Fort. Fredag 31/7

Sitter här nu medan Andreas diskar.
Vi har precis ätit riktigt god fredagsmat, Räkmacka samt Köttbullemacka. Det var gott, och kanske satte det nån underbar smak på det att älskling fixade det. Jag är så lycklig som har honom. Han är helt underbar och betyder så mycket. Och söt...hehe. Älskar honom verkligen.


Älskling.


Köttbullemacka.

Idag har vi i övrigt inte gjort så mycket. Jag sov länge, som jag kanske nämnde tidigare idag, sen kom svärföräldrarna och jag var osocial men det gjorde inte mig mycket. Därpå satt vi länge vid tv:n och bara glodde, bla. på en bra serie som jag såg på för ett par år sen. Under tiden broderade jag.
Efter ett tag fick jag ett sms till mobilen. Det var paketet från Ellos som anlänt till Konsum. Det beställde jag här om dagen och det gick ju därför rätt snabbt. Jag hade ju nämligen beställt en ulljacka typ och fick då även ett lakanset gratis samt ett för 49:-. Riktigt bra tyckte jag, och inget av dem vart ett dåligt köp. Jackan har jag inte tagit nån bild på, gillar inte riktigt alltid att vara med på bild, och heller inte påslakanen och örngotten som nu ligger i tvättmaskinen för en första tvätt innan användning, men här kommer bilderna som användes på Ellos.


Nu är det ju inte jag på bilden och jag valde även att ha modellen i svart istället, alltså jackan. Helt ok passform, kanske lite trång vid axlarna, men det kan jag ta. Önskemålet är att den ska funka åtminstonde nästa år med. Jag tror att den kan bli riktigt skönt när det börjar bli kallare ute och den funkar nog både i vardag och till fest. Priset låg från början på 599:-, men eftersom jag hade 30% rabatt så fick jag den för 419:-. Den kanske inte funkar med en tjock munktröja under, men en tunn går självklart. 2 fickor och den går att tvätta hemma istället för att behöva gå till kemtvätten med den. Jag valde storlek 42, vilken väljer du? Ellos för övrigt.


Detta påslakan set x 2 köpte jag även, eller ja, det ena som sagt fick jag gratis och det andra köpte jag ju för 49:-. Tunna fina lakan och örngotten var i en lite större modell, tror jag. Ett fint mönster som jag tror passar året runt, kanske även till julen? Färgerna funkar nog till det mesta och det blir nog bra till nästa byte av lakan i sängen. Kanske till och med innan Skänninge marken? Även dessa från Ellos.

Nu återstår det bara att åka och köpa lite nya underlakan samt örngott på Ikea, vi är i behov av det.


I veckan som kommer är det Skänninge marken här i Skänninge, något att rekommendera.


Idag har det annars varit ett riktigt höstväder, lite ruggigt och så. Känns verkligen som September-Oktober. Lite regnigt i omgångar och man har inte orkat så mycket.
Vi städade lite förut, städade av lägenheten, som vanligt i stort sett varje Fredag. Jag tog även hand om vår ugn, som var lite äcklig. Man undviker ju gärna den situationen, men nu är den nog rätt ok.


Ute i trädgården börjar rönnbären bli lite röda på rönnbärsträdet. Det tyder på att hösten är påväg tycker jag. De kanske inte syns så bra på bilden mot allt det gröna.


Det syns även på bilden att det är lite ruggigt ute, här på Trojan.

Nu ska jag gå o mysa med älskling, men ha de bra ni andra.

Kram

Fredg 31/7

Hej!

Sitter här nu när jag ätit lite frukost... är seg och orkar inte riktigt göra något. Borde bädda, men har inte börjat med det än. Borde dammsuga, men tror ni det är gjort än? Nee. Just nu äter Andreas lite och så tror jag att Mona och Sten skulle komma hit med hans jacka, som han glömde hos dem igår.

Onsdag 29/7

Sitter och tar det lugnt med en mage som aldrig är normal, känns det som åtminstonde. Tänker och tänker, drömmer, men borde återvända till verkligheten. Men ibland är det svårt.

Har kollat klart på "Benjamin Buttons otroliga liv", så jävla bra film. Ursäkta ordvalet men jag menar det. Jag rekommenderar verkligen filmen om ni inte redan sett den.

Andreas spelar och jag funderar på att sätta mig på altanen och brodera på mitt broderi, så avslappnande även om man måste räkna lite o så. Bli klar med även det här broderiet, så att jag kan börja med ett nytt någon gång. Rätt skönt att sitta ute och njuta.

Tidigare idag tog vi en runda in till Linköping för att inhandla ev. present till Andreas systerdotter Melina, ute i tid eftersom hon fyller år i slutet av Augusti, men det gör väl inte så mycket. Eftersom jag nog ganska säkert vet att Melina inte går in och läser bloggen, kan jag nämna att vi köpte en bok där hon får lära sig att stava till lite blandade ord, som tex. sitt namn, och en stor ask med 50 st. olika färgpennor, sådant som en annan tyckte var så kul när man var yngre. Får väl lov att tillägga att vi inte köpte tuschpennor, kändes inte så smart.
Köpte även kort till de tre födelsedagsbarnen inom Andreas familj som fyller i Augusti.
Därpå åkte vi förbi Biltema för att kolla lite samt inhandla småsaker som behövs. Längtar tills garaget är vårt och nycklarna ligger i handen. Ta hem vinterdäcken från Mona och Sten osv.


Melina Sötnos.

När jag loggade in på Msn, såg jag att jag hade fått min orderbekräftelse från Ellos. Har nämligen beställt en fin jacka till hösten. Annars brukar jag inte köpa nya jackor förrän jag verkligen behöver det, men vart så sugen för ett tag sen på att beställa en lite finare jacka,  så det vart en jacka i i stort sett ull, svart, som nog funkar i ett par år framöver. Till på köpet får man även ett fint lakansett med påslakan och örngott för 0 kronor och kunde även beställa ett till för 49 kronor, så det valde jag att göra med. Jag vill nämligen matcha lakanen till både mig och Andreas, ser inte jätte kul ut om det är olika lakan i sängen, även om jag kan ta det med. Det kommer väl hem inom en snar framtid, gärna nästa vecka. Vem tycker inte det är kul att vänta på paket?

