Nyårsafton (Torsdag 31/12. 2009)

Hej!

Jag får be så mycket om ursäkt för att jag inte skrivit på ett par dagar, det har varit rätt mycket men jag försökte blogga när vi skulle upp till Stockholm i Måndags, men det gick inte så bra.



Jag sitter just nu nere hos mamma, vi kom hit för ett tag sen. Det är nyårsafton, och lika kallt som en sådan också.
Påvägen hit stannade vi till hos pappa, det var mycket snö vid graven, så det vart lite blött och kallt om fötterna. Vi tände ljus i lyktorna, som finns där, men det var lite knöl innan med att få bort snön och så. Jag vill ju ändå att det ska bli fint och jag ska bli nöjd.

Innan vi lämnade Skänninge stannade vi även till hos Mona och Sten. Detta eftersom Louise, Andreas yngsta lillasyster, fyller 15 idag. Vi fick gott fika, Louise vart nöjd över presenterna hon fick av oss (en topp samt benvärmare) och vi pratade med Melina, som sovit över hos mormor och morfar tills idag från igår.


Helgen som var vart rätt lugn sen.
I Lördags åkte jag och Soffan hem ett litet tag till Skänninge, detta då jag glömt bort att jag var tvungen att posta ett viktigt papper som skulle in till skolan. Därefter åkte vi in till Ikano för att kolla lite snabbt på mellandagsrean. Jag köpte två toppar för presentkortet jag fick av Andreas. Soffan köpte även en ny mobil, då den gamla pajat.
I Söndags gjorde vi nog inget speciellt, jag minns det åtminstone inte.



I Måndags åkte vi som sagt upp till Stockholm, då jag har släkt där (mammas syskon bor där uppe) och vi skulle till en moster (ingift från början, nu har min morbror och hon för ett par år sedan skilt sig, men vi har bra kontakt ändå) för att äta lite gott och umgås. Mamma körde upp och påvägen stannade vi till i Sillekrog för att resa på benen, köpa lite att dricka och mamma köpte även 16 trisslotter, detta en kul grej för att alla skulle få en lott var sedan. Jag kan tillägga att det var jag samt en av mina morbröder som vann sen, jag vann 25X2 och han 75. En trevlig dag med god mat, trevligt sällskap och lite skratt.


Nu har alla fyra ljus tänts på ljusstaken, vi sitter och myser. Äter choklad och knäcker valnötter.


Kusin Anna, mamma och sen näst äldsta kusinen Karin. Anna är ett år yngre än mig.


Andreas och Diva.


Mys!


Äldsta kusinen Johanna med Diva i knät, Anna och mamma.


Var försiktig med kniven, mamma!


Här arbetas det med att skära paprika. Mamma och Pilla (ingift moster, mamma till Anna och var ihop med min morbror Janne, innan han dog då jag var 2 år.).


Karin med Diva i knät samt Karins pojkvän Henrik.


Pilla och Johanna,


Kusin Carl, morbror Olle, Andreas samt Diva.


Vet ni att ibland kan Diva ha svårt att sitta stilla?


(Och ja, morbror rör på huvudet han med!) Men här sitter hon rätt stilla, sötnos.



Anna, Pilla, Andreas, Lotta och sen mammas hand.


Carl, Lasse (morbror), Barbros rygg samt kusin Petters flickvän Jasmine (vet i sjutton hur hon stavar namnet men ni förstår nog vad hon heter ändå!!).


Andreas med trisslott i handen!



I Tisdags åkte vi hem igen från mamma, för att ta det lugnt en dag, tvätta lite och sedan åka tillbaka idag igen.

Igår var vi in till Mjölby med Pär, detta för att han skulle kolla upp lite med nycklar till nya lägenheten han flyttat till samt påpeka att spisen inte funkade så bra (sladden var inte helt intryckt kom det fram sen). Det gick bra, varav vi sedan handlade och därefter åkte hem till Pär ett tag. Hans nya lägenhet är fin och nu har han ett eget badkar!



I Tisdags när vi åkte hem, åkte mamma in till Linköping för att få någon sorts vätska (något sorts elektroniskt) för att man typ skulle kunna se vart lymfkörtlarna satt, vad jag uppfattade det som. 

Sedan hem för henne igen och på kvällen gjorde hon den där noggranna duschningen och tvättningen, för att det inte ska finnas några bakterier kvar inför operationen. Denna duschning och skrubbning gjordes även igår morse, innan hon åkte upp till Norrköping (Vrinnevi sjukhuset) för att opereras. Operationen gick bra och man tog bort endel lymfkörtlar, då man såg att det spridit sig lite. Förhoppningsvis är det ingen jättestor spridining. Innan operationen körde de även med ultraljud för att se vart de skulle operera osv.
Efter operationen fick hon Morfin, men hon låg även kvar på sjukan tills idag, då hon var trött igår och så.

