Onsdag 27/1

Godmorgon!

Jag är inte så pigg och lite knölig i magen, hade planer på att lägga över Dirty Dancing till USB, så jag kan kolla på den innan jag ska iväg till skolan sen.
Ute snöar det lite, får väl se om det blir någon snöstorm som vädergubbarna sa. Får väl ta det lite lugnare när jag ska in till Mjölby.

Ha det bra nu!

Mamma-uppdatering (26/1)

Har inte skrivit mycket om mamma senaste tiden, känner jag. Det har väl blivit rätt automatiskt, det har inte hänt så mycket på den fronten.

I helgen såg jag ärren från operationen för första gången sen mamma opererades, kändes bra. Och det syntes inte mycket, faktiskt. Ja, man såg ju ärren, det kan jag inte förneka, men det såg inte ut som att de hade tagit bort alltför mycket. Kirurger är skickliga nuförtiden. Trodde det skulle synas mer.

Nästa vecka, den 2:e, ska man träffa kirurgen, de ska kolla hur det läkt och så. Har funderingar på att följa med, hon skulle i vilket fall som helst vara där halv två.

Cellgifter och det vet jag inte när de sätter igång med, vi får se.

Tisdag 26/1

Hej!

Sitter här med en katt i knät.

Egentligen började jag åtta idag, men då läraren ansåg att vi kunde få en hemuppgift istället vart jag lycklig. Iatället börjar min enda lektion 12.30 och håller på till 14.00. Känns rätt skönt. Får föresten se om Andreas får jobba över ikväll, han pratade om det igår. Gör inte så mycket, blir ju lite extra i kassan.

Igår eftermiddag/kväll tvättade jag, dammsög av, vattnade blommor och sen åkte vi och handlade lite.

Katterna busar, tror jag. Jag borde klä på mig resten, borde vika tvätten och plugga. Men det är väl snart gjort..?

Helgen var bra sen, vi gick ju ut på Söndagen och lekte lite med Alicia, som var ute tillsammans med Rosita i snön. Jag åkte pulkan med Alicia 1 gång, då Rosita aldrig skulle kunna ta sig ur pulkan med magen hon nu har! Därpå åkte Andreas pulkan en gång, tro det om ni vill, men bildbevis kommer strax. Därefter åkte Alicia en gång till, men då hon inte riktigt gillade att åka pulka utan hellre ville gunga, gick vi sedan in. Vi bjöd på varm choklad (hemmagjord såklart) med smörgås och sen lite chokladkaka med kolasmet på.


Mor och dotter.


Andreas, Alicia och Rosita. Lite tung att gå i snön.


Alicia ska åka pulka!


Oj, så långt hon kom!


Och nu är det Andreas tur!


Tror ni han hade kul? Han kom en bit han med!


Lite fika, mysigt då det var lite kallt ute.


Alicia ser något ute!


Rosita och Alicia fikar.


Alicia kröp runt och busade med Molgan.


Jag upptäckte även att jag tog lite foton igår, när det satt så mycket fåglar vid vårt Rönnbärsträd och åt rönnbär.




Ha det nu bra!

Kram

Söndag 24/1

jag ber så mycket om ursäkt för att det inte har blivit så mycket skrivande i helgen som vart, lusten och orken har inte funnits där (igen!).

Andreas har ju kollat runt efter annan bil sen Asconan knölade (även om den går bra i övrigt). Vi hittade en Seat, men den kostade lite mycket, men då hade vi även kollat lite snabbt på en Golf 2'a inne på Appelskogs, där även jag köpte min bil. Billig och bra som inte hade gått så mycket för att vara över 20 år gammal. Nu provkörde Andreas den i vilket fall som helst, och den gick rätt bra.
Vi åkte hem och ringde bank osv, för att på Fredagen åka in och köpa den! Så nu är Andreas både en Ascona och en Golf. Asconan ska vi väl, enligt planerna åtminstone, byta bromscylindrar på och kolla över bromsarna, för att få den att gå igenom besiktning och kunna köra den lite i sommar. Det blir nog bra, ev. ska en kompis pyssla om den lite.

Pencillinkuren är snart över, rättare sagt är det bara idag och imorgon kvar. Hoppas det läker som det ska, klämde ut lite var igår. Ser inte så svullet ut längre i alla fall.

Igår var vi en runda till pappas grav, då han skulle fyllt 55 år igår! Grattis pappa, i efterskott. Jag köpte även fina tulpaner i Fredags, till honom, och sen lagade jag och Andreas riktigt god mat igår kväll. Det var örtmarinerad fläskytterfile med hasselbackspotatis samt bea-sås. Gott, gotti, gott gott. Vi vart riktigt nöjda. Vi var även ner till mamma och Soffan, då vi hade vart hos pappa. Får inte glömma att Mona följde med också!

