Måndag 19/4

Hej!

Jag har jobbat kväll på praktiken, har nu ätit och ska snart göra mig iordning och gå och lägga mig. Imorgon börjar jag 07.30 igen och jobbar till 16.00.

Soffan och dem har inte kommit iväg till USA än, men tror biljetterna var bokade till den 28/4 nu. Hoppas det inte blir ändrat igen.

Rositas och Mickes lilla dotter har nu fått namnet Vanessa, vilket är ett fint namn även om det påminner om vissa personer.

Oj vad tiden gick nu.

Ni får ha de så bra!

Kram

Grattis Rosita och Micke.

Alicia vart i eftermiddags storasyster, då Rosita och Micke någon gång framåt kvällen fick en liten dotter till. Eller nja, liten och liten, hon vägde runt 3,700 gram och var runt 51 cm lång. Egentligen skulle hon ha kommit till världen i sluten av April, början av Maj, men nu var det bäst såhär.
Alicia sitter trött i soffan och kollar på tv med Andreas, Micke och Freddan. Vi har varit ute och lekt lite samt tagit det lugnt.

Grattis till flickan!!

Kram

Fredag 16/4

Jag har egentligen praktik, men då jag inte kände mig kry alls igår morse var jag hemma igår, men även idag.

Idag får mamma sin sista strålningsbehandling! Därefter följer 5 år med hormonbehandling genom tabletter, men även återbesök och mammografi. Det har gått snabbt, känner jag, men som jag vet går det inte lika snabbt då man sitter i situationen. Mamma har sammanlagt strålats 25 gånger, och åkt åtminstone... hmm.. runt 6 mil sammanlagt fram och tillbaka från Rimforsa till Linköping 5 dagar i veckan i 5 veckor. Jag har vart med till strålningen ca 3 gånger, men även till lite andra platser inom US.

Soffan skulle idag ha flygit ihop med 2 vänner till USA och Los Angeles för att hälsa på en kompis i 3 veckor, men då allt har hänt med Island och det, som ni alla säkert känner till (vulkanen och aska m.m. som flyger och så, så har man ställt in alla flyg, vet inte när det exakt kommer igång igen). Istället har de biljetter till ett plan som lyfter på Söndag. Vi får verkligen hoppas att de kommer iväg då!

För ett litet tag sen ringde Sten, min svärfar, gällande Alicia, Andreas systerdotter. Som jag nämnt ska Rosita, Andreas storasyster och Alicias mamma, få en bebis till snart. Hon har ju legat inne ett tag och så. Vi har sagt till att det bara är att slå en pling om det är så att de behöver barnvakt eller så. Nu ringde som sagt var Sten och undrade gällande barnvakt till Alicia, då Micke, Alicias pappa ska åka in till US då bebisen ev. kommer idag eller imorgon. Mer än så vet man ju inte riktigt. Så jag sa att det är inga problem, även om jag inte mår jätte bra. Andreas vet inte om det, men eftersom han jobbar och kommer hem strax efter 2 (De skulle jobba över lite idag), får jag slå en pling sen. Alicia skulle bara sova lite först.
Mona och Sten har tagit hand om Alicia mycket, då Rosita legat inlagd och Micke har behövt lite ensamtid också. Ikväll ska de iväg på en grej i Vadstena, som Sten fick som present då han fyllde år. De ska äta gott och se på uppträdanden.
Jag har även skickat sms till Rosita och fått svar, då de mäter kurva på bebisen, hjärtslagen är höga och bebisen har inte rört sig än, då jag fick smset.
Tur i oturen att jag är hemma och är sjuk.

Ute skiner solen, som den gjort de senaste dagarna. Vi njuter av våren och hoppas verkligen att den ska hålla i sig nu.
Alicia kommer snart, så jag ska väl avsluta det här inlägget. Ha de bra!

kram

Onsdag 14/4

Hej!