Katterna ligger och sover på vår säng, som vanligt.

Blir nog grillat ikväll, sa till Andreas förut att jag var sugen på det, som det var nog inga problem. Älskar honom.

Tänker på små liv. Tänker, tänker och tänker. Man kanske borde testa och trolla fram ett?

Kram

Tisdag 28/7

Nu är det kväll igen och en lugn sådan, eller ja, hyffsat.
Vi har ätit och nyss ställde sig Andreas med disk. Underbara du. Vart pannkakor idag, och alla gick åt. Får tillägga att jag gjorde dubbel sats, men eftersom Andreas var ute ett tag tillsammans med Sten, Rosita och Louise och kollade efter svamp, så har jag förståelse för att han blev hungrig.
Nu står han och dansar vid diskbänken.

Ja, så under tiden som de andra var och plockade svamp var jag barnvakt åt Alicia. Vi började med att gå till lekparken utanför vårt hus, så hon fick leka av sig lite. Gungorna är de stora favoriterna, men även andra grejer som sandlådan. Vi testade också vinbären som växer precis vid lekparken.
Sen gick vi in ett tag och under den tiden roade sig Alicia med att gosa med katterna samt att försöka bära dem, men hon lyckades inte så bra.
Därpå gick vi till affären eftersom jag behövde handla lite till middagen, åt banan och på hemvägen somnade hon för att sedan sova i ca 1½ timme till de andra kom tillbaka.
Vi hade en kul stund tillsammans och allt funkade perfekt.


Alicia sitter i sin vagn i väntan på att få hoppa ur och börja gunga. Gunga är nämligen en av favoriterna.


Alicia "gyngar".


Alicia i sandlådan, sanden är rätt kul med.


Alicia som gosar med katterna, på bild Mozart, och kollar på morbrors modellbilar.

I övrigt idag har jag bakat, dammsugit av lite och så har vi bara tagit det lugnt. På förmiddagen kollade vi även lite på film och ikväll blir det nog lite film igen eftersom jag fick hem filmen "Benjamin Buttons otroliga liv" idag. Den har jag gått och väntat på ett tag nu.

Vädret i övrigt har varit helt ok idag. Det regnade lite på förmiddagen, men sedan var det skinande sol.

Måste även tillägga att vi var hos Rosita och fikade lite förut med, innan svampplockningen.

Kram

Måndag 27/7

Hej!

Nu har vi hunnit vara hemma ett par timmar, men i övrigt har vi varit nere hos mamma idag, Jag, Andreas, Mona, Sten och Louise. Vi var ju som jag sa igår ute och plockade svamp och hittade rätt mycket. Kantareller såklart, dem är så fina och doftar underbart. Dessa är nu rensade, förvällda och packeterade i burkar. Skönt att inte ha det ståendes, jag vill nämligen få allt slutfört så jag inte behöver tänka på det senare. Och självklart glömde jag att ta kort, jag som hade planerat det. Ja, glömde o glömde, men jag vill inte släpa med mig mobilen ut i skogen i fall man skulle tappa den. Vi hittade rätt mycket, tillsammans, och det är ju rätt kul. Jag och Andreas hade med oss en tio-liters hink, varav vi tillsammans fyllde typ halva hinken. De doftar så underbart gott, och doften sitter även kvar i köket nu. Mamma hittade också rätt mycket och även de andra. Mamma har då också vart ute en gång tidigare och plockat mycket svamp. Efter det vart vi rätt slut och då var det skönt med fika hemma hos mamma. Andreas övningskörde hem och jag kom även fram till att det är riktigt bra utrymme i Saaben, min alltså. Vi utnyttjade alla plaster i bilen och ändå vart det inte trångt då vi satt 3 pers i baksätet. Ingen satt trångt, och det var riktigt bekvämt. Annars brukar det ju bli trångt och träligt att sitta 3 pers i baksätet i en bil.
Diva var självklart också med och plockade svamp, men inte Soffan eftersom hon hade jobbat natt.

Hemma har vi hunnit fixa svampen, jag tvättar en maskin just nu och har även dammsugit av eftersom våra kära katter bland annat tycker om växterna vi har hemma. Andreas kollar just nu på tv och sedan, då tvätten är klar, har vi planerat att åka och köpa MC donalds. Det får man ibland, skärskilt om man är trötta :P.

I övrigt har vi haft ett hellt ok väder idag, lite regn kom det när vi letade och plockade svamp, men det var bara skönt eftersom man var så varm. Regnet återkom även när vi var på väg hem till Skänninge igen, men det är också rätt skönt då jag var rätt trött. Solen har varit framme ett par gånger med.

Vi snackade även lite skit med vår granne förut, en trevlig gammal gubbe som inte ser så gammal ut som han är. Det härliga är att vi fått rätt trevliga grannar som man kan stå och prata med länge nu när vi flyttade upp till Trojan. När vi bodde i gamla lägenheten pratade man knappt med grannarna eftersom man knappt såg till dem alls. Trivs så bra i den här lägenheten och också med folket runt om.

Nja... Nu ska jag nog gå och mysa lite med Andreas, men ha de bra.

Söndag 26/7 (Natten Måndag 27/7)

Hej!

Dagen har varit rätt bra och vi har umgåtts med Sandra och Micke typ hela dagen, de kom nämligen hem från sin 2 veckors utfärd till Åskilje. Trevligt trevligt att träffa dem, var ju ett tag sen vi umgicks alla 4 tillsammans.

Dagen började med att jag vaknade, men var så trött att jag låg och lyssnade på musik. Efter ett tag kom Andreas in i sovrummet, men han förstod att jag var så trött, så jag fick somna om ett tag till. Först till 10.45 och sen till typ 11.00. Då ringde nämligen Micke och Sandra, som ville ha kaffe. Jaja, inga problem, så då hoppade jag upp ur sängen och klädde på mig.