Nu ligger mamma i soffan och ser på tv med ett dränage från armhålan. Tanken på att det kan bli jag som får tömma påsen ikväll skrämmer mig, men det är väl en bra erfarenhet? Det ser dock inte så fräscht och trevligt ut. Hur känner då mamma? Jag vill helst inte veta. Vi får se hur allt utvecklar sig.
Tanken på om det är ärftligt springer genom min hjärna, även mormor hade bröstcancer som äldre. Hoppas det är något de kollar upp!



Denna nyårsafton blir i alla fall lugn för Andreas, mig och mamma. Soffan ska på fest ikväll, men vi blir hemma med mamma. Det kommer lagas bakad potatis med fläskytterfile och advokadoröra. Någon sallad blir det nog till med och sedan ska jag fixa någon efterrätt.

Ni får ha ett gott år med mycket raketer och god mat!

Imorgon åker vi hem igen, får se när på dagen. Mamma ska in på kvällen och ta bort dränagepåsen.

Mobilblogg

Precis påväg hem från bion. Jag, andreas, mamma och soffan har varit på bio och sett filmen Avatar. Den var rätt ok, tiden gick rätt snabbt. Väldigt bra animerad och spännande, men jag tänkte på hur skrämmande det skulle kunna vara att sitta i den situationen själv. Nu är vi i alla fall på väg hem från linköping, men imorgon måste jag hem ett litet tag för att fixa ett papper. Så kan det bli när man inte tänker på allt och fixar det direkt, förhoppningsvis löser det sig ändå. Annars hade jag även en tanke att kolla mellandagsrean imorgon, men vi får se. Det löser sig då. Förut åt vi lite julmat och vi delade även ut julklappar. Jag och andreas fick en spa dag klassisk, då vi får åka iväg. Basta, bada, äta och lite sånt. Det enda vi behöver är att ta med oss badkläder, kanske skulle köpa ett par nya badbyxor åt andreas? Vi får se. Annars fick jag även ett pyjamas av mamma. Plogbilarna är ute och vi har kommit en bra bit på vägen. Alla är nog rätt trötta. Internet är i alla fall en bra uppfinning till mobil

Fredag 25/12

Jag är seg i huvudet och kroppen, kanske håller på att bli sjuk.. vi får se.

Vi hade en fin julafton, även om det vart stressigt och det kanske inte blev helt som jag vill.
Först vart det ju lite rörigt när all mat skulle upp och vi skulle få plats med allt.







Vi vuxna satt i köket och åt, medan barnen och Peter satt i vardagsrummet. Det vart rätt lugnt ändå och en mysig stämning. Jag åt inte så mycket (har blivit så automatiskt den senaste tiden), men lite gick ner.







Under granen samlades rätt mycket paket, det dröjde faktiskt upp mot 1½ timme att öppna dessa efter Kalle Anka mfl. Under Kalle Anka stod jag och diskade samt plockade iordning.
Det vart många fina julklappar! Av Andreas fick jag två bakformar från Ikea, en "burk" (varav jag hade två innan med, som jag har matlagningsbestick m.m. i), ett våffeljärn samt ett presentkort på BikBok.

Senare på kvällen drack vi lite glögg och sådant, samt hade lite myskväll jag och Andreas.

Usch, nu knölar det att ladda upp bilder, jag hade massor annars!!

Nu borde jag faktiskt sätta igång här hemma, jag ska dammsuga, duscha och ta hand om det sista, då vi åker till mamma och Soffan idag. Vi blir borta till Tisdag, men jag ska se om jag förhoppningvis kan blogga lite från mobilen med. Annars har ju även mamma en dator, så det blir nog inte allt för tyst.
Påvägen ner stannar vi nog till hos pappa med.

Ute snöar det ordentligt.

Ha det bra nu!

Kram

Onsdag 23/12

Fan också.. Hade skrivit rätt mycket på ett inlägg, men ja, då krånglar självklart nätet! Tack!

Jag har nu tagit ett beslut att ta det lite lugnt ett tag, passar på att kolla in här. Jag vet att det är någon dag sen sist, men jag måste vara ärlig och erkänna att jag inte mår speciellt bra.
Allt med stress och oro sätter sina spår. Stress och oro för att julafton inte ska bli som jag tänkt mig, att Andreas familj inte kommer bli nöjda osv. Att alla inte kommer få plats. Granen är sne, lutar och har redan ramlat två gånger (den står inte så stabilt). Jag känner inte att jag hunnit med allt som jag räknat med. Jag ska försöka ta det lugnt ett tag nu och inte tänka.