Jag fixade även lite film igår, så inatt kollade jag på "Sommaren med Göran". Helt ok tycker jag, Andreas har andra åsikter om Svensk film. Lite skoj hade jag, då jag även fick tag på julkalendern som visade 1996, "Mysteriet på Greveholm". Blir att titta på den någon dag, men jag måste komma ihåg att jag måste köpa en penna jag kan skriva på skivorna med. Kanske blir ett av dagens projekt. Men först ska jag dammsuga av och lite.

Ajust de, hade lite bilder som skulle in.


Svensk vinter, men mysig sådan. Den här bilden är tagen en morgon när jag skulle in till skolan.


Så himla fin himlen var den här morgonen..


Min älskade vän Johanna var på besök! Vi tog lite kort.


Dagen efter att jag vart biten av Maries katt, åkte vi ner dit för att fika lite mer "ordentligt", än vad det vart dagen innan.


Den jäkla katten, som förhoppningsvis kan bli lugnare på något sätt och vis. Barnstolen var en favorit att ligga i.


Andreas och Melina kollar i Melinas prinsesstidning.


I stolen kan man ligga på många olika sätt.


Melina och "pappa".


Detsamma fast svartvitt.


Molgan ligger och håller koll på fåglarna, som äter rönnbär.


Tulpanerna.


Nu ska det sättas fart här hemma, ha det bra!

Kram!


Torsdag 21/1

Sitter här och kan skriva med den handen jag vart biten i igår, det är väl ett rätt ok tecken på att det börjar bli skillnad.. läste dock en otäck tråd om att kattbett kan gå riktigt illa, får hålla koll på det. Äter den sorts pencillin, som de andra inte rekommenderade, men det får vara så länge. Det måste ju inte gå illa, jag åkte ju ändå in samma kväll, ett par timmar efter att jag blivit biten, till jourcentralen och tog även första tabletten med pencillin. Man blir ju lite uppskrämd.

Inatt sov jag i alla fall underbart, förutom när jag kom åt handen och det lite.

Jag orkar inte skriva mer just nu, sorry

Onsdag 20/1

Jävla helvetes katt som Marie, Andreas och Melina har. Jag säger bara de, jävla helvetes katt. Älskling var ju hos tandläkaren nu på kvällen och sen åkte vi dit för att fika. Jag ska lyfta ner katten från vardagsrumsbordet, då jag anser att katter inte ska vara där, och då hänger han sig fast i min hand med ett ordentligt bett i handen och river under tiden. Börjar blöda ordentligt, men kan stoppas med hjälp av blött papper. Åker hem efter ett tag, tvättar med alsolsprit och ringer 1177. De bokar in mig på Jourcentralen i Motala, så vi åker dit. De kollar på det snabbt och jag får antibiotika, som ska tas 3 gånger per dag i 5 dagar. Slapp åtminstone stelkrampsspruta, fick ju det i grundskolan och det ska ju sitta i i 30 år framöver. De satte även över något sorts plåster... hmm, jag borde väl veta vad det heter, men minns inte just nu.
Jag hoppas verkligen att de gör sig av med katten, sättet spelar ingen stor roll.
Tror inte våra katter skulle göra något sådant, men man vet ju aldrig. Det är synd att de ska behöva göra sig av med den, men då den även bet en annan person sådär här om dagen och även rivs ordentligt och så, känns det inte tryggt om de ska ha den kvar. Man vet inte om det blir Melinas tur nästa gång.

Annars har jag träffat Johanna idag. Det var kul, vi åt och så. Nästa gång blir väl i sommar, vi får se. Tyvärr vart det ingen längre stund, men det överlever jag.

Gud så trött jag är, blir nog sängen snart. Ledig imorgon, så kan sova ut då.

Tisdag 19/1

Hej.

Sitter här och glor lite, kom hem nyss från en lektion, och ska tillbaka sen till 12.30. Lindrande vård nu på morgonen, mycket palliativt. Alltså vård i livets slutskede och liknande. Mycket tankar väcks, mycket runt mamma och det. Men jag fixar det gallant.

Andreas är hemma, han var knölig i magen hela dagen igår, så vi ansåg väl att det var bäst att han var hemma idag. Han ligger framför tvn, vilken nyhet.. Men vad sjutton ska jag göra? Jag vet inte.

