Tisdag 30/3

God förmiddag!

Jag sitter här, seg i ögonen, och tar det lite lugnt. Så blir det när man vaknar med huvudvärk på morgonen, tar en ipren och sen åker till skolan för 1 lektion. Om ett par timmar har jag en lektion till, Geriatrik, sista lektionen inom det ämnet innan praktiken.

Imorgon har jag ett prov i skolan, på min egen födelsedag! Låter det kul? Nae! Men sen blir det ledigt i 4 dagar innan praktiken börjar!

Nyss vek jag en tvätt, och nu ligger nästa i maskinen! Vill ju inte ha massa tvätt liggandes i tvättkorgen när jag fyller!
Jag har pratat med mamma i telefon och njutit av det underbara vårvädret som är ute!

Nu bör jag nog sätta fart på döfläsket här hemma!

Ha det bra!


UPPDATERING

Sitter nu här, igen, men nu har jag hunnit fixa lite. Plockade t.ex. björkris efter att jag slutat skolan, så på hyllan i vardagsrummet står nu ett fint påskris pyntat med ägg, fjädrar och två små korgar. Katterna tyckte att det var väldigt intressant, en av anledningar till att det hamnade på den låga hyllan i vardagsrummet och inte på köksbordet.
Tårtornas fyllning har jag lagt i, då det blir godast och det får suga åt sig lite tills imorgon och bli saftigt. Den ena med mosad banan, vaniljkräm och drottningssylt och den andra med hallonsylt och vaniljkräm.
Tvätten står ute på altanen och torkar, detta då jag ansåg att det var så varmt och skönt förut att den kanske hann torka idag om jag ställde ut den!


Måndag 29/3

Hej!
Måndag morgon och snart ska jag göra mig klar för att åka in till Mjölby. Segt, men jag är i alla fall uppe.
Helgen vart lugn och igår var vi inne en runda till Linköping och hälsade på Rosita. Det blir nog tyvärr så att hon får ligga kvar på Spec.BB fram till dess att ungen kommer, tyvärr.
Tidigare var Andreas inne i Linköping och köpte present till mig, varav han sen inte kunde hålla sig och ge den till mig, så jag är nu ägare av en Digitalkamera. En fin Exilim (e det de den heter?) Jag vet inte hur jag ska tacka honom, även om det kändes lite dumt att få den innan sin födelsedag!

I övrigt rullar det på, på Onsdag fyller ju jag och sen har jag ledigt i... 4 dagar. Sen börjar praktiken, så ni hör ju. Igår bakade jag även sockerkaksbotten till mina tårtor jag ska göra, då det självklart är skummjölk, mjölkprotein osv i alla tårtbottnar. Jag blir så irriterad.
På Torsdag har Mona och Sten öppet hus eftersom Sten då fyller 70 år, Andreas jobbar väl till 1 då. På kvällen är det dags för att åka in och kolla på Tommy Körberg (undra om det kan vara en liten anledning till att Andreas köpte digitalkameran åt mig, så att vi skulle kunna ta kort på Körberg?).
Fredag har Sten lite firande med familjen.

Nu får ni ha det bra!

Kram

Torsdag 25/3

Godmorgon.

Inatt har jag sovit riktigt bra, jämnfört med de senaste nätterna då jag vaknat, legat och vänt och vridit på mig och så. Känns så bra. Dock hade jag spänt mig, så jag är lite spänd i axlarna, men det kan jag nog överleva.
Vid klockan 10 ska jag vara på Vifolkagården, där jag ska ha praktiken senare, så lite nervös är jag. Men det kommer nog gå bra och brukar gå snabbt när man är där.

Rosita, Andreas storasyster, vart igår inlagd på US. Detta då hon har fått havandeskapsförgiftning den här graviditeten med. Precis som det var när Alicia låg i hennes mage.

Onsdag 24/3

Hej!

Det här blir ett snabbt inlägg, för jag måste strax börja göra mig klar. Skolan börjar inte förrens om en timme, men jag åker typ en halvtimme innan för att hinna in och så.