Igår var det fullt upp och jag bröt ihop helt på kvällen. Vi var först i Motala för att Mona skulle få fixa något med Telia, jag passade på att köpa en "blus" att ha till julafton. Andreas gick till systemet för att köpa lite gott och jag passade även på att gå till Apoteket. Sedan vidare till Citygross för att handla och vi passade även på att gå ner Outleten för att kolla. Slutade med att vi köpte en fin kostym (kavaj och byxor) till Andreas för en tusenlapp. Nu blir han fin imorgon!

Ikväll blir det "Uppesittarkvällen" tillsammans med Mona och Sten. Jag och Andreas köpte våra Bingolotter igår, jag minns verkligen inte senaste gången vi spelade Bingolotto. Det blir nog kul, får hoppas att vi kan vinna både bil och pengar (även om jag inte tror på det själv..).

Vi har även fått trevligt (vet i fan, men lite ironi) besök av möss i vårt köksskåp under diskhon, där vi har sopor och sånt. Jag gillar det verkligen inte, de får gärna vara ute, men inte i mitt hem. Fick en mus/råttfälla av Gottis, och än så länge har 4 st blivit dödade, hamnat i påse och sedan i Trojans soprum. Och nu vet i fan.. de lät i skåpet, men Andreas får kolla när han kommer hem, för jag tar inte hand om mössen. Hur många finns där egentligen? Usch! Men ost och musfälla verkar ju åtmistone funka.

Ja, för Andreas har föresten varit inne i Linköping med sin kusin Micke för att köpa några julklappar till mig bland annat, men även till mamma och Soffan. När jag pratade med honom skulle de åka hemåt, men han skulle slå in paketen nere hos Micke.


Vår julgran i år.


Fönstret i vardagsrummet.


Älskling är nu hemma. Det var ingen mus i fällan och han skruvade upp granen lite, får se om den blir sne snart igen.

Kram

Måndag 21/12

Godmorgon

Jag sitter och irriterar mig på att det hela tiden är upptaget när jag ringer för att förnya recept.. Nu när jag äntligen fått ändan ur vagnen att göra det. Behöver ju mer Bricanyl och sånt.

Annars kommer Soffan nog en stund idag, känns lite kul. Ibland saknar man henne! Och jag tror hon behöver komma hemifrån lite just nu. Men först skulle hon till stallet och släppa ut hästarna.

Andreas och jag är nu lediga i ca 3 veckor, känns jätte skönt. Långlediga!

Gårdagen vart lyckad.
Upp tidigt, för att sedan åka bort till svärföräldrarna. Där väntade Andreas syster redo för att flytta helt hemifrån (hon och hennes kille har bott ihop i hans studentlägenhet ett tag). Packa in i bilen, för att sedan åka in till Linköping. Vi tog både Asconan och Saaben in för att jag senare skulle kunna träffa mamma och Andreas skulle kunna åka hem.
Inne i Linköping packade vi ur det som låg i min bil och sedan åkte jag ner till Ikano. In på Ikea och köpa lite saker och sedan gå och vänta på mamma.
När hon kom in, gick vi och kollade lite i affärerna för att sedan äta. Därefter kolla lite till och sen även till Plantagen. Därpå åkte vi till farmor för att lämna en liten present (en glöggflaska, pepparkakor och något sorts godis) samt en julblomma. Glad vart hon, som vanligt, så mamma fick en present (tror det var en chokladask) och jag och Soffan fick 100 kr var.
Sen åkte jag hem, trött och seg.

Idag får vi se vad som händer i övrigt, men just nu är det rätt lugnt.

Lördag 19/12

Hej!

Jag borde sätta fart, men känner för en lite slödag idag.
Och vet ni vad jag vart sugen på? Bakad potatis! Det har vi ALDRIG hemma, men vi åt det på praktiken endel och jag tycker att det är rätt gott. Tror ni Andreas tycker om det? Jag vet faktiskt inte. Vi får se om jag tar ett snack gällande mat.

I övrigt tar Benny saaben ett tag i eftermiddag för att justera växlarna, som jag nämnt tidigare. Det som är lite jobbigt är ju att både Andreas och han får i 5:an, men jag får inte det. Känns lite pinsamt, men bättre att han kan fixa till det, så att jag kan växla med.

Ute är det kallt, solsidan -14 grader. Det känns lite jobbigt att behöva gå ut sen, men vi måste ju!

Senare ska vi ner till Andreas lillasyster Marie, som fyller 26 år idag. Jag känner även för att kolla efter någon mer present till henne. Blir gott med lite fika och så ikväll! Måste komma ihåg att även ta med mig kamera (mobilen..).


Snö en av de första kvällarna. Folk var ute och gjorde snögubbar m.m.


Snögubbs-makeri.


Vår fina utegran. Den vart så fin nu när snön föll på den.


Våra skönheter när de äter ihop.


Molgan ligger och sover på husses sänghalva en morgon.


Ute.


Ute.


Vårt fina, men kalla vinterlandskap.