Efter ett tags uttråkande kom vi fram till att vi behövde hitta på nåt, så vi stack till Gränna. Där gick vi runt och kollade lite i affärer, shoppade lite blandat (jag får väl tillägga att jag även köpte polkagrisar, det är väl ett måste när man är i Gränna?!) och fikade även på ett trevligt konditori.
Därpå åkte vi till Mjölby och köpte pizza/kebab och sen vidare hem till S och M för att äta det och sedan kolla på "Hot Shot 1".
Efter en stund där började vi få tråkigt, igen, och bestämde oss för att gå ut och gå. Påvägen passerade vi även vår kära lägenhet, så vi lämpade av lite saker där vi köpt.
Promenaden var riktigt trevligt och det var skönt att bara vara ute och gå lite samt snacka skit. Vi såg allt möjligt, bland annat änder vid ån vid Järntorget här i Skänninge.


And nere vid ån och bron vid Järntorget i Skänninge.


En å som är i stort behov av att göras iordning. Betyder den inget längre? Fin i övrigt åtminstonde, för vad vore Skänninge utan sin å?


Bla. Stockrosor och vanlig ros vid en husvägg i Skänninge.


Andreas, Micke och Sandra under vår härliga promenad i Skänninge.


Micke och Andreas som larvar sig och härmar en viss person, inga namn nämnda. Ser dock inte så bekvämt ut, men roligt hade vi i alla fall.


Fin himmel över Skänninge. Njuta lite va?

Jag får lov att tillägga att det är rätt kul att lägga in bilder i inläggen, och rätt kul att kolla bloggare som lägger in bilder i sina inlägg.

Imorrn åker vi ner till Mamma och Soffan med Mona och Sten samt ev. Louise för att plocka svamp tillsammans med mamma. Blir nog bra och kommer väl förhoppningsvis någon bild och något blogginlägg imorrn med, men jag lovar inget. Soffan jobbar ju natt inatt, så hon ska sova imorrn i alla fall.

Nu sitter jag och kollar på den där sköna sängen bakom mig, men även lite smått i HM katalogen med höstens mode som ligger på bordet framför mig. Lockar att beställa något, men jag lockas även att beställa en typ ulljacka till hösten, som finns hos Ellos. Borde nog göra slag i saken, men svårt att ta beslut.

Vart föresten inget kaffe hos min svägerska idag, vi hade ingen ork, tid och lust riktigt. Vi får ta det någon annan dag i veckan.  

Katterna ligger och typ sover och Andreas, ja, han spelar på sitt xbox. Jag duschade vid typ halv 12, precis som igår. Det var riktigt skönt och en favorit i repris, nämligen en kopp te efter.

Ha det bra nu.

Kram

Fort. Lördag 26/7

Sitter i min sköna morgonrock, en underbar julklapp från syster, och tar det lite lugnt framför datorn. Förut drack jag en kopp te och nu tänker jag väl mest, det är riktigt skönt ibland. Andreas spelar, idag igen. Det går säkert bra, men jag är lite trött på ljudet.
Vi hade det mysigt förut, och det gör mycket. Man blir till på köpet jävligt mycket mer avslappnad och kan sova en bra sömn, förhoppningsvis, på natten.
Ute är det rätt mörkt, och jag slänger en blick mot bilen då och då. Känns som att hösten närmar sig lite, även om den kan bli mysig med.

Tänker på tre systrar som förlorat sin pappa. Jag vet hur det känns.
Jag vill ha min pappa tillbaka, men det kommer aldrig ske. Jag kommer behöva gå igenom mitt liv utan pappa, även om jag har mamma kvar. Jag kommer ev få barn, men han kommer aldrig träffa dem, jag kommer uppleva saker som jag önskar att jag kunde uppleva tillsammans med honom. Det jobbigaste är att jag är medveten om hur mycket jag än önskar honom tillbaka, så kommer han inte tillbaka till mig.
Men jag måste tillägga att jag är överlycklig att jag har mamma kvar, för vad sjutton skulle jag göra utan henne?

Imorgon blir det väl åtminstonde en sväng bort till en av mina svägerskor.

Kram

Lördag 25/7

Sitter här och tar det lite lugnt medan Andreas, Mona och Louise sitter och kollar på typ tv i vardagsrummet. Jag har ingen riktig ork, vill helst bara lägga mig ner och slappa.
Dagen har innebärt lite jobb, då vi skulle bjuda Andreas föräldrar, lillasyster samt lillebror på mat. Strömming och Potatis samt sås till Andreas och hans föräldrar och wok med ris till mig och hans syskon. Allt blev väl rätt lyckat, men efter fick jag ont i magen, så därför slog jag mig ner här. Andreas käre bror visade även mig en ny spelsida.

Torsdag 23/7

Hej.
Får bli ett snabbt inlägg eftersom jag egentligen inte har någon lust att sitta och skriva just nu.
Vi är nu hemma efter vår 3-dagars visit hos Mamma och Soffan. Det var riktigt skönt att vara där, även om det också är riktigt skönt att komma hem sen. Katterna är nog rätt glada att vi är hemma också, Molgan hoppar just nu efter flugor och Andreas sitter och spelar Xbox med...  Pär... tror jag.

Vi kom väl hem runt 15.30 och möttes av lite strumpor på köksgolvet, katterna tycker nämligen om att dra ned trosor och strumpor m.m, antingen från tvättstället eller från hyllorna i garderoben. Fick en rätt bra överraskning, en el-gubbe hade vart här och fixat lysknappen på toaletten, och jag packade även upp det vi hade haft med oss till mamma och så. Efter ett tag kom svärföräldrarna, som vi bjöd hit på kaffe. Under tiden som de drack kaffe åt även jag och Andreas lite. Vi satt också och pratade lite. Alltid lika trevligt och jag måste även tillägga att de är underbara som ställer upp på att se till katterna när vi åker bort till Mamma och Soffan en längre tid.