Ute är det grått, men det regnar inte åtminstone.

Nu på morgonen har jag hunnit med rätt mycket, då jag inte kunde somna om när Andreas gick upp imorse. Alltså är lägenheten hyffsat avsopad och jag har vattnat blommorna, men även självklart ätit och bäddat.

Till på köpet har jag ringt till praktikplatsen jag ska vara på from. v. 14-17. Jag ska dit imorgon för att träffa personalen och få schema och lite sånt, men självklart är jag lite nervös. Det blir ju i Mantorp, så jag är glad att jag inte måste åka världens bit till min praktik. Till på köpet är det skönt att jag ska dit imorgon, då har jag en vecka sen att förbereda mig lite till. Förhoppningsvis blir det även en bra handledare, då jag inte vill ha någon gammal, skröplig, som jag hade på första praktikperioden. Hon var ju närmare 60.
Den senaste handledare, då jag var på gruppboendet, var ju en man, men han var ju ungefär i ålder med Andreas, så det var ju bättre. Blir en annan grej, och en bra erfarenhet att ha gått ihop med både kvinnor och män.

Igår åkte jag föresten in till farmor sen. Jag fick mat, pannbiff med spagetti, och sen var jag kvar ett par timmar. Vi pratade om när pappa var liten, men även att farmor och farfar köpte både ny säng (finns kvar fortfarande, i min ägo i stort sett) samt barnvagn. Lite roligt!

Men nu måste jag sätta fart på döfläsket! Ha de bra!

Tisdag 23/3

Ledig dag idag, skolarbetes dag typ, med skolarbetem som jag satt och jobbade med igår kväll. Så duktig var jag!
Jag har nu suttit och skickat iväg 3 jobbansökningar, lite smått ångest över allt det där med jobb. Det är inte kul alls. Telefonjobb tar jag inte alls, läser ens inte de jobbannonserna.

Sängen vart precis färdigbäddad och än så länge har det varit en slappdag, det är så lätt hänt när man är ledig och inte har något speciellt inplanerat. Jag har faktiskt haft en tanke på att ringa och kolla om farmor är hemma, men jag vet inte. Egentligen hade jag ju först tanke på att ta ner vår utegran (det har varit så mycket snö, så det har inte gått tidigare, men nu har det ju smällt bort) men då regnar det ju självklart och då lockas jag inte av att gå ut och fixa med det.

Mammas strålning rullar på som det ska.


Måndag 22/3

Hej!

Nu har det gått ett antal dagar sen jag skrev, igen. Jag är förkyld fortfarande och har därför inte mycket ork till att sitta vid datorn.
Nu sitter jag i alla fall här och försöker plugga lite samt lyssnar på musik. Helgen har varit rätt.. hmm... full med uppgifter och sysslor, speciellt i Lördags då vi firade Andreas som fyllde 30 år i Fredags (rättare sagt kl. 22.40 på kvällen).

Fredagen var rätt grå och trist, jag och min klass var inne på lite studiebesök på US i Linköping, då vi var på Neurokirurgen samt Njurdialysen. Vi alla var nog rätt trötta egentligen, men det kan inte göras så mycket åt.

Sedan hem för att fika med Micke, Sandra, Pär och Andreas (då kompisarna fick komma och fira på Fredagen istället för på Lördagen). Andreas fick en modellbåt-byggsats. Detta ska väl byggas ihop någon gång, en riktigt bra present, Andreas som gillar gamla skepp. Detta var i alla fall en modell av det kända Wasa skeppet. Senare städade jag av köket samt åkte och handlade lite.

På Lördagen vaknade vi båda rätt tidigt och satte igång att förbereda det mesta, för att slippa stå och plocka och så när gästerna hade kommit. Jag städade även av lite här hemma, medan Andreas diskade och lite sådant. Det gick rätt snabbt!



















Som jag nämnt i tidigare inlägg bjöds det på smörgåstårtebakelser, vilken nog vart rätt lyckat, men kladdkaka (+grädde och glass), bullar, blåbärsmuffins, nötkakor och kokosflarn som fika efter.