Fredag 18/12

Jag sitter här, lite småseg och småsömnig, men klar med både säng och påklädning.
Ute är det hyffsat kallt och snön ligger fortfarande på marken. Igår kväll snöade det ordentligt och blåste även endel. Vinter!
Igår var vi iväg och handlade samt fixade några julklappar till.

Idag är det sista dagen på jobb/skola för mig och Andreas. Sedan har vi tre veckors ledighet ihop. Det ska bli så skönt.

Imorgon lånar Benny Saaben för att justera växlarna.

På Söndag ska Andreas hjälpa sin syster Johanna och hennes karl att bära, eftersom de ska flytta till Vänersborg.

Om typ 50 min ska jag vara klar att åka in till Mjölby.

Ha de bra

Torsdag 17/12

Idag har det blivit segt, men jag tvättar åtminstone, har diskat samt tagit det lugnt. Gjorde lite hemmagjord risgrynsgröt åt mig till lunchen, så smart att man kan göra det i mikron!

Pratade med Soffan lite igår kväll, det vart mycket prat om Australien-resan samt mamma. Jag förstår att hon inte riktigt vill åka iväg, men vi vill inte förstöra hennes dröm. Vi får se vad det blir för något beslut. Men jag tror allt löser sig.
Nu ska jag bara hitta på lite fler julklappar till Soffan och mamma! Någon som möjligtvis har ett förslag?
Det känns lustigt, det här med mamma. Man tror att det händer alla andra, men inte sig själv och ingen i ens närhet. Nu sitter vi här, men jag försöker hålla mig över ytan. Jag ska erkänna att jag funderar på att börja skänka pengar nu. Jag är glad om mamma slipper cellgifter, hon nämnde inget om det i alla fall.

Idag kom intagningsbeskedet för vårens kurser. Hoppas det blir bra, det med. Skönt att veta det samt att jag kan börja leta böcker för våren. Det kommer ändå bli tillräckligt i jul.

Ute ligger det annars fortfarande (är rädd att det ska försvinna) snö och det är kallt!

Onsdag 16/12

Jag ber om ursäkt för cancerinlägget. Jag kände att jag behövde skriva det.

Min dag i övrigt har varit bra. Lite seg, men kan med hyffsad ro gå och lägga mig ikväll och förhoppningsvis sova riktigt gott.
Jag har nu en återstående lektion kvar i skolan, på Fredagen, innan julledigheten.

Ute är det rätt mycket snö på marken, även om det inte är MASSOR. För tillfället snöar det nog inte, men det har annars snöat hela dagen typ.

Satt och tänkte, vore kul att ge någon fin julklapp åt mamma. Något hon kan ha kvar, länge..

Mamma. Onsdag 16/12

Mamma hade idag tid på sjukhuset för att få provsvaren från Biopsin de gjorde för två veckor sedan, då de tidigare på en mammografi upptäckt en knöl på ca 8 mm i vänster bröst. Denna knöl var inget hon känt av tidigare.

Provsvaren visade nu att det är en elak artad tumör, men vad vi vet än så länge har denna inte spridit sig. Detta blir lättare att se, då man opererar.
På måndag (21/12) kommer hon åka in till sjukhuset igen, för att få mer information. Därefter följer en operation den 30/12. Under operationen kommer delen där tumören sitter tas bort, samt även lite område runt om denna. Man kommer även ev (tror jag) kolla vid första lymfkörteln för att se ifall det är något där. Vid ett fall då det är så, går man vidare till nästa lymfkörtel, annars skippar man det. 
Mammas bröstcancer (låter dumt att kalla det för det) ligger på första stadiet av fyra, vilket innebär att det inte kommit så långt samt att man borde kunna bota det. 

Då bröstcancer är så vanligt idag, kan jag tillägga att fler än 60 000 kvinnor i Sverige lever idag efter att tidigare ha behandlats för bröstcancer. 

Då mamma var hos läkaren senaste gången togs en biopsi, men man har även tidigare kört med ultraljud vid knölen, samt vid lymfkörtlarna. 

Efter operationen kommer mamma även få gå på stålbehandling, detta då bröstcancer är känslig för strålning. Det minskar även risken för att cancertumören ska komma tillbaka i bröstet. 

Efter operationen, vad jag uppfattade det som, kommer mamma även vara sjukskriven 3-4 veckor.



Visst börjar jag fundera. Jag fick tipset av mamma att googla lite på bröstcancer och jag måste även erkänna att jag känner nytta av att jag studerar till undersköterska. Vi har läst lite om cancer, men har även varit på strålningsavdelningen på US i Linköping. Det känns nu som en bra grund, jag vet ungefär vad mamma kommer få gå igenom.  

Jag tänker även lite på ärftlighet, även min mormor hade bröstcancer.

Förhoppningsvis slipper mamma cellgifter och att det sprider sig.