Gårdagen var lyckad, om man nu kan kalla en Måndag det? Började ju 8'a och sedan rullade väl dagen på rätt bra. Jag gnäller inte. Vi åkte in till Mjölby på kvällen tillsammans med Micke, för att kolla lite bilar, men hittade inget som lockade, får se vart det slutar. Sen tog vi lite fika hos Micke och Sandra och sen åkte vi hem för en lugn fortsatt kväll.


Jag ringde även och pratade med mamma.
Hon mådde väl rätt ok, tror jag. Hon hade varit och hälsat på på jobbet i 3 timmar, och jag tror att hon mådde rätt bra av det. 
Hon kommer få cellgift, eftersom skiten hade spridit sig i fler lymfkörtlar då de opererade. Men där de hade opererat syntes det inte så mycket, enligt mamma, kirurgerna är ju så skickliga nu för tiden. Ja, att det är ärr, men det lät som att det inte syntes massor i övrigt.
Vi snackade om peruk, eller ja, det var väl jag som påbörjade just den delen av samtalet. För det kan ju vara en fördel att ha tittat ut och testat ut en passande peruk, i fall hon nu skulle tappa håret. Hon nämnde att man kan ställa in i en dator så att man kan se hur man skulle passa i olika frisyrer osv, skulle vara kul att hänga med och se. Se hur det funkar. Men även vid strålning samt se hur det funkar med cellgifterna. Kanske kan jag ta upp det för min lärare för att faktiskt få fram att det kan vara bra för min utbildning. Vi var ju på studiebesök och fick se strålningsrum och det, men vara med i verkligheten har vi ju inte.
Mamma kommer väl i alla fall bli mer sjukskriven, eftersom hon inte kommer kunna jobba under tiden som hon får cellgifter. Hon arbetar ju ändå med barn, och tänk den infektionsrisken på jobbet då.

Ute är det träligt, moddigt och snöigt. Usch. Men men, jag kan inte göra så mycket åt det. Är ändå spänd i axlarna och nacke.

Måndag 18/1

Sitter här med min frukost.. i min ensamhet. Andreas är på jobbet och vid halv 8 åker jag in till Mjölby för att börja skolan. Länge sen jag började så här tidigt, riktigt länge sen. Ja, praktiken har ju börjat tidigt, men INTE skolan.

Gratuleringar har skickats till en vän, CSN har fått studieförsäkran (så förhoppningsvis kommer pengarna den här veckan) och Farmville har rensats lite.
Säng har bäddats, påklädning har skett och musiken är på i mobilen.
Böcker och det som ska med till skolan förberedes igår kväll.

En ny vecka då Andreas ska till både tandläkare och optiker. Det kommer kosta, men bättre att få det fixat. Vi ska vara glada att de har infört den där rabatten på 300 :- för Andreas del, men det kanske var den som drogs senaste gången han var där? Jag minns ej. Förra året kom jag ju upp i högkostnadsskyddet typ, så jag är ju glad för det. Även om det inte är kul att gå till läkare osv.

Spänd i axlar och nacke är jag, som fan.

Hinner jag allt det jag vill hinna nu på morgonen innan jag ska iväg? Jag hoppas det! Får väl prioritera, även om jag inte tycker det är så kul jämnt och ständigt, vill ju hinna allt.

Söndag 17/1

Söndag och jag sitter här och tar det rätt lugnt, men börjar bli hungrig. Tvätten är nog klar för att hängas och jag borde även dammsuga samt fixa och så. Jag har ingen riktig ork och tid att skriva. Jag har skolarbete som borde renskrivas och ja... usch! Ni hör ju.

Hoppas ni har det bra annars!

Kram

Lördag 16/1

Andreas äter frukost och jag sitter här...


Ja, det är vad som händer just nu. Och ändå har jag varit vaken i ca 1½ timme. Det händer inte ofta att jag vaknar 8 en Lördag morgon, men det gör inget. Har ju hunnit bädda och det, men nu tas det lite lugnt. Vaknade av att Andreas var så duktig och tog hand om disken, han lovat att ta det nu å morgonen.
Vi tänkte även se en rysare som Rositas Micke tog med sig igår, men andra skivan (flera filmer på en cd, men vissa filmer är uppdelade i 2 skivor där så att säga) funkade inte. Tror dock att vi sett den tidigare, kanske inte ihop men ändå.

Vid 11 kommer Micke och sen ska vi in till Linköping så Andreas ska få kolla bilar.

Annars blir det nog lugnt, har inte så mycket pengar och så. Jäkla CSN att dröja. Jag blir inte klok på dem, men är väl glad att jag får ut endel pengar åtminstone.
Livet är inte lätt, jag vet.