Andreas fick många fina presenter.
Av mig fick han två stora ölglas med roliga texter på, kokbok med Moberg, Fia med hutt samt biljetter till Tommy Körberg. Av sina föräldrar samt syskon med familjer fick han en fritös samt blommor, blomma fick han även av Marie med familj och en fin pärla av Melina. Av Peter fick han även Walkie Talkies, som t.ex. kan användas när man är ute i skogen och plockar svamp. Av min mamma och syster fick han en fin halskedja med ett graverat hänge samt en brödrost, då vi behövde en ny.



Gästerna trivdes nog rätt bra och hade trevligt och kul.




























Igår tog vi en runda ut till Rök, till Andreas mormor och morfars grav, tillsammans med Mona och Sten. Detta var trevligt, då det var ett sådant tråkigt väder ute. Annars vart det rätt lugnt, jag hade inte så mycket ork och så.

I nästa vecka väntar min födelsedag (måste försöka komma på lite grejer att önska mig, men en digitalkamera står i alla fall med på listan), svärfars födelsedag samt Rositas Mickes födelsedag, men även konserten med Tommy Körberg.

Nu måste jag fortsätta plugga.

Ha det bra!


Onsdag 17/3

Hej!

Jag sitter här, med huvudvärk och förkylning, och planerar firandet av Andreas på Lördag samt lite till Fredagen, då som sagt lite vänner kommer och fikar.

Jag har, som vanligt, bakat lite även till den här födelsedagen, då jag anser att det är trevligare med hembakt, även om köpt är gott ibland med. Så i frysen ligger bullar, blåbärsmuffins och kokosflarn och väntar.
Andreas har charmat in sig hos sin mamma, så hon ska baka nötkakor. Det köpte vi ingredienser till igår.
Jag har även funderingar på att baka en sats med bullar till, ingredienser har jag till det så det är ju ingen fara med det.
Sedan kommer det även bjudas på "smörgåstårtebakelser". Detta är i stort sett det det låter som, smörgåstårta i form av bakelser. Dessa kommer vara med räkor, skinka samt vegetarisk. Alla kommer även vara laktosfria, detta för att jag inte ska behöva knöla för min egen del. Självklart smakar det inte mycket annorlundare. Genom detta kan jag styra lite som jag själv vill. Dessa kommer jag även förbereda imorgon, och lägga fyllningen som ska vara emellan, detta efter tips som mamma fick när hon beställde smörgåstårtor till jobbet.

Annars har jag tvättat en maskin, tagit det lugnt samt diskat.

Om ca 2 timmar kommer Andreas hem.

Kram

Tisdag 16/3

Jag är väl medveten om att jag inte skrivit på en vecka, men har inte haft någon lust (vilken nyhet..). Jag är förkyld, trött och ligger helst bara och vilar på dagarna, men skola måste ju göras och hemmet måste ju se rätt normalt ut.

I Torsdags följde jag med mamma till Strålningen, då hon nu påbörjat sin strålning. Denna ligger på 5 dagar i veckan i 5 veckor. Det blir alltså 25 gånger. Allt som allt har väl mamma kvar...hmm... 21 gånger idag? Det blir mycket åkande, men hon får reseersättning samt gratis parkering.
Jag har tidigare varit på studiebesök på Strålningen, men det är en helt annan grej att vara där som anhörig, se när någon strålas (än att bara se maskinerna). Det känns dock lustigt att ha sin mamma liggandes där, men vi fick även en trevlig stund ihop. Sköterskorna var/är bra och trevliga. Under tiden som mamma strålades fick jag stå i "kontrollrummet", där man ser på dataskärmar hur det står till hos mamma och så. Tyvärr började strålningsmaskinen knöla, men efter att teknikerna hade kollat på den kunde man avsluta strålningen. Under tiden som de höll på att knöla med den satt jag och mamma och pratade. Efter allt bjöd mamma på China i Ryd.
Tiderna hon får för besöken varierar.