Brukar man få ligga kvar för observation ett tag efter en sådan operation? Jag tänkte en natt eller så? För det är ju dagen innan nyårsafton. Det blir ju åtminstone en lugn dag då vi väntar in det nya året. Men det blir nog bra ändå, jag var ju rätt dålig i magen i julas istället då vi var där.



Jag hoppas att Soffan åker till Australien ändå i Januari. Jag vill att hon tar det beslutet, även om det kanske känns jobbigt. Jag vill inte tvinga henne, men vill inte att hon skiter i sin dröm.
Jag bad mamma försöka övertala Soffan med.



Vi finns här mamma.


Måndag 14/12

Godmorgon!

Jag skriver ett snabbt inlägg, då jag egentligen borde göra annat. Andreas är hemma idag, han har inte mått så bra i helgen.
Sista veckan i skolan, 4 dagar rättare sagt. Gud så snabbt den här hösten gått.

Snön ligger kvar på marken och förhoppningsvis snöar det mer i veckan och ligger kvar, det vore ju inte så kul om allt smälter bort. Tänk om det kunde ligga kvar till julen? Det vore ju underbart.

Får se om jag kan komma på vad jag ska ha på mig idag, något mysigt känner jag för. Men som sagt, vi får se.

Igår kväll vart det rätt sent, jag var helt enkelt inte tillräckligt trött, men det var ändå inte svårt att vakna imorse. Andreas mobil lät dock endel och jag var kissnödig!

4 timmar ca i skolan idag, sen blir det väl att åka hem och umgås med älsklingen.

Ne, nu måste jag lägga på ett kol här hemma.

Söndag 13/12

Idag vart det rätt lyckat ändå, förutom att Andreas inte mår bra och att jag verkligen inte får i 5an på min bil, Benny tar den på lördag och förhoppningsvis fixar det.

Jag sov ut till 10 imorse och sedan plockades det lite innan det var dags att köra in till Linköping.

Påvägen hämtade vi upp farmor och min farbror Mikael i Ryd. Sedan vidare hem till Hans och Inga. Mysigt som vanligt med god mat. Tjälknöl (tror jag det var) med potatisgratäng och Sallad samt lite små tillbehör. Till efterrätt bjöds det på pepparkaks-cheesecake. Det är inte Andreas stora favorit, men jag tyckte det var gott! Vi satt och pratade, skrattade och åt. Ljusen var tända och ute snöade, vilket det gör fortfarande. Det är så härligt att se snön på marken och träden.  
Jag måste erkänna att min farbror Mikael såg väldigt sliten ut. Han har det nog inte så lätt.
Då det inte är jätte ofta vi ses, så njuter man av de stunder man faktiskt träffar sina kusiner och farbröder.
Då vi skulle hem och lämna farmor, släppte vi samtidigt av min farbror vid tåget, då han skulle hem till Norrköping igen.


En av mina kusiner, Emilia.


Bordet med de äldre, alltså de över 30 år, hehe. Miner som kanske är lite roliga.


Kusin Cornelia.


Ljus.


Myrten var självklart upphängd.


Söta farmor.



Mitt i allt, lite nostalgi. Här var jag inte gammal och vi firade jul hemma hos farmor och farfar. På bilden från vänster min farbror Mikael, jag och pappa.



Snö!


En ljuslykta Andreas köpte på Åhlens för ett tag sen.


Min sjukling med Molgan på magen.


Gjorde en egen julgrupp då vi kom hem.


Ha det bra nu!

kram

Lördag 12/12

Jag ser det snöar...

Japp, för nu snöar det faktiskt ute, precis som det gjorde inatt, då jag åkte hem från Pär. Det är riktigt mysigt, tycker jag. Jag njuter och hoppas att det kan ligga kvar på marken ett tag, då det skulle göra det ljusare ute samt att det snart är jul.

Idag har vi gjort lite allt möjligt.
I förmiddags plockade vi hemma lite, jag dammsög och tvättade lite (även om jag har haft maskiner igång typ hela dagen). Det är skönt att få allt tvättat, speciellt då korgen är full. Nu på kvällen tvättade jag även lite vår/höstjackor, som jag ändå inte använder nu.
När allt var klart hemma, åkte vi bort till Mona och Sten med familj, eftersom vi skulle få fika och Johanna och David skulle köra iväg lite saker, då de flyttar om ca 1 vecka. Davids mamma var med, så David och Johanna stannar några dagar i Skänninge. Vi fick som sagt gott fika, en trevlig pratstund och lite lugn.
Efter några timmar åkte vi ner till stan, då det nämligen var Julmarknad i Skänninge idag på torget. En mysig tradition. Andreas vann en skinka, som nu står i ugnen. Det ska bli gott, kanske blir en skinksmörgås ikväll, det får vi se. Men vi kommer nog få köpa en skinka till sen till julafton. I övrigt köpte jag även ett fint glöggset och Andreas köpte ett julprydnadssak.