Jag är i alla fall glad för att jag inte är allt för knölig i magen just nu.

Fredag 15/1

Hej!

Kom precis hem från skolan, den enda lektionen jag hade. Men jag befann mig där och gjorde så gott jag kunde. Men ibland kan det kännas lite onödigt att åka in sådana dagar. Nu är det i alla fall gjort.
Egentligen ska vi ha 1 lektion på torsdagarna framöver också, 15.00-16.00, detta i utvecklingsstörning/funktionshinder, men vår lärare har istället tagit beslutet att vi ska se "I en annan del av Köping" på söndagarna samt ha hemarbeten då. En bra lösning, enligt mig.

Skönt att det i alla fall är Fredag och Andreas slutar kl. 13.00. Vi får väl se vad som händer sen.



UPPDATERING

När Andreas kommit hem tog vi beslutet att bjuda hem hans äldsta syster Rosita med familj på fredagsmiddag.
Det vart kött med klyftpotatis, bearnaisesås samt kantarellsås. Riktigt gott, och faten vart... tomma! Även sallad till då, förstås! Därpå jag diskade och sen vart det efter, kladdkaka (fast den var inte så kladdig), med grädde till.
Micke (Rositas) tog även med sig lite filmer samt ett spel till Xboxet, så nu har Andreas och Rosita sett filmen "The Tournaments". Den var helt ok, det jag såg rättare sagt.

Imorgon ska Andreas och Micke in till Linköping för att kolla lite bilar, vi får se om jag följer med.


Föresten, himlen var riktigt fin imorse.



Torsdag 14/1

Sitter här med huvudvärk och jätte jobbig mage.
Magen har bubblat HELA natten och har typ diarre. Inte ett dugg kul kan jag meddela. Det är därför anledningen till att jag är hemma idag och slappar. Ska bara ner till affären och köpa på mig lite mer blåbärssoppa för att få i mig något. Det träliga är ju då att jag måste köra ut bilen och det, för jag har ingen ork och lust att gå.

Sorry, men energin tog slut nu.


UPPDATERING

Jag måste ju ta och erkänna att jag mår inte mycket bättre nu heller, även om klockan är över 20.00 på kvällen.

Vi får se om jag går på den enda lektionen jag har imorgon, just nu känner jag mig inte ett dugg på topp för det, men får väl ställa klockan tidigt imorgon annars för att se då. Jag har ingen aning just nu.

Dagen har varit lugn och jag har även nu alla böcker som behövs till skolan, även de jag beställde, som kom idag.

Kul föresten att  det är ett par stycken som varit inne och läst min blogg, det gör att man har en ökad lust att skriva här.

Snart ska jag nog dra på mig sovkläderna och lägga mig i soffan för att småmysa och se på tv. Tror ni Andreas blir glad då? Har ont i magen som fan med.

Gjorde iordning lite matlådor och så ikväll. Igår tog vi nämligen fram köttfärs för att göra köttbullar med potatis och gräddsås idag. Sagt och gjort, så nu står det 3 matlådor i frysen. Älskling var duktig och diskade åt mig sen.

Katternas klor vart även klippta idag. Skönt att ha det gjort, då jag gått och tänkt på det ett tag.


Onsdag 13/1

Idag har jag ingen lust eller ork med något. Faktiskt. Glad att jag är ledig och inte har något jättestort som måste göras.
Igår tvättades det samt att jag dammsög och torkade golv. Så det blir väl att vika den mesta delen av tvätten snart, om den nu har torkat.
Jag borde även ta mig till affären, men jag får lov att erkänna att jag inte har någon ork till det. Kan bli så att Andreas får fixa det ikväll. Slöhet kanske det låter som, men jag har ingen energi alls.

Jag är glad att vi fick hem Asconan igår, den startade ju när de hade satt i ett nytt batteri. Men Micke är riktigt snäll, så skönt att han kunde lägga ut för batteriet så länge. Pengar får han när vi får pengar.



Nu är det så att jag orkade ju inte riktigt berätta om dagen igår, så det kommer nu istället.

Jag var nämligen och fikade hos en gammal granne till oss.

Då vi bodde på Mjölbygatan flyttade det in en ung familj på våningen under oss. Vi pratade inte mycket, utan hälsade mer bara i trappuppgången och sådant.
Sista dagen, då jag städade ur förrådet, pratade vi väl lite mer, men inte alltför mycket.