I Lördags föddes en kusin till till Andreas, hans yngsta moster Veronica fick en son, Melvin. Hon har sedan tidigare två söner med en annan pappa.
Nu går vi och väntar på Rositas bebis, men det är ett tag kvar, får vi hoppas!

På Fredag fyller Andreas 30 år! På Fredagen kommer vi fika lite med kompisar här hemma, och sedan firar vi ihop med familjen på Lördag, även mamma kommer vilket jag ser fram emot! Jag ska försöka kolla efter någon mer fin present åt Andreas, annars får de tre som jag köpt duga. Jag har förberett och baka endel, men då jag inte vet vilka som kollar bloggen kan jag inte avslöja allt för mycket.
På Fredag ska jag även in tillsammans med min klass på studiebesök på Neurokirurgen samt Njur något... tror jag det var.

Jag och Andreas har både i förra veckan och den här veckan varit iväg och simmat i Mjölby. Vi båda är i behov av det, så nu har väl jag försökt ta tag i det. Antecknas görs det även, hur långt vi simmat (antal längder samt hur långt sammanlagt) och vilket datum. Förhoppningsvis blir vi duktigare och märker resultat.

Jag måste hitta någon fin klänning till Johanna och Davids bröllop i Juli. Något fint, men inte alltför varmt.

Ha det nu bra så hörs vi. Ni fick åtminstone en snabb uppdatering.

Tisdag 9/3

Jag är trött, seg och öm i kroppen. Äter frukost och iväg till skolan vid halv 8.
Jag sov rätt bra inatt, även om det var lite svårt att somna igår kväll.
Dagen idag är sådan där att jag har en lektion nu på morgonen och sen ett hål, då jag åker hem, för att sedan ha en lektion till. Måste erkänna att det är rätt skönt, men inte så kul att åka fram och tillbaka.
Värre blir det väl när jag ska ha praktik i Mantorp sen. Hoppas åtminstone att jag får gå med någon bra människa då. Jag har väl blivit lite bortskämd att ha min andra praktiker i Skänninge.

Ute är det nog rätt kallt, ser tydligt ut som så, och jag hoppas att garageporten inte fryset igen inatt igen, det hade det igår nämligen. Igår morse när jag gick ut vid halv 8 för att åka in för studiebesök med begravningsentreprenörer. Stress stress. Springa in, koka vatten i vattenkokaren, ut igen med spade och vattenkokare, hälla på kokhett vatten och sedan i stort sett kunna öppna den utan ett enda problem. Men stressade sen in till Mjölby och hann! Gud så skönt.
Igår kväll tog alltså jag bort massor av is vid min garageport så att inget ska kunna frysa till där, och Andreas tog lite kort på Asconan, som vi försöker få såld. Vi behöver en annan bil nämligen och behöver därför pengarna för Asconan. Deprimerande att behöva sälja den, men det hade behövt komma ändå. Vi har kollat på en Mitsubishi Galant i Motala, men vi får väl se.

Helgen var annars bra, men har inte haft någon ork att skriva. Vi gjorde nog inte så mycket, inte vad jag minns åtminstone. Fixade och plockade, försökte planera lite inför Andreas födelsedagsfirande, då han fyller 30 nästa Fredag. Inte det lättaste, men har bakat lite och blir något smörgåstårtsaktigt.

Ha det bra nu! Kram

Fredag 5/3

Jag har precis ätit frukost och är väl rätt klar för att åka iväg till Mjölby och skolan.. ajust de sjutton, hostmedicinen med. För min hosta är inte alltför kul. Har hostat rätt mycket nu på morgonen, men för tillfället verkar det rätt lugnt och jag känner faktiskt lite energi, även om det inte är överflödigt.

Det är så underbart skönt att det är Fredag igen, föresten.
Om 2 veckor fyller Andreas år, exakt två veckor. Och han blir 30 år! Vad tiden går. Min älskling. På lördagen då (20/3) kommer familjerna komma hit så att vi får fira, och på hans födelsedag ska vi säga till kompisarna att komma hit. Då blir det nog endast fika och lite så.

Golfen vet vi nu hur mycket vi får tillbaka på och det känns ju rätt bra det.