Igår fyllde mamma som sagt var år, hon blev 49! Jag tror även hon fick en bra födelsedag. Då vi vaknat på morgonen, och mamma var på jobbet, började jag städa hela huset. Plockade iordning och dammade där jag ansåg att det behövdes. Andreas hissade flaggan och jag fortsatte städa samt tvätta den tvätt som var. Mitt i dammsugningen kom mamma hem, som hade fått sluta tidigare. Men jag fortsatte med mitt, eftersom jag anser att man ska få ha ett fint hem på sin födelsedag.
Lite senare kom Soffan hem samt ägarna till stallet där både mamma och Soffan rider, Jessica och Robban samt deras barm Rasmus och Tyra-Linn. Vi åt gott och satt och pratade, innan de alla sedan åkte tillbaka till stallet. Soffan har nämligen ridläger den här veckan.
Mamma fick även givetvis paket av oss alla. Av mig och Andreas fick hon en bok "Kvinnligt" med lite blandade texter samt en topp från Cubus, av Soffan fick hon en sådan där spikmatta som är populärt (tror jag nämnde den i ett tidigare blogginlägg) och av Jessica med familj fick hon ett nytt ridspö samt ridhandskar. Jag måste även tillägga att spikmattan var riktigt skön att ligga på samt att den kanske skulle kunna göra nytta åt min mage som jag rätt ofta är konstig i samt har ont i.
Tyvärr tog jag inga bilder från mammas födelsedag.


Mamma, även om denna bild är från Soffans student. Men jag gillar den.


Idag har jag i övrigt tagit det lugnt, samt att jag passade på att både tvätta bilen samt polera den hemma hos mamma. Jag tror att det åtminstonde vart någon skillnad på de dörrar och områden på min bil som i vanliga fall är rätt matta. Vi misstänker att de nämligen bytt dörr m.m på den någon gång i tiden.  Men tror vi fick ett hyffsat bra resultat.
Jag har även broderat på mitt nya broderi, eftersom jag är klar med det jag höll på med tidigare.
När vi fixat med bilen och hunnit ta det lite lugnt kom mamma och Diva hem. Diva hade varit med Soffan på ridlägret sen i Tisdags, men det hade blivit lite för mycket för henne misstänkte vi, så då hämtade mamma upp henne på vägen hem. Hon är så underbart söt. Hon hade även rullat sig i något i stallet, så Soffan fick tvätta av henne innan mamma och hon skulle åka hem. Med diskmedel :P, så jag fick klia igenom hennes päls när hon kom hem. Nu får mamma ha värme inatt igen, eftersom Diva sover hos mamma istort sett varje natt. Hon tar ju ändå inte så stor plats.


Diva hemma hos oss på Trojan.



Kort blogginlägg skulle det bli, men jag anser inte att det är klassas som kort... Även om det kan bli längre med.
Men nu tänkte jag ta tag i den disk vi har, plocka iordning det som behövs och sen ta mig en varm och skön dusch. Kanske lite fika med, eftersom det bara blev kaffe på maten för min del förut.

Ha det bra nu så hörs vi.

Kram

PS. Imorgon har jag och Mamma namnsdag

Tisdag 21/7

Vi är nu hos mamma och Soffan, har fixat lite och ska väl inom en framtid ställa mig och göra lite tacos.
Jag hade räknat med att hinna skriva lite innan vi åkte hemifrån idag, men tänkte och hann inte det samt att vi gärna ville komma iväg i tid. Påvägen till Rimforsa stannade vi till på Ikano för att köpa present till mamma från Soffan, en spikmatta, dessa som är kända just nu och jag får väl lov att nämna att vår mamma om någon har ofta ont i ryggen, går och spänner sig m.m. så den passar nog henne perfekt. På Ikano passade jag även på att köpa en scharf och en top/klänning som jag har likadan fast i ljusgrå. Den nya vart svart. Dessa är sköna och funkar även med ett par byxor.
Mamma har problem med avloppet, så just nu håller hon och en bekant på med att försöka fixa det, inte så kul eftersom det luktar skit i typ hela huset.
Andreas har även kollat på Soffans bil, som är lite skum och krånglar lite. Nåt som typ låter och vi misstänker även att en grej till vattenpumpen inte funkar som det ska.
Soffan själv är på ridläger, hon var hemma förut eftersom hon fick en hjärnskakning på natten till Lördagen, så hon hade mått lite illa m.m. imorse. Vi var där för ett tag sen och lämnade koppel, mat och lite till till henne och Diva.

Just nu sitter jag och kollar igenom gamla kort på mammas dator och hittar även endel. Så kul, eftersom vissa är från 2007 och så.


En kompis till familjen, Johanna, då mamma och Soffan flyttade från Skeda Udde. Hihi, längesen. 2007


Här är Eleonore, Johannas syster. Även denna vid flytten 2007.


Jag och Andreas Mellandagarna 2007 där vi sitter och spelar spel med mamma och Soffan.


Mammas hus. Riktigt fint.


Soffan och hennes hyrhäst Fellini.


Det var ju lite kul att hitta...En bild på mamma och Sandra hemma hos oss. I en viktig diskussion.


Såna hära små brukar mamma ha hemma. Kaninungar.

Där fick ni ju se några bilder, en fin blandning.
Stör mig lite på dataskärmen samt storleken på bilden. Allt är stort på en liten yta om ni fattar vad jag menar, alltså storleken på bokstäver m.m. Sen är jag även van vid att ha en större skärm till datorn, det märker jag när jag sitter vid mammas dator.

Men nu ska jag göra nåt annat.
Ha det bra så kanske vi hörs imorrn.

Kram Elin

Måndag 20/7 Kväll

Sitter här och tar det lite lugnt, Andreas sitter vid sitt xbox och det låter som att han och Pär spelar lite. Jo, det gör dem, för jag hör bilarna.

Dagen har annars varit rätt lugn, vi tog det lugnt för att därpå åka ner och hämta Andreas ring, som var färdig. Jag köpte även ett nytt broderi, eftersom det andra i stort sett var klart. Rätt skönt att bara sitta med någon sådant.
Sedan lugnt igen, eftersom jag inte har mått perfekt.

Lite senare, nu på kvällen, kom Soffan förbi eftersom hon skulle till Vadstena ikväll, hon skulle dock vara nykter eftersom hon sedan skulle hem. Fick dock inte se hennes bil, då den börjat ge ifrån sig vit rök. Låter inte bra, så Andreas skulle väl titta på den imorrn när vi åker ner till mamma och Soffan. Det tråkiga är ju att hon endast kört den 2 grr sedan hon köpte den av en privatperson. Usch! Så nu fick hon ändå ta mammas bil.Tycker lite synd om henne.

Börjar nästan bli lite trött, undra om man ska försöka sova lite... 
 

Ha det bra.



Uppdatering.