Efter ett tag hittade jag mamman, Lina, på bilddagboken och även MSN. Hon började även sedan på Komvux, men läste endast in kurser under en termin.

Så igår åkte jag till dem efter skolan. De bor fortfarande i Skänninge, men har nu flyttat till en större lägenhet, då det även kommer ett småsyskon till i April!
Vi, eller åtminstone jag, hade en trevlig pratstund med fika och lite lek med dottern.

Lina bloggar och jag vill därför rekommendera er att gå in och kolla hennes blogg: http://chamallow.babyblogg.se/



Annars är jag ledig från skolan idag, och har även inte så jätte mycket inplanerat imorgon och Fredag. I helgen åker Andreas och Micke iväg för att kolla lite bilar.

Kram

Tisdag 12/1

Får man gråta blod??

Jag hade precis skrivit ett långt bra inlägg, men nyss försvann allt då jag var så j*vla klantig och gick in på en annan sida.
Få se om jag kommer ihåg allt jag skrev.



Sitter här, har städat (vilket innebar idag mattor ut för att skakas, dammsugit och torkat golv) och det som återstår är att tvätta klart den tvätt som är, diska och vattna blommor.

Andreas och Micke är i Vadstena för att knöla och fixa med Asconan. Jag kanske inte berättade igår? Igår när Andreas skulle hem från jobbet startade inte bilen. Och vet ni????? Nu kom det en Asconan in på parkeringen, som körde av sig själv!! Tror ni det är några som är glada nu? Både jag och Andreas åtminstone. Jaja, det var väl i alla fall batteriet, tror jag.
I alla fall, så igår åkte Micke ut till Vadstena för att hjälpa till med Asconan. De misstänkte batteriet, så Andreas fick låna Mickes Toyota tills idag och även pengar till batteri fram till dess att vi får pengar.


Måndag 11/1

Passar på att sätta mig lite här innan Andreas kommer hem från jobbet. Ute är det lite småkyligt (man har väl vant sig vid kyla éfter de senaste dagarna, då det varit runt -17. Nu börjar det frysa på lite igen, men jag överlever! Lite småsnorrigt med, men det kan jag inte göra så mycket åt.

Idag var det ju första dagen i skolan på terminen, men jag och mina klasskamrater var ju inte så väl medvetna om att vi idag skulle starta enligt gamla schemat med fördjupningskurserna, alltså utvecklingsstörning/funktionshinder för min del. Det får bli imorgon istället. Anledningen till att vi följer gamla schemat (men endast fördjupningskurs, då vi avslutat de andra kurserna) den här veckan är att vi läser ihop med gymnasieeleverna i just fördjupningsämnena och de inte fått sina nya scheman än. Så ja, jag har rätt mycket ledigt den här veckan. Alltså en mjukstart.
I alla fall var jag inne till 13.00, då vi hade fått information enligt pappret om att vi då skulle ha lite upprop och sådant. Det hela dröjde väl typ 30 min, och sedan åkte jag för att köpa fikabröd och sen upp till Pär en stund. Jag hade ingen stor lust att åka hem nämligen.
Jag kom hem för en stund sen.

Jag tar en titt på platt-tv på NetonNet. Hittar lite, men vi får väl se. Stor skillnad jämnför med Elgiganten och Expert, snällt av Pär att han tipsade om att kolla där.
Vi (jag?) är sugen på en 40 eller 42 tummare. Vi har nu en "tjocktv". Inte så gammal, men när man är sugen och lockas av en, ja, då kan man inte sluta tänka på den heller. Vi får se.

Och nu ringde Andreas... hmm... mmm... Asconan startar inte ute i Vadstena. KUL! Men han skulle väl ringa och kolla med Micke om han ev kunde komma ut till Vadstena, så att vi får hem bilen åtminstone. Annars får jag åka ut.

Söndag 10/1

Sitter här med huvudvärk och är lite småfrusen, Andreas är nere hos Pär lite. Det är rätt skönt att sitta själv ett tag och inte känna att man måste vara så aktiv.

Dagen har varit riktigt lugn, vi var ute en runda till Rök förut, då Andreas mormor och morfar ligger begravda där. Snö och kallt, men inte lika kallt som det varit typ den senaste veckan. I Fredags kväll var det uppe i -27 grader. Idag var det -5. Det kan lätt accepteras, håren i näsborrarna kladdade i alla fall inte ihop! Snö, snö och åter snö. Var ett par år sedam det var en ordentlig vinter.

Ikväll måste jag nog ner en runda till affären, jag har ingen aning om vad vi ska ha för mat i veckan är är sugen på Proviva drycken. Köpte den där med Svarta vinbär häromdagen, den är ju bra för knöliga magar, och igår vart jag sugen på den, men har inte tillräckligt hemma.