Helgen blir nog rätt lugn.

Kram

Torsdag 4/3

Jag sitter här och tar det lugnt.. Min lediga dag idag, precis som varje Torsdag varje vecka. Rätt skönt måste jag erkänna.
Jag borde sätta igång med lite skolarbeten, men känner ingen energi till det.
Jag borde ta ut bilen och åka ner och köpa hostmedicin, men orken finns inte där.

Onsdag 3/3

Godmorgon.

Egentligen var det tänkt att jag skulle vakna halv 9, men då jag var tvungen att gå upp på toa vid halv 8 somnade jag inte om sen.

Planerna för dagen..ja.. Jag planerar att åka in till de två lektionerna jag har. Eftersom jag har dessa och sedan är ledig imorgon, så känns de rätt rimligt. Känner att jag kommer efter så himla mycket. Jag får helt enkelt peppa upp mig med te.
I alla fall börjar jag 20 i 11.
Sen får vi se vad jag hittar på, pluggade ju faktiskt endel igår.

Ha det bra nu!

kram

Tisdag 2/3

Ute skiner solen, men jag orkar inte vara där ute. Jag borde äta frukost, men orkar inte göra någon.

Det blir en lugn dag hemma idag med. Med varm dryck och vila. Känns rätt skönt. Och bädda den där obäddade sängen bakom mig. Dammsuga upp jorden som katterna lekt med inatt. Men jag sov åtminstone gott imorse.
Ungen är i alla fall igång för att värma upp en god baugette åt mig, så jag kanske borde bädda för att sen kunna lägga mig i soffan och glo på en bra film?

Ha det bra nu!

Måndag 1/3

Sitter hemma, känner mig inte kry. Min hosta, som endast skedde någon gång på kvällen för ett par dagar sen, har nu blivit jobbigare även om jag inte hostar hela tiden. Bricanylen hjälper inte, men VC rekommenderade hostmedicin, te och vila.

Katterna ligger och sover på sängen efter bus och så.

Winnerbäck spelas och jag funderar på att snart lägga mig i soffan för att ev. njuta av någon film och kanske somna till.

Från Fredag till Lördag i veckan som var hade vi Melina. En glad tjej som tycker det var kul att vara hos oss, åka till CG och handla (åka ruschkana på Karlssons och leta efter mig inne på Jysk), äta Köttfärssås och spagetti och mysa framför tvn på kvällen. Dagen därpå var hon och Andreas ute och åkte lite pulka ett tag och sedan var vi även borta hos Mona och Sten en stund för att senare åter lämna Melina till mamma Marie och därpå åkte vi ner till min älskade mamma.
Diva vart glad av att se oss, och jag låg och gosade ett tag med henne och hennes leksaksgris.

Igår sov jag ut och sedan var vi på kalas hos Alicia (,Rosita, Micke och Amanda). Alicia fyller 3 år igår, men firades igår som sagt. Där bjöds på kaka och bulle samt tårta.


Marie, Louise och Amanda.


Alicia.


Andreas och Melina myser lite.


Rosita förbereder, men tar även en liten vilopaus. Det är inte lätt att vara mamma, gravid och hålla kalas.


Anita, Alicia, Melina och Andreas underarm.


Peter.


Dotter och Far, Rosita och Sten. Vems mage är störst undra?


Alicia.


Rosita och Peter.


De fina tårtorna Rosita hade gjort.


Rosita anländer med en av de två tårtorna.


Alicia och tårta.


Grodprinsen!


Tårta kan man äta på många olika sätt. Här testas sättet att äta marsipan med händerna!


Melina, Alicia, Anita och Mona.


Det var mycket fina paket att öppna. Detta från Andreas och mig.


Och paket från Mamma, Pappa och Amanda.


Så mycket paket!


Prinsessan Alicia.


Storasyster Amanda.


Kusinerna Melina och Alicia.


Alicia premiärlägger pusslet hon fick av farmor.


Där fick ni en snabb inblick i kalaset.

Ni får nu ha det bra så hörs vi!

Kram

 


RSS 2.0