Sitter och spelar en låt om och om igen, Ulf Lundells " Kärleken förde oss samman". VArt inte lätt att somna, har ens inte försökt än.

måndag 20/7

Sitter på en stol i vårt sov-sov-rum... hehe. Jag var bara tvungen.

Sitter i alla fall här och vet inte riktigt vad jag ska göra. För ett litet tag sen kastade jag in en tvätt i maskinen, eftersom vi åker till Mamma och Soffan imorrn till Torsdag, eftersom mamma fyller år på Onsdag. Då vill man vara hos sin mamma.  Presenter till mamma är fixat och klart sen typ förra veckan.
Det vart inte så mycket tvätt, men skönast att få bort den.
Älskling var så duktig och ringde vaktmästarn imorse, jag har gått och tänkt att jag måste göra det i en vecka nu, men har sovit över deras telefontid. Så nu skulle de komma efter 12 och kolla på fönsterhandtaget i badrummet, lysknappen i badrummet samt en gummilist vid altandörren. Andreas är duktig, han.
Får väl även se om systeryster dyker upp nåt idag, hon skulle väl nämligen till en kompis i Vadstena ikväll. Saknar henne.
Vi måste även komma ihåg att hämta Andreas förlovningsring i början av veckan, men är det lika med Måndag lr...? Början av veckan kan man se som olika saker.

Just nu sitter i alla fall Andreas och ser nån dokumentär film om Wietnam-kriget och jag har mensvärk. Vilken blandning, ni.

Borde jag göra någon nytta, vet inte riktigt. Just nu vore det så skönt att bara sitta och värma sig i solskenet, men vet inte om det är så mycket till solsken ute. Det skiftar...




Jag bryr mig, P. Vi vill att du ska ha det bra, vi vill inte att du ska må skit. Men vad ska vi göra åt det? Vi kan inte göra så mycket mer än att stötta, det är du som måste göra jobbet även om det är föjävligt tungt. Du om någon vet att livet inte är en dans på rosor.
Du är stark, du fixar det. Jag vet att det inte är lätt, men du har ditt mål. Du ser det, jag lovar. Men ge inte upp, snälla.
Jag vet att de andra inte tror på dig, jag vet att du är som luft för vissa, men du måste bevisa att du kan förändra, att du är en annan människa nu.



Tänker...

Sitter och tänker idag igen.

Vad anser ni om unga mammor?

Jag tycker att det känns rätt ok, även om jag inte tycker att alla är perfekta. Alla är inte mogna för att vara mamma, jag anser att man måste vara mogen för att kunna uppfostra sitt barn på rätt sätt, även om huvudsaken är att man älskar sitt barn.
Man kan vara 15 år och vara en perfekt mamma, men man kan även vara 15 år och inte ha vuxit upp själv än.

Jag vill gärna vara hyffsat ung när jag blir mamma, men vill även gärna ha en färdig utbildning innan dess. Min dröm är även att ha jobbat något innan jag får barn, men vi får se, man kan aldrig förutse något. Man måste ju åtminstonde ha någon sorts inkomst i familjen, Andreas har jobb. Fast anställning och det har inte varit någon varsel inom företaget han arbetar på.

Jag vill även gärna ha djur då jag får barn, men även det finns det ju dubbla budskap inom. Men kommer inte göra mig av med katterna om jag inte måste. På nåt sätt känner jag att det är bra om mina barn får lära sig tidigt hur man uppför sig med djur och så. Men man får ju se.

Eftersom det skiljer ett par år mellan mig och Andreas, jag är 21 och Andreas 29, så förstår jag Andreas önskan att inom en framtid bli pappa.
Vi har ett fast förhållande och firar snart 3 år tillsammans. Det är även ett krav jag har, jag ska känna mig säker i förhållandet och veta att det funkar o de flesta situationer. Detsamma gällde då vi skulle förlova oss, jag ville verkligen känna mig säker på det och därför väntade vi ett tag med oss, vi hade nämligen nästan varit ihop i 2 år när vi förlovade oss.

Babysim är något som står på min lista då jag fått barn. En upplevelse som jag fick vara med om som liten, och som jag vill att mina barn också ska få.

Jag känner mig rätt redo för att bli mamma, men jag tror inte att någon är tillräckligt redo för den uppgiften förrän man har barnet i sin famn.
Jag tänker på barn, tänker på känslan att ha en mage...


Söndag och en rundtitt

Söndag, igen...

Jag har väl inte haft världens bästa dag än så länge. Hade världens huvudvärk imorse, vilket gjorde att jag sov vidare efter att ha ätit frukost. Vaknade tillslut vid 13.00.
Smsade lite med syster, som fått hjärnskakning efter en fest, tycker synd om henne. Måste även tillägga att hon nu mera är bilägare, hon med. Och till på köpet en Saab 9-3 Aero. Vi kör på Saab, hela familjen. Mamma Saab 9-3, Jag Saab 9000 och Soffan Saab 9-3. Låter det inte trevligt så säg. Andreas har ju sagt sin mening, men då har jag även sagt min mening om hans tyckande.
Han ska ändå vara rätt glad att jag har bilen, eftersom han bla. är ute och övningskör i den just nu. Jag är riktigt nöjd med den iaf, även om den har småskavanker med.


Jag och bilen när vi var i Västervik.

Dagens allt-att-göra lista består av:

Diska det som just nu står vid diskbänken, inte så mycket eftersom vi/jag betar av disken när det är endel.
Vika lakan som hängt på tork sen i Fredags, det dröjer ett tag för dem att torka.
Duscha.

Samt gå och plocka iordning lite, som vanligt, så att det ser snyggt och trevligt ut. Jag kanske låter pedant, men tycker det är skönt när det ser trevligt och ordning ut.. Vill inte ha massa saker liggandes överallt. Börjar jag bli lite som vår käre pappa...? Men trevligt när man nån gång får komplemanger, som jag fick av min svägerskas sambo på nyårsafton "Jag har aldrig sett ett renare badrum".