Mozart går fortfarande och nyser. Inte alltför mycket, men man tänker på det...

Imorgon börjar Andreas jobbet igen och jag skolan.

Vore ju kul att överraska Andreas med nåt ikväll, men får se.

Ha det bra.

Lördag 9/1

Hej!

Sitter här med knöl mage och har även bakat lite.
Bröd, som inte jäser (kan det bero på att det är rätt kallt ute och det även påverkar värmen i lägenheten?), jag hoppas att det åtminstone jäser lite sen. Annars blir jag missnöjd och kastar allt. Jag som vart sugen på hembakat!

Andreas har lite ont i magen idag, han med, men inget mer än så. Det ska han vara glad för, men lite synd får jag väl tycka om honom då. Så elak är jag inte att jag inte tycker synd.
Kan det vara den turkiska pepparn som Micke bjöd Andreas på igår? Jag vet inte, men tror att Andreas misstänker det.

Kan katter bli förkylda? Mozart går och nyser rätt mycket.. Det får gå ett par dagar, annars får jag väl kontakta farbror Doktor. Det kan ju vara damm och sådant som gör det, men han ligger nu ialla fall under överkastet och sover... frusen?

Pär är här, jag tror han har riktigt tråkigt hemma. Hans internet och tv kommer inte igång förrän den 12. Ja, han har ju grundutbudet på typ 4 kanaler, men jag förstår att han inte tycker det är kul att sitta själv hemma på 4'e våning då. Han går och ger komplimanger för brödet, även om det inte jäst så mycket.


Igår kväll, efter att Micke och Sandra varit här, gick vi till Andreas storasyster Rosita. Där satt vi och pratade, åt jordnötter och någon sorts godis (skumbanan med choklad på). Gott. Alicia busade runt och Andreas yngsta syster Louise var även där.



Rosita. Nu ser man magen ordentligt, och större kommer den bli! Bebisen är beräknad till slutet av April nämligen!


Alicia balanserar på Andreas mage.


Klängapan Alicia.

Nämnde jag att jag städade bort julen här hemma för ett par dagar sen? Nu finns inte en tomte eller julgardin framme och jag njuter av det.
Jag vart så nöjd med lampan jag köpte på Ikea, att jag tog ett kort på den.. nu kommer den äntligen in här.


Skärm och lampfot från Ikea. Namn och priser minns jag inte riktigt just nu.

Jag har även endel bilder från när vi åkte ner till mamma på nyårsafton samt några bilder från kvällen på nyår.














Kallt och snöigt hos pappa.


Dukat för nyårsmiddag.


Lite myspys med ljus.


Kvällens efterrätt innan den åkt in i ugnen. Jag gjorde en kladdkaka, som jag sedan hade på en blandning med grädde, florsocker och bjönbär på.


Andreas steker fläskytterfilén.


Vi fikar, Diva ligger på Andreas mage!


Mammas julgran.

Kram

Fredag 8/1

Inom max en kvart ska jag in till Mjölby, ska registrera mig på skolan, betala en registrerings-och kopieringsavgift på 100 kronor samt få ut mitt schema.
Då jag nu i vår var i behov av 3 nya böcker har jag letat efter dessa på blocket och liknande. Jag hittade 1 av 3, men orkade sedan inte fortsätta leta. Jag tog nu beslutet att beställa de två sista på en hemsida, men kom ändå rätt billigt undan, runt 600 kronor. Skönt det, även om jag får betala lite extra. Nu behöver jag inte tänka mer på det i alla fall.

Jag kan även meddela att ännu har det inte blivit någon spya. Jag är överlycklig över det, även om det inte är kul att vara knölig i magen.


Uppdatering

Vi närmar oss kvällen och nu har vi hunnit med lite idag åtminstone.

Det gick bra inne i Mjölby sen, schemat är väl lite sisådär enligt mig, men jag får försöka överleva. Jag betalade avgiften och sedan åkte vi ner till Kvarnen för att kolla lite platt-tv, då jag är sugen på en sådan. Det som lockar mest är 42 tum eller möjligtvis 40. Vi får se hur det utvecklar sig. Någon gång kommer vi väl behöva köpa en ny tv ändå. Vi åkte sedan även ut till Citygross för att ta en snabb koll på deras Expert samt handla lite snabbt.

Väl hemma hängde vi lite tvätt, diskade, hade svärföräldrarna på besök samt tog det lugnt. Nu, för ett tag sen, har vi ätit lite och nu slappas det.
Strax kommer även Sandra och Micke upp, så jag måste dra mig!