När vi kom hem, ja, då ringde kompisen Benny, som har bytt kopplingen på bilen. Han lurade mig först med att de inte kunde fixa det, så att det skulle dröja till Onsdag, men skojade bara som sagt. Så efter att vi vart och handlat på Citygross förut, så åkte vi till Pär och Benny (de bor i samma hus, samma trappuppgång, samma våning, lägenheterna ligger bredvid varandra). Jag betalade det jag skulle betala och fick bilnycklarna. På vägen till Citygross mötte vi även honom med min underbara bil. Det är inte ofta man möter sin egen bil.
Jag är så glad att bilen är hemma nu och att jag kan köra den, det har jag saknat. Jag behöver inte oroa mig för hur jag ska ta mig till skolan på Måndag och imorgon kan vi även ta saaben in till Linköping, då vi ska till min farbror med familj för lite middag. I annat fall hade vi ju tänkt ta Asconan, men helst tar vi ju saaben då den är skönare att åka dit in med.

Till kvällsmat vart det hemmagjord risgrynsgröt (jag undviker färdig i största möjliga mån). Denna gjorde jag idag i mikron, då det inte bränner fast och liknande.

Nu ska jag göra lite skoluppgifter här, men ni får ha det så bra!

Kram

Fredag 11/12

Godmorgon!

Sitter här, har precis ätit ett äpple och tar det nu lite lugnt. Bilen är lämnad hos kompisen (skönt att ha det gjort) och han skulle väl ev. sätta igång ordentligt imorgon och skruva på den, sängen är bäddad och jag kan bara ta det lugnt ett tag nu.
Så skönt att ha det avklarat. Alltid något, en sak som försvann från min att göra-lista.



Idag är det 6 år sen pappa begravdes.
Ja, att han kremerades sen, men ändå. Begravningsgudtjänsten. Det känns förjävligt. Det är i stort sett likadant väder idag, som det var den dagen.. Grått och lite småregnigt. Som att änglarna gråter.
Jag minns exakt vad jag hade på mig, vad mamma hade på sig, vad Soffan hade på sig.. Jag minns hur vi satt, vad vi åt. Jag minns hur min kusin Tove gick och samlade in kapsyler på fikat efter. Citrontårtan var god.

Det kom många på hans begravning.







Idag ska jag/vi ev gå och byta julklappar med Andreas syster.
Vi har några julklappar, men får se om Andreas följer med dit. Han ska ju iväg ikväll och det lät som att det var tänkt att de åker hem från Tranås 12 inatt.
Då blir det ju nåt att göra ikväll åtminstone.

Jag går även om väntar på två filmer från Homeenter. Kanske har jag sådan tur att de kommer idag så jag kan kolla på dem ikväll?



Borde sätta igång och städa, men orkar inte riktigt. Får i alla fall bli en kopp kaffe innan.




UPPDATERING.

Stunden hos Mona och Sten var helt ok, jag och Peter (Andreas bror) skojade lite och vi bytte lite julklappar. Tack för den fina julklappen, Johanna!


Tre (upptagna?) systrar. F.V. Rosita, Louise och Johanna.


Louise som larvar sig lite?


Halvsystrarna Amanda och Alicia. Alicia fick ett memory av Johanna, som de här håller på att fixa med.


Andreas bror Peter.


Lite julklappar från Mona, Sten och Louise till Johanna samt David.


Här är lite öppnade paket. Nyckelskåp från Rosita med familj, kökshanddukar, servetter samt örhängen från min och Andreas.


Ibland måste man ju roa sig lite. Tror inte Sten tänkte på att jag tog kort, Peter var dock väl medveten.


Därpå åkte jag hem en runda och sedan ner till Per, där vi fixade lite mat. Vart klyftpotatis (och fläskfile för min del), riktigt gott och hua vad mätta vi vart. Därpå han drog igång nya Harry Potter åt mig och själv satte sig och spelade lite. Blev lite segt, men det gör inget. 
När jag skulle hem, kom Benny (som fixar med min bil just nu). Babblade lite med honom, de har börjat skruva på min nu. Kan jag ha sådan tur att den är klar till Söndag? Hoppas, Hoppas.  

Andreas är nu påväg hem från julbordet samt julshowen. Jag kan tillägga att han lät hyffsat dragen när jag pratade med honom nyss, men vi får väl se.
Snart ska jag väl fixa iordning här hemma, kanske lägga mig i soffan och slappa vid tvn?

Ha det bra!

Torsdag 10/12

Idag var det sista dagen på praktiken, och även denna dag gick bra. Känns lite tomt och konstigt nu bara, man har liksom vant sig och trivts med de man arbetat ihop/med. Får helt enkelt lov att kolla med kommunen om vikariepool osv. Kanske kan hitta nåt.