Tänkte att ni ska få en tjuvtitt i vårt hem, även om det inte är nåt speciellt lyxhem.
Lite info om vår härliga lägenhet. Den ligger på bottenvåning, har en uteplats med liten gräsplätt och är en 2'a på 63 kvadrat.
Våra köksluckor samt bänkar i köket är ett tillval man får göra hos hyresvärden, dock inget vi fixade i den här lägenheten eftersom det redan var gjort när vi flyttade in.
Tvättmaskinen vi har köpte vi själva, men man kan ju som sagt var även få det som ett tillval hos vår hyresvärd. Detta skrev jag även om i ett tidigare inlägg.

Jag måste även tillägga att bilderna inte är jätte bra.


Vårt kök sett från hallen. Som ni ser tycker katterna om att sova på vårt köksbord. Vi har även en härlig utsikt från köket.


Här ser ni tydligt köksluckorna samt även tyvärr disken.


Denna bild eftersom jag är rätt förtjust i vitrinskåpet. En smal Billy-hylla från ikea med en vitrinskåpslucka till. Perfekt om man har mycket glas och så.


Vardagsrummet ur kanske inte fullt bästa vinkel, men vi är nöjda. Vitrinskåpet här inne införskaffades i Fredags, även detta en Billy-hylla med vitrinluckor till. Rätt billigt och bra. Det blev ett helt annat vardagsrum, då vi hade en mörk hylla där förr.


Vi får även in rätt mycket ljus i vårt vardagsrum eftersom en av väggana består i stort sett av fönster. Här ses även dessa lakan som ska vikas.


Badrummet, som är svårt att få en bra bild på.


Samt vårt sovrum, sängen är från Ikea.

Nu har ni fått en snabbtitt och jag ska även dra mig nu.

Ha det så bra så hörs vi.



Saab

varför fan gnälla över att folk gillar just Saab, varför påstå att dem kan man bygga om till rallybilar istället? Sluta gnäll, vi väljer själva vad vi skaffar för bilar.

Städning och igår Bergs slussar

Fredag och idag blir det att städa av lite här hemma åtminstonde, jag kan tillägga att vi redan har börjat. Vi har bäddat rent med rena lakan, tvättar nu de gamla lakanen, tagit ut mattorna samt skakat dem och även ställt ut lite tvätt.
Älskling satt länge med ena påslakanet, som har sådana där knappar vid öppningen man lägger in täcket i. Jag har nämligen råkat mangla det en gång och det vart ju inte så lyckat, då jag inte tänkte på dessa knappar. Han fixade även dessa, så underbar han är.
Undra vad han gör just nu, jag vet inte, men kan tänka mig att han är vid tv'n, min älskling.
Sötsugen som jag också är fick jag lite choklad precis av honom... det beror väl att jag ska ha det roliga snart. Och Gud så gott det var.
I övrigt är det rätt varmt idag.



Mer om gårdagen föresten.
Som jag nämnde igår hade jag ju lite tråkigt och ville hitta på nåt samt att inga av Andreas idéer dög. Tillslut kom vi fram till att vi kunde åka och äta glass någonstans, och det finns ju många ställen. Eftersom vi var i vadstena tidigare i veckan, ville jag åka någon annanstans. Vi funderade ett tag och sen kom vi överens om att vi kunde åka till Bergs slussar och äta glass samt kolla runt lite. Vi drog även med oss Pär.
Bergs slussar ligger ett par mil från oss så vi åkte dit och efter lite letande hittade vi en parkeringsplats ledig, det var nämligen rätt mycket folk där en sådan perfekt dag som det var.

Vi åkte även förbi pappas gamla jobb, Vreta-Västerby skolan, som ligger precis vid Bergs slussar. Då tänker jag på honom och jag minns rätt mycket klart, speciellt minnesstunden som de hade för honom. Även när vi fick fika efter.

Äntligen där köpte vi vår glass och satte oss för att äta upp det medan vi kollade på annat folk som spelade minigolf, det lockade verkligen men Pär och Andreas verkade inte lockade av det.
Därpå gick vi en promenad ner mot början av slussarna, där de hade börjat slussa upp 4 segelbåtar. Riktigt kul och intressant att se, även om det krävs en viss teknik och dröjer ett litet tag.

Därpå gick vi mot bilen igen och påvägen hem åkte vi mindre vägar för att sedan hamna i Motala och åka hem igen.

På kvällen gick vi även till Mona och Sten och drack kaffe.


Sluss



Slussar ner mot öppet vatten


Fina omgivningar runt slussen


Två av fyra segelbåtar som var inne i slussen. Ryms ändå ett par stycken alltså.


Pär och Andreas på andra sidan kanalen.


Måste även tillägga att det var en rolig snubbe på en av båtarna. Peruk och typ klänning. Svensexa lr?



Nu måste jag nog återgå till städningen, men ha det bra så kanske vi hörs senare, vem vet?

Kram

uppdatering

Hej!

Dök in här ett tag medans jag ändå har det lugnt och skönt. Det har varit lite träligt här hemma eftersom jag har så tråkigt och vill att något ska hända, Andreas försöker komma med idéer, men inget duger för mig. Jag skäms över det, vet inte vad och hur jag ska göra. Riktigt jobbigt, men älskar honom så jävla mycket.

Just nu ligger i alla fall både Andreas och Molgan på sängen och sover, så fina så. Funderade på att sätta på en kopp kaffe snart, kaffesuget börjar komma och Andreas tackar säkert inte nej till en kopp, han heller.

Men jag väntar nog med det till den här tvättmaskinen är klar, har sett till att tvätta lite nämligen. Jag tvättade ju den där mattan imorse och den torkade rätt snabbt, så den ligger nu på sin vanliga plats under vardagsrumsbordet. Därpå fortsatte jag tvättade de kläder som låg i tvättkorgen, det är det skönaste. Har även ett sköljmedel som jag trivs underbart med, "Ultra Softlan Aroma Terapthy Lavender & Ying & Yang", den kan jag verkligen rekomenderna. En lila flaska. Det doftar verkligen underbart och jag tror faktiskt att man slappnar av lite av doften och så.
Jag måste även tillägga att nu kastade jag även i en maskin med kuddfodral och plädar... kan det vara så att man ibland kan få en tvättmani när man har egen tvättmaskin och har satt igång med tvätten? Inte vet jag. De var i alla fall i behov av en tvätt.

Nu vaknade både katt och husse och kaffet är påsatt.