Onsdag morgon och jag ska snart åka till praktiken. Praktiken som i stort sett består av att plocka fram och tillbaka porslin, då det äts rätt mycket samt dricks mycket kaffe. Är det så med alla demensavdelningar? Blöjor att byta och ord att upprepa. I alla fall kommer min lärare ut på APU besök idag och jag slutar 16.00, så det är rätt skönt. Detta då jag arbetade kväll igår, och arbetar kväll imorgon med. Vi får väl hoppas att det går bra, även om jag just nu helst vill lägga mig och sova ett tag till.

Kallt verkar det vara ute, frosten har vart framme inatt så folk har fått skrapa rutorna. Glad att jag slipper det, men hoppas att det blir lika fint väder idag som det har varit de senaste dagarna! Ett riktigt vårväder med sol och värme!

Kram!

Tisdag 13/4

Jag är väl medveten o att det sinar här på nya inlägg- min praktik suger krafterna ur mig. Tider behöver vi inte gå in på, men jag blir trött över huvudtaget just nu.
Nu ser ni att jag i alla fall lever, vilket är ett bra tecken.

Igår var jag ledig, och åkte därför med mamma in till US, då hon skulle på sin strålning (endast 4 gånger kvar nu av 25) och sedan träffa läkaren. Det gick bra, även om det aldrig är lätt. Efter att ha avslutat sin strålningsbehandling kommer hon nu få äta hormontabletter varje dag i 5 år. Området som har strålats får heller inte utsättas för sol åtminstone det första året efter, så hon kommer behöva ha täckande tröja på sig hela tiden. Hon som älskar att vara ute på sommaren i trädgården i endast bikini och rensa ogräs m.m. Jaja, vad ska vi göra. Hon ser det rätt positivt tror jag.
Därpå käkade vi och sedan åkte jag med mamma ner till Maxi så att jag kunde hjälpa henne att handla. Hon är trött och orkar inte så mycket själv nämligen. Det gick bra, varav jag sedan fortsatte till plantagen för att köpa lite blommor till trädgården. På kvällen fixade jag sedan där, medan Andreas bytte till sommardäck på Saaben.

Svägerskan ligger fortfarande inne med sin havandeskapsförgiftning och vi hoppas att bebisen snart möter den stora världen.

På Lördag är det rally här i Skänninge. Skänningeknixen som det kallas. Något som alltid är lika kul, och just att man inte behöver åka iväg och så. Sen att karln älskar rally är ju en annan femma.

Soffan åker till USA på fredag morgon. Hon kommer sedan hem den 3 Maj.

Måndag 5/4

Jag vet att jag inte skrivit på länge, men har ingen riktig lust just nu heller. Andreas ligger sjuk (ont i magen igår, illamående och halsbränna. Sov typ hela kvällen och spydde inatt, men sen inte mer. Varm nu men vägrar ta tempen).

Vi försöker få Ascona såld, jag har fyllt år och vi har firat påsk. Vi har även varit och kollat på Tommy Körberg i Torsdags kväll. Resten får berättas via bilder.


Andreas och Molgan gosar!


"Coola" Louise.


Systrarna/Mostrarna Johanna och Louise samt Alicia fikar.


Alicia tycker nog att det är rätt gott med tårta, även om det inte var prinsesstårta.

'
Mona, Sten, Sandra, Micke och Peter fikar.


Tvätta händer och mun måste man göra efter att man fikat!


Peter!


Peter och Alicia busar lite!




Diva vilar lite, hemma hos mamma och Soffan.


Andreas, mamma och Melina som diskuterar, samt Alicia, Missan och Maries Andreas.


Sten visar upp vad han fått för något.




Micke och Andreas byter till sommardäck på Asconan. Här sitter vinterdäcken på.


Och nu sitter sommardäcken på, visst vart det fint?


Asconan är sommarfin.


Saknad nu och för alltid. En av himlens finaste änglar.




Mormor och Alicia gosar mitt i all bakning.


Alicia tänker lite.




Molgan är nyfiken på vad som händer utanför fönstret.


Alicia kollar på något.


Oj! 2 påskägg!


Syskonen Marie och Andreas.


Systrarna Rosita och Marie, då Rosita fick åka hem på permission på Långfredagen. Vilken mage hon har här, men snart är nog bebisen ute!


Blivande mormor för 3'e gången och även blivande, lycklig 2-barnsmamma.

RSS 2.0