Annars har jag idag tagit det rätt lugnt. Ikväll när Andreas kommit hem från jobbet åkte vi först ner till VC så att han kunde ta vaccinet mot nya influensan/svininfluensan/baconsjukan. Jag tog ju den redan i oktober (?) och han hade nu tagit beslutet om att ta den också.
Därefter åkte vi in till Mekonomen för att hämta delarna, till bilen, som jag beställde igår och sedan vidare till Systembolaget för att Andreas ville köpa öl, då han ska iväg på julbord samt någon sorts julshow imorgon kväll med sitt jobb. Vi införskaffade även två julklappar till. 

Imorgon bitti ska jag upp tidigt, igen. Men detta nu för att åka ut till Benny och hans garage med min kära bil. Hoppas det går bra, snabbt och smidigt för honom att byta kopplingen och det. 

Kvällen blir nog lugn, hamnar nog framför tvn tillsammans med älskling, som precis diskat kvällens disk.

Tog föresten ett par kort på våra fina fönster. Tänkte att jag kunde dela med mig av dessa här. 


Vardagsrummet, med stjärna i metall samt två ljusstakar. Gardinerna minns jag inte vart de är köpta, vi köpte de då vi bodde på Mjölbyg.


Sovrummet. Stjärna i papp från Jula, Panelgardiner med "stjärnor" från Citygross samt panelgardiner i mörkt lila från ÖoB.

  
Kök. Ljusstake samt gardiner från Citygross.


Denna fina ljuslykta fick vi från min farbror med familj efter att vi förlovat oss. I den kan man lägga olika sorters prydnader, om man nu känner för det. Nu till December tog jag beslutet att köpa ett sorts pärlband för 19 kr på Ikea. Detta klippte jag av en bit från och lade i lyktan. Lägg märke till de fina skuggorna på väggen.


Kram

Onsdag 9/12

Ibland kan jag känna det som att mitt och Andreas hem ser ut som ett bombnedslag, även om kanske inte han tycker det. Idag känns det som en sådan dag, eller ja, det har det gjort hela veckan. Detta för att jag inte haft någon ork att damma av ordentligt samt ta ut mattor och sånt på ett tag. Dammsuga kan jag göra, men har inte riktigt orken och lusten att göra resten.. Men det stora behovet och måstet just nu är tvätten, som ligger och verkligen fyller tvättkorgen. Fördelen är att jag kan sitta här och sortera tvätten samtidigt.

För övrigt är det sista dagen på praktiken imorgon, vad tiden har rusat iväg. 4 veckor, hoppsan hejsan. Snart närmar sig nästa en hel månads ledighet, det känner jag lite behov av. Sova!

I vår, om Soffan drar till Australien, vilket hon förhoppningsvis gör, kommer jag och Andreas ta hand om Diva under tiden. Blir nog bra!

Borde sätta fart här hemma lite nu, men ni får ha det bra!


Uppdatering!

Kom hem för typ 45 min sen. Bad Andreas köra in mig till Mjölby, så att jag kunde simma lite. Skönt som vanligt, men fick lite kallsupar. Nu håller han på att göra goda Toast och sen blir det nog att ta det lugnt framför tvn.
Upp i tid imorgon.


Kram

Tisdag 8/12

Ännu har jag inte riktigt kommit igång. Har bäddat och satt på mig ett par mysbyxor.. istort sett. Jag anser att jag får göra så, då jag börjar 4 idag med och försöker slappa innan dess.

Gårdagens jobb gick bra, det var dock väldigt lugnt. Jag jobbade ihop med min handledare och samma sak blir det idag, om inget annat händer och sker. Det rullar på rätt bra, så blir det ju ofta framåt den sista APU-veckan.
Det blir bara lite segt att jobba kvällarna, jag är åtminstonde glad att det inte är nätter. Vill gärna hinna umgås något med Andreas, även om det nu bara blir från 9 tills dess att man går och lägger sig.
Imorgon blir det ju i alla fall att jobba till 12, så då hinner jag med att umgås mer med honom med.

Katterna busar och knölar just nu, jag borde egentligen gå och fixa till mattorna. De kör nämligen ihop dem när de springer osv. Checked!

Den sena, men goda frukosten är även äten nu, det är bra det.


Måndag 7/12

Måndag och sista veckan på praktiken, jag jobbar måndag-torsdag, sen ledig de tre återstående dagarna av veckan. Därpå väntar en vecka i skolan och sen julledigt.
Idag blir det kväll, detsamma imorgon och sedan Onsdag och Torsdag 7(8)-12. De här veckorna har gått oerhört snabbt och jag borde passa på och kolla hur man går till väga för vikariebanken eller liknande, kan nämligen tänka mig att vara vikare där borta på Kolonigatans gruppboende.
På Fredag händer det i övrigt endel.