Torsdag 7/1

Sitter här med knölig mage, igen. Vill verkligen inte bli sjuk! Vill inte ligga och ha diarre samt kräkas, det är det värsta som existerar. Usch och fy. Hoppas inte att det blir som här om dagen, men just nu känns det riktigt illa! Låter som att..hmm..macken nästa och införskaffa sig Blåbärssoppa. Varför stänger affärerna i Skänninge så dumma tider?

Annars har dagen vart bra. Lite diskussion och tjaffs i förmiddags, men det löste sig sen.
Därefter åkte jag in till Ikano, för att träffa mamma och syster efter att de varit på US. Tillsammans käkade vi, Soffan köpte en ny mobil, igen. (För ca 2 veckor sedan köpte hon ju en ny mobil, då den gamla var trälig och jobbigt, enligt henne. Den nya mobilen var väl rätt dyr! Nu var hon ute och dansade för ett par kvällar sedan tillsammans med ett par kompisar, och helt plötsligt var den nya, fina mobilen stulen..). Så nu har hon ännu en ny mobil.
Jag passade på att köpa nya block samt bläckpennor till skolan samt tog en runda på Ikea och köpte två nya lampor (stomme+skärm) till sovrummet samt vardagsrummet. När jag kom hem upptäckte jag att den lampan med skärmen som vi har i vardagsrummet inte hade likadan skärm som jag köpt (jag hoppades verkligen när jag var inne i Linköping, men får stå ut så länge!).

Jag pallar inte skriva mer just nu.. magen är för jobbig.

Onsdag 6/1

Hej!

Jag ber om ursäkt för att jag inte uppdaterat så mycket sista tiden, nätet knölar som fan nämligen. Nu försöker jag skynda mig innan det knölar igen, det är lite smått irriterande. Jag har även snabbt fixat det jag skulle fixa på bankkontot.
Det är så himla irriterande när nätet ska knöla, jag vill att det ska funka som det ska.

Annars är jag inte på topp riktigt just nu, magen är konstig (låg med diarre igår kväll och är även konstig i magen idag.). Vi får se när det går över, jag härdar ut det. Tur att jag och Andreas är lediga fram till Måndag då..! Men gud så snabbt 3 veckor gått.

På tal om skolan, som börjar på Måndag igen. Då det vart så mycket den här julen, så har jag inte orkat leta så värst mycket efter skolböcker. 1 har jag hittat, varav Andreas och Pär hämtade den hos den tidigare ägaren i Motala idag, jag betalade 150 kronor. Känner mig stressad för allt det, men mamma har kommit innan bokletande den här julen.

Dagen har jag tillbringat i stort sett nerbäddad med mitt härliga täcke i soffan framför en film.



I Söndags var mamma och tog bort dränage inne på US i Linköping. Det hade vuxit fast lite, alltså hade det läkt lite, så det gjorde rätt ont för henne att ta bort det. De fick väl i stort sett slita bort det. Både Soffan och mamma vart i svimfärdiga, det hade ju sett bra ut om de båda hade svimmat?
Men det är skönt för mamma att slippa bära runt på dränaget nu, och som hon sa gjorde det lite ont ibland.

Imorgon ska mamma in på återbesök i Linköping och idag är det en vecka sedan hon opererades.

Jag bör nog följa med någon gång tillsammans med mamma för att se hur det funkar och så, det kan nog vara bra att ha sett.

Mamma kollade även upp ärftlighet och sådant gällande bröstcancern och det, då jag ville veta om det var ärftligt och så.
Det jag då fick veta av mamma är att man har ju självklart en ökad risk att få skiten (mamma och mormor hade det, men då man ser det som att om det ska vara ärftligt kommer det oftast vid 25-30 års åldern). Man kan ju ta prover och sådant, men då har man sedan två val i stort sett. Ta bort brösten eller ha de kvar. Jag tar nog beslutet i att kolla brösten själv hemma, men vill nog inte veta i förväg om jag kommer ha en ökad risk för bröstcancer. Men tanken ligger ju där och existerar.



Vi får se vad som händer senare idag. Jag kommer nog ta det rätt lugnt, men vi måste även iväg till Apoteket för att köpa mer Lactrase (tablett man tar för att kunna äta laktos).

Jag har ju haft problem med magen rätt mycket, och då min syster är laktosintolerant, tog jag beslutet innan jul att försöka ta bort endel laktos, för att se om det blir någon skillnad. Jag köper laktosfri mjölk, margarin och sånt, men kör även med Lactrase för att kunna äta lite choklad och sådant.
Det känns som att det har blivit lite skillnad, även om man missar ibland.



