ju inte göra så mycket.. Men imorgon är det äntligen Fredag igen, och sen en underbar helg.
Nästa helg, eller ja, Fredag-Lördag ska Melina sova här. Vi har lovat så många gånger, så nu gör vi slag i saken. Måste även komma på någon god mat till den kvällen, vill väl lyxa till det lite för tjejans skull :).

Idag blir det nog lite plugg här hemma, jag har ett prov imorgon, men tror inte det kan bli allt för stora problem. Men lite nervositet kanske..
Tänkte även börja kolla på det där skolarbetet som boken ingår i, skönt att ha kommit igång ordentligt med det.

Annars vet jag inte vad som händer idag, vet inte vad jag ska äta till frukost eller nåt.. Eller rostat bröd, men då måste man ha orken att ta fram brödrosten.
Och så börjar jag frysa smått om mina fötter. Glad att jag har mina supersköna socker med fleecefoder som jag fick i julklapp av mamma för ett antal år tillbaka.

Saknar Andreas som är på jobbet, men även mamma och Soffan. Kanske skulle slå en pling till mamma sen?

Kram

----

Ibland känner jag mig ensam.
Tanken på att pappa varit borta från mig och Soffan i över 6 år... jag saknar honom så oerhört och tanken som flyger genom huvudet på mig att jag träffade aldrig min morfar, jag har bara hört mamma berätta om honom och sett ett fåtal foton på honom. Det är en tomhet. En önskan och en tanke om att han ser mig, att han finns i närheten, men det räcker inte alltid. Låtar som påminner om honom, mat, vägar, foton.


Onsdag 17/2

Hej!

Snart ska jag iväg till skolan, men skyndar mig att kasta in ett inlägg här. Seg, som de tidigare dagarna, och har precis ätit lite. Lyssnar på musik och njuter verkligen av rösterna. Jag tycker att låten är speciell och då i den här videon där man faktiskt kan läsa vem det är som sjunger, jag och Andreas försökte nämligen se vilka som var vilka igår, men då en andra musikvideo.




Har väl sovit rätt bra inatt, var trött som sjutton igår kväll, men det gick snabbt ute hos kompisen... ett smidigt sätt att spänna handbromsen, när man vet hur man ska göra (precis som en kompis som har en 9000 sa). På ena sidan såg de att det verkligen inte tog bra, då den satt riktigt lös typ där. Men nu är det stor skillnad och Andreas testade att dra handbromsen på CG parkeringen igår, och ojojoj. Nu behöver vi i alla fall inte tänka och oroa oss för det.
Handlade även igår kväll på CG och sedan hem, jag tvättade en maskin tvätt och dammsög av. Blir väl att vika den tvätten sen när jag kommer hem igen, om jag orkar.

Imorse fick jag i alla fall sova till 8, gud så skönt när man gått upp vid 6 två dagar i rad. Snart helg igen, gud så snabbt veckorna går. Och sen självstudievecka i en vecka.

Kanske skulle göra mig klar nu för att inte behöva stressa in till Mjölby.

Ha det bra!

Kram

Tisdag 16/2

Tjena!

Jag lever, jadå... Oroa er inte. Har bara inte haft någon ork alls att sätta mig och skriva ihop ett inlägg de senaste dagarna.

Helgen har varit helt ok, vi var nere hos mamma en runda i Lördags och innan dess även lite snabbt borta hos Mona och Sten. Skönt att komma iväg lite, det behöver man ibland, även om det bara är för ett par timmar. Soffan skulle på fest på kvällen. Där nere överlämnade vi även Alla hjärtans dag presenter till både mamma och Soffan, en dag för tidigt, men det gör ju inte så mycket. Så mamma fick ett stort metallhjärta från Lints (minns verkligen inte hur man stavar det) choklad och Soffan ett vanligt traditionellt hjärta med gelehjärtan i. De fick även en fin blomma, och vi fick ett hjärta med gelehjärtan i. Vi fick mat och tog det lugnt och skönt.

På Söndagen vart det rätt lugnt med. Jag städade av här hemma och sedan åkte jag och Andreas in till Vadstena för att ta en skön promenad. Kollade på gamla hus, Vättern som åtminstone då var täckt med massor av snö samt i stort sett bottenfryst. Fördelen med att det var så fryst var att man kunde köra på isen och leka lite och så, även om nu vi inte gjorde det. Detta var kul att titta på och vid sådana tillfällen njuter man lite av vintern.





























Igår började vardagen igen, och vi var lika Måndagströtta som de flesta andra nog var. Även om jag har vart riktigt trött över huvudtaget den senaste tiden. Det var lugnt på kvällen och vi låg och slappade i stort sett. Ajust de, var inne i Mjölby med Andreas glasögon för att de skulle böja till bågarna och därpå vart det McDonalds.

Idag har jag vart lika seg. Har fixat lite 30-årspresent till Andreas, som jag tror han kommer bli glad över. Har även testat att göra Cupcakes, får väl se om de duger och blev goda. Andreas tyckte att de blev för söta..... som vanligt.
Snart ska vi utåt till kompisens garage för att han ska kolla över min handbroms samt spänna upp den lite, den tar högt upp och tar inte riktigt.


Fredag 12/2

Är inte på topp, än. Men har skolan som måste göras, så om typ en halvtimme åker jag in till Mjölby, igen. Jag har ont i huvudet, halsen osv.
Därför blir inte det här något kul inlägg. Igår tog jag det lugnt annars, och på kvällen åkte vi ner till Sandra och Micke, eftersom Sandra fyllde 27 år.