 

Dagarna som gått

Ett par dagar sedan senast, jag ber om ursäkt men kan tänka mig att mycket beror på att Andreas semester startade i Måndags. Jag anser inte att man kan kräva alltför mycket bloggande då, vill ju nämligen umgås med honom.

Idag är det i alla fall Torsdag, och än så länge har jag inte hunnit göra så mycket. Har ens inte ätit frukost, kan bero på att jag inte är riktigt hungrig, eller att jag är så seg och slö att jag inte orkat plocka fram något, men har planerat att äta en skål kräm, riktigt gott.
Annars vet jag inte riktigt vad som händer idag, vi tar det lite som det kommer, vi båda  har ju ändå ledigt.
Jag tvättar även vardagsrumsmatta, mattorna brukar ju bli utsatta för lite allt möjligt. Vi har bland annat spillt lite(!) köttfärssås på mattan den här veckan. Tur att man åtminstonde har tvättmaskin. Jag hoppas bara att lite av vädret håller i sig så jag kan hänga ut mattan på altanen sen för att torka.

Ja,,, vad har hänt de här dagarna, endel åtminstonde.

I Måndags umgicks vi endel med Pär. Han kom upp på förmiddagen, så vi tog en kopp kaffe och satt och tog det lugnt. Efter ett tag åkte vi ner till blomsterbutiken vi har här i Skänninge och beställde en blomma till en begravning, kompisen och Andreas ex pappa som dog för ett tag sen, om ni minns blogginlägget. Då har vi åtminstonde skickat en blomma dit. Därpå åkte vi alla iväg till Vadstena, där vi gick runt och kollade lite, åt glass och jag inköpte även en ny kalender och en present till mamma. På kvällen grillade vi även, riktigt gott.
På kvällen höll jag lite vakt på min bil eftersom en granne så trevligt nämnde att det var någon som hade gått runt och kollat på bilarna på Söndag kvällen/natten. Då blir man ju självklart nervös, så jag var verkligen på min vakt.

I Tisdags sov vi väl ut lite och tog sedan en tripp in till Linköping på eftermiddagen, där vi bla inhandlade ännu en present till mamma (Min mamma fyller nämligen 49 år nästa vecka) och även var på Plantagen, där vi köpte lite krukor m.m. Lite fika/mat, åts även. På kvällen kom Pär upp.

I Onsdags, alltså igår, sov vi ut rätt bra. Först gick vi upp vid typ 8-9 tiden för att ge katterna mat, men vi kände att ne, vi går och lägger oss ett tag till. Ett tag till innebar till kl 12. Det är mycket sällan som vi båda sover så länge, och då måste jag även nämna att det var jag som tillslut sa till Andreas att klockan var 12... Så det var ju i stort sett bara att gå upp och äta en matlåda var, köttfärssås med pasta som jag har lagat på Tisdag kvällen.
Det vanliga fixades här hemma och sedan bestämde vi oss för att åka in till Bostadsbolaget för att kolla med dem gällande garage, som vi diskuterat lite, eller ja, jag har känt behov av. Först och främst efter det att grannen nämnde att någon gått runt och kollat bilarna, men även att det kan vara skönt att ha ett garage till vintern. Så från och med 1 September har vi nu ett garage vi parkeringen precis utanför vårt hus. Det blir skönt, speciellt som sagt var då till vintern, slippa skrapa rutorna först och främst, samt ev ha en hyffsat tempererad bil.
På kvällen kom svärföräldrarna samt svågern samt Pär hit på fika för att Pär, jag, Andreas och Peter, min svåger, grillade sen. Blev en sen kväll även igår, men idag (Torsdag) vaknade vi vid 9-10 som normalt.



Det där med garaget känns jävligt skönt, som ni kanske förstår. Det är en stor lättnad, då vi kan ta hem mina vinterdäck från svärföräldrarnas garage och då blir vår standard ett snäpp bättre än innan, även om vi uppdaterar oss rätt bra.

Det vi fixat senaste året som nog betyder lite åtminstonde för mig ( kanske även en onödig lista, men det får vi ta med en nypa salt):

Tvättmaskin, som är vår egen och inget skit Bostadsbolaget satt in, även om man har den möjligheten. Vi köpte vår egen för att kunna ta med den när vi flyttar och inte behöva betala en summa pengar, som vi skulle få göra till Bostadsbolaget annars.

Datorn, som är en självklarhet i de flesta svenska hem. Förut kändes det som att vi inte riktigt hade råd och då kunde vi likagärna låna en dator hos någon av våra bekanta, men eftersom jag började studera i Januari kändes det nu lite som ett behov att ha en egen dator hemma för skolarbeten m.m.

Bilen, som jag snart haft i ett år. Detta ser väl de flesta som ett behov, speciellt om man bor i Skänninge *hmm*. Man klarar sig ju säkert utan, det gjorde ju vi ett tag, men inte kul att behöva tjatta runt om skjuts och ta bussen.

Garaget, som vi fixade igår då. Känns riktigt bra.

Detta var nog bara endel av det jag tänkte skriva... men ibland blir ju inte allt som man tänkt sig.



Nu ska jag nog i alla fall sätta lite fart här hemma.

Have a nice day

Hugs and kisses

morning

Morning... och jag är typ nyvaken. Har legat och drömt konstiga drömmar, men vill inte riktigt gå in på dem.

Sitter och lyssnar på lite musik, på mobilen.. jag tänker inte så långt som att jag kan dra på musiken på datorn, men rätt så skönt på morgonen och vakna till med lite musik.
Det regnar ute och jag känner att det blir en sån där slapp och skön dag när man borde göra något men inte har orken till det. Och jag hade ändå planerat att gå ut och rensa ogräs idag, vilket vi är i behov av, men det har jag banne mig ingen lust med om det är blött och träligt.

Måste även nämna... Molgan har avrit uppe de senaste dagarna i sängen för att gosa när jag vaknat. Idag skulle jag vända på mig lite när jag vaknat, men då hörde jag något som lät lite och det tog emot... Upptäckte då att han låg tätt intill mig och sov, så sött.
Mattes och Husses säng måste väl ändå ha uppmätt ett MVG?