Nu vet ni att jag lever, men om det knölar med nätet igen vet jag inte. Det får vi se!

Ha det bra nu!

Kram

Söndag 3/1

Sitter i pyjamasen, har alltså inte kommit så långt här hemma än. Vi får se vad som händer idag, känner på mig att det blir rätt lugnt. Tar dagen som den kommer. Andreas ligger och glor på film.

2/1

Sitter här med lite godis och tar det lugnt, Andreas och Pär sitter vid tvn och xboxet och spelar "Narnia". Vi alla har det väl rätt lugnt och bra.

Tidigare idag var vi hos Mona och Sten för att fika lite, och såg även på lite film. Därpå åkte jag och Andreas in en runda till Linköping för att jag var i behov av att införskaffa en ny kalender till oss här hemma. Hittade en bra sådan samt en bra "städbok" (ni kan ju gissa vad Andreas tyckte om det...).

Gårkvällen vart rätt bra. Vi åkte ju hem igår, från mamma, och väl hemma vart det att packa upp och så. Jag tvättade lite och senare kom Micke och Sandra upp, eftersom de ville ha kaffe. Efter ett tag stack vi ner till Pär och vännen Knappen (Olle). Där tog vi lite gott och satt och glodde på tv ett tag.
När jag och Andreas kom hem på kvällen kastade vi i "Nils Karlsson Pyssling" i videon och tog det lite lugnt innan jag gick och lade mig.



Över till mamma nu då. Hon skulle ju ha åkt in för att ta bort dränaget igår, men avbokade det då hon mådde så illa och även hade kräkts.
Istället åker hon in imorgon förmiddag och tar bort det.

Nyårsdagen (1/1-2010)

Jag är nog lite piggare än andra festprissar idag. Vart ju rätt lugnt igår, som ni nog säkert förstod.
Inatt åkte Andreas in till Rimforsa och lämnade Soffans och Fridas sovrgrejor, och sen vart det väl i stort sett sängen.

Mamma sov som en stock hela kvällen och natten, men det har jag full förståelse för. Hon hade i alla fall sovit gott, sa hon. Lite splasch (diarre med andra ord, vad jag förstod) i magen på morgonen, är detta någon sorts följd eller biverkning av intag av Alvedon och att hon fick Morfin när hon låg inne?
Ikväll kör i alla fall Soffan in mamma till Us, för att ta bort det där dränaget. Åtminstone vad hon sa. Det är rätt skönt, då blir det inte dubbelt åkande för mig och Andreas.  

Jag hoppas att det här blir ett bra 2010.
Jag vill inte förlora fler i år. Men vem vill det egentligen? 

Soffan åker föresten inte till Australien, hon blir hemma hos mamma men åker nog iväg senare i år.

Nu borde jag fortsätta bädda iordning, klä på mig och gå ner för att diska.


Nyårsnatten 2009-2010.

Jag är bara inne en snabbis för att önska er alla ett riktigt gott nytt år samt en god fortsättning.

Vi åt gott ikväll, bakad potatis med fläskytterfile samt två olika sorters röror (advokadoröra samt äppleröra) och sallad. En god middag, som jag är glad att mamma orkade vara med på. Senare tog även jag och Andreas lite kladdkaka med en sorts grädde på, som jag hade lite florsocker och björnbär i.
Mamma sover gott, det kan inte vara lätt att vara opererad och knappt orka göra något. Speciellt på nyårsafton, men jag kan inte göra så mycket åt det.
Vi klädde inte upp oss eller så ikväll, lusten fanns inte där och då kan man lika gärna skita i det.

Soffan och hennes kompis Frida är iväg på fest i Rimforsa, Andreas ska väl antingen hämta de sen eller åka in med deras sovgrejer.

Diva sover, i Soffans säng, vad jag vet. I vanliga fall brukar hon sova hos mamma, men mamma kände inte för det nu. Förstår det när hon har ont samt har det där dränage för sårvätskan. Imorgon blir hon i alla fall förhoppningsvis av med den!

Jag har inga nyårslöften, jag hoppas bara att mamma blir frisk från sin cancer. Som hon sa förut, de har ju tagit bort allt de hittade när de opererade så då bör hon ju inte ha någon cancer. Förstår ni? En bra tanke! Själv vill jag inte bli ordentligt sjuk detta år och vill inte förlora någon mer, det har varit tillräckligt.

RSS 2.0