Onsdag 10/2

Det närmar sig Alla Hjärtans Dag, och jag är sugen på att köpa något till Andreas, men vet inte riktigt vad. Ja, att det skulle funka med en godisgrej, men roligare med något annat. Till på köpet minns jag inte vad han fick förra året, för jag köpte något till honom, det vet jag... Men i alla fall, så något måste jag ju komma på. Han, i sin tur, gav mig en fin tulpanvas med tulpaner förra året.

Dagarna rullar på, men jag är trött, seg och har knappt någon ork. Just nu har jag lite huvudvärk, men måste in till skolan i vilket fall som helst.

Tisdag 9/2

Jag sitter här, efter skola samt ett besök på Synsam.

Skolan först och främst gick bra, jag överlevde även om det vart segt. Jag hade en sådan dag att jag har ett hål på ett par timmar, så jag åkte hem ett litet tag emellan. Skönt, då man är trött och inte på topp, men lite tråkigt att åka emellan.

Efter skola och dyligt skulle jag upp till Synsam för vanlig kontroll. Andreas följde även med, då han var hemma idag eftersom han fått en halsinfektion. Han fick glasögonen idag, som han beställde i förra veckan. Han har ju inte haft glasögon under åren vi vart ihop, men nu har hans syn blivit dålig, så då vart det ett par nu. Jag tycker han vart riktigt snygg i dem, men tror ni han vågar erkänna det? Inte har han gjort det för mig i alla fall.
Min kontroll gick väl rätt ok, jag spände mig nog lite, så optikern misstänkte att pupillerna spände sig endel genom det med. Det i sin tur kan visa felaktiga svar. Jag ser väl lite sämre på högra ögat, så det är väl nåt som håller på att utvecklas, men det var ingen stor fara med bilkörning och så. Det gör mig rätt lättad åtminstone, men nu måste jag komma ihåg att jag ska boka in en tid i höst igen. Gäller att komma ihåg det.

Nu vill jag helst lägga mig och sova, men behöver även dra ett varv med eltaxen då katterna busade så att håret yrde imorse.

Måndag 8/2

Morgon och snart måste jag iväg till skolan, igen. Just nu vill jag bara sova, är trött, seg och har ingen lust att åka till skolan. Men jag är glad att jag slipper åka iväg tidigt med buss, men bilen vaknar man till lite. Ska väl vara glad över det, men saknar älskling nu när han är på jobbet.

Lyssnar på underbar låt, Hungry Eyes från Dirty Dancing... Like it alot.

Garanterat är det kallt ute, och då blir det ännu jobbigare att gå ut, för egentligen vill jag bara vara hemma. Jag är glad att slippa skrapa rutor, men inte så kul att försöka få upp en garageport som frusit heller.

Söndag 7/2

Hej!

Nu funkar min dator äntligen hemma, bara nätet som är lite segt, men det orkar jag inte knöla med nu! Ja, den funkade ju redan i Fredags kväll, då Micke hade kollat på den, ominstallerat hela datorn (så att allt som fanns försvann, men det spelar ingen stor roll för min del). Ett problem mindre alltså.

Veckan har varit rätt lugn i övrigt, det har väl inte hänt allt för mycket, men det är jag glad över. Skolan har rullat på, och även Andreas jobb.

I Tisdags var jag med mamma in till US, och även Soffan följde med. Det kändes bra, och både de "bröstsköterskorna" mamma har samt läkaren verkar bra, men hon kommer även nu skickas vidare till onkologen. Mamma önskar att så snart som möjligt få påbörja sin behandling med cytostatika (cellgift) samt strålning. Det är inte lätt som barn och sitta brevid och lyssna, men jag tror att man tjänar på det i längden, åtminstone känner jag att jag gör det. Jag blir insatt i det och vet vad som kommer ske härnäst. Ni blir det att vänta tills mamma får kallelse till Onkologen då.
Efter mammas besök åkte vi ner till stan, för att äta china-mat samt att Soffan skulle gå till frisören för att fixa håret, åter igen.
Under tiden gick jag och mamma och shoppade loss lite, samt drack lite caffelatte. Mysigt, då detta sker sällan annars. Sen hem, för att ta det lugnt.

Peters födelsedagsfirande hos Mona och Sten vart trevligt i Fredags. Peter vart nog rätt nöjd och glad över presenterna, och fick även lite mat här hemma hos oss på kvällen. Det händer inte ofta, men hoppas att han tyckte att det var gott.

Idag tog vi en tur in till Linköping och Ikea, för att köpa ännu en bok hylla hem, den här gången en mindre modell av Billy. Där i hamnade sedan filmer, för att vi skulle kunna ha det lite mer organiserat och fylla ut ett tomt område i vardagsrummet.

Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken (och även vi just nu!).

Ha det så bra!

Kram

Fredag 5/2

ber om ursäkt att det sinar på inlägg, men vår dator funkar inte hemma just nu. För tillfället utnyttjar jag svågerns dator, för att kunna lägga in ett inlägg. jag lever, och alla i min närhet. Micke, Rositas kille, får min dator idag så att han kan kolla över den, och Peter, min svåger, fyller ju år idag!

Ha en bra helg!

Kram

RSS 2.0