Andreas på julbord och nån sorts show(lät det som) i Tranås med jobbet.
Pappas begravningsdag för 6 år sen.
Lämnar bilen till Benny för att han ska byta koppling m.m. på den (måste komma ihåg att fixa pengar samt åka in till Mekonomen innan Torsdag.)
Bort till Mona och Sten, själv, för att ha lite julklappsbyte med Andreas yngre syster Johanna, då de kommer fira Jul i Vänersborg med hennes killes/sambos familj.

I helgen sen blir det lite julmarknad på Torget här i Skänninge på Lördagen och sen på Söndagen ska vi in till en av mina farbröder med familj för att äta lite middag och umgås.
Ska man ev köpa någon julblomma eller liknande? Jag vet inte.


Helgen som var vart rätt lugn, vi var hos lite kompisar, var hemma, åkte in till Linköping en tur igår, med Asconan.
Det var faktiskt första gången som vi åkte in med den dit sen Andreas fixade sitt körkort. Annars brukar vi försöka ta Saaben, men då den nu är i de skick som den är med kopplingen vill vi helst inte chansa. Vi tog även en liten "söndagstur"/"pappatur" (pappa brukade åka runt lite på Söndagarna) och kollade lite.
Saknar pappa nu bara för att jag skrev sådär. Det är tomt.



Mamma var ju på Biopsi i veckan som var och provsvaren från detta borde komma nästa vecka. Får se hur det går, har ju ingen aning. Försöker att inte tänka på det.


Julen närmar sig med stormsteg, men vi börjar bli hyffsat färdiga med åtminstonde julklappar.



I övrigt har jag tvättat en maskin med lakan och sånt nu på förmiddagen och ska ta tag i disken nu, för att ha det fixat och klart. Blir nog att även städa av lite, så att Andreas inte behöver göra så mycket när han kommer hem sen. 

Får se om jag även passar på att sätta mig med lite skolarbete, ett är väl i stort sett klart, åtminstone för G-gränsen. Kanske kompletterar jag det lite, vi får se.

Jag vet även att det var ett tag sen jag hade några bilder i inläggen, ska försöka ta tag i det någon gång.


Ha det nu bra, så hörs vi.

Kram

Torsdag 3/12

Idag tog jag beslutet att vara hemma från praktiken, då jag inte känner mig helt kry.

Egentligen har jag ingen lust eller ork att ens sitta och skriva här, men vet mycket väl att det inte vart mycket inlägg här på senaste tiden, jag ber så mycket om ursäkt för det.

Andreas jobbar och står i, och vid 16.30 ska han vara på undersökning hos tandläkaren. Känns rätt ok, men blir så mycket pengar som försvinner den här månaden. Allt med bilen och delar och så. Och inte tala om alla julklappar? Usch och fy. En miljonvinst eller insamligen skulle jag inte tacka nej till, då 5000 kommer försvinna bara sådär.

Imorse bäddade jag ner mig i soffan och sov ett tag, det behövdes verkligen då jag var trött och så. Annars brukar jag inte kunna somna bara sådär på dan, men nu lyckades jag.

Smutstvätten ligger sorterad på golvet här i sovrummet. De byxor som var skitiga ligger i tvättmaskinen (jag tvättar de för sig ibland, blir lättare att ha en organiserad upphängning då.). Det är tråkigt att tvätta idag, men ännu tråkigare hade det ju garanterat vart om vi inte haft vår egna tvättmaskin. Då hade man inte kunnat tvätta när man ville. Föresten tror jag att majoriteten av de som bor på Trojan har egen tvättmaskin, då det finns utrymme för det i badrummen och man får gå lite annars.

Både igår och idag är det KALLT ute. Igår var det i alla fall -6 grader och idag.. hmm, i alla fall -4. Det har snöat lite, men det ligger mest bara ett tunt lager på asfalten.

I helgen är jag ledig, sen är det sista veckan på praktiken nästa vecka. Gud så fort det gått och nu måste jag snart sätta fart ordentligt med mina praktikuppgifter som ska in till skolan sen. Stress, stress, stress. Kanske skulle försöka få nåt av allt klart innan lördag. Eller slutföra så gott jag kan.




Det närmar sig julen snabbt, men inte allt för smidigt. De julklappar som måste inhandlas är till...hm... mamma, soffan, någon mer till Andreas och sedan till Johannas (Andreas systers) kille. Det blir nog bra tillslut, men det känns lite jobbigt att komma på saker. 

I  Tisdags var jag igång och bakade här hemma efter praktiken. Jag började med vörtbröd och lyckades med dessa. Kände att jag lika gärna kunde fortsätta, så jag bakade lussekatter med. Har planer på att även baka laktosfria, så att Soffan också kan äta dessa. 
 


RSS 2.0