Nepp, nu ska jag göra annat här hemma.
Kram



UPPDATERING

Sitter nu och väntar på Andreas som kommer hem om typ en timme. Saknar honom och borde börja planera någon mat, kanske fiskpinnar med kokt potatis. Var ett tag sen vi åt det och jag är inte sugen på ugnspannkaka som annars stod på matlistan idag.
Imorrn blir vi även lite glada, då kommer dagen vi väntat på ett tag. Andreas semester sätter nämligen igång imorrn när han kommer hem från jobbet. Jag har längtat som fan, eftersom jag inte har nåt sommarjobb lr så och har gått hemma sen sista maj, då skolan slutade innan sommaren.
Har inte gjort mycket alls idag, hamnade tillslut i soffan förut framför en gammal vhs film och fikade även lite, det är väl det där vädret som påverkar allt. Jag ska väl egentligen inte klaga, men det blir lite segt och man känner sig så slö och tråkig.

Sitter även och drömmer idag igen om framtiden

back on track

Ber så mycket om ursäkt att det inte kommit in några inlägg på ett par dagar nu, nästa en vecka lr?
Rätt lång historia som nog kan göras kort, vi har ett modem som är kopplat till vårt antennuttag. Kabeln som går från modemet till antennuttaget upptäckte vi med hjälp att Andreas svåger, alltså Andreas syster karl, vad lite trasigt i ena änden. Då har vi ändå gått sen i.... Lördags(?)... och undrat samt klurat på vad felet kan vara, karlns svåger har vart här och klurat och testat ett antal olika lösningar samt att vi även köpt en router av honom, som ska betalas när vi får pengar.
Idag var jag iaf iväg för att leta ny sladd, som tillslut blev svaret att jag fick köpa en ny kabel på 15 meter samt två likadana munstycken (heter det så) för antennen, eftersom de inte hade en sådan sladd jag behövde. När jag kom hem, efter ett kaffebesök hos Sandra, försökte jag bara på skoj komma på en lösning till hur man skulle fixa den där sladden så att allt skulle funka, men gav upp efter ett tag.

Körde en tvätt i tvättmaskinen, diskade det som var samt tog hand om katternas lådor för att sedan skynda iväg till Vadstena för att hämta Andreas som skulle stå och vänta på mig i regnet efter sin körlektion, trodde jag ja.... men nedå, för dem körde typ en timme idag istället för 40 min som det brukar vara. Berodde visst på att de körde stadstrafik och då drog det ut lite på tiden.
Måste även tillägga att mitt i all onödig stress ut till Vadstena så stod regnet som spö i backen.
Vi hade även planerat att kolla på bilar i Vadstena idag, eftersom de typ ett antal Onsdagar varje sommar har typ Nostalgikväll där, men vi sket i det pga regnet. Skulle ändå inte förvåna mig om det slutade regna efter att vi vänt för att åka hem.

Nu sitter iaf Andreas och Pär och spelar Forza 2 uppkopplade online, vilket typ innebär att båda är anslutna via nätet så att Pär sitter hemma hos sig och Andreas här hemma. Rätt smart, samt att de då också har typ mic m.m, som man har som telefonist, så att de kan sitta och prata under tiden.
Jag är inte så insatt i det, men glad att både nätet till datorn samt nätet till xboxet funkar nu.

Planerar dock att dra mig tillbaka nu, hörde även att Andreas drog av xboxet, så då planerar han nog detsamma.

Höres nog imorrn igen tror jag, bara nätet funkar... lite nervöst när man ska dra av datorn nu, för den kan inte stå på på natten.... då skulle inte jag kunna sova.

Godnatt


hot, hot, hot

Ber om ursäkt att det inte blev nåt inlägg igår, hade ingen ork och lust direkt...
Gick upp runt 10-tiden och fastnade direkt vid tv'n, där jag även intog min frukost. Känns rätt onödigt att försöka hitta på nåt när jag ändå bara längtar och väntar på Andreas, som jobbar.
Jag måste ändå nämna att jag gjorde även det jag brukar för att hålla hemmet i hyffsat skick, jag bäddade sängen, som jag brukar typ varje dag, tog hand om katternas lådor, som jag gjort den här veckan eftersom Andreas har jobbat över varje dag förutom igår samt fixade middagen tills han kom hem.
Då han kom hem åt vi, som vanligt, diskade, som vanligt, Andreas duschade och sedan kom vi överens om att åka till Motala och Elgiganten för att kolla nu DVD-spelare... Slutade med att vi åkte därifrån med en DVD/VHS, något som vi båda nog anser är rätt bra att ha eftersom man då både kan kolla på DVD samt även gamla VHS filmer, men hem kom även ett XBOX 360, som Andreas gått och snackat om i typ evigheter (känns det som åtminstonde).
Kopplade in DVD/VHS på kvällen och svärföräldrarna kom även och fikade. Lite mysigt sådär på kvällskvisten, och allt avslutades med att jag och karln låg och kollade på två hemmafilmer från när jag och syrran var små.
Tror ändå att Andreas är rätt nöjd med att han har sitt XBOX 360 ståendes här hemma nu.

Idag blir det väl att städa av och har även planerat att tvätta lite... njuter verkligen av att vi har egen tvättmaskin nu, minns  knappt senaste gången jag tvättade i tvättstugan. Det är så varmt ute så jag kan tänka mig att det torkar snabbt idag med.
Ser inte fram emot att städa riktigt, men lägenheten är i behov av det. Katthårsdamm överallt...

Dags att sätta fart nu.

...

Morgon igen. Natten var... rätt varm ibland, men det kanske man får räkna med när det är typ sommar ute.
Och sen fastnar jag självklart här... varför ska det vara så?

Nu har frukosten blivit fixad här, få se om jag får i mig allt, men det brukar gå.

Har inga planer för dagen i dag heller. Det känner jag igen. Jag går bara och längtar hela dagarna efter Andreas, som även idag jobbar 06.30-18.00. Tre dagar i rad nu, ni kanske förstår om han är lite trött när han kommer hem? Det blir lite smått tomt här hemma på dagarna, men v.29 börjar hans semester så jag lovar att inte klaga.

Borde resa på det feta(?!) arsle och bädda sängen. Inte kanske för att det är så stort, men vi kan ju låtsas som det åtminstonde.

RSS 2.0