Lördag 31/10

Känner redan nu att det blir en lugn dag idag, eller ja, inte alltför fartig åtminstonde.
Mår nämligen inte på topp, ont i huvudet och konstig i magen. Hoppas bara inte att det är svininfluensan, men det tror jag inte. Svärfar har varit lite sjuk i veckan, så det är nog bara det. Det började väl lite smått redan igår. Men vi får väl se hur det utvecklar sig!

För övrigt är det den sista Oktober idag, även kallat Alla helgonas Dag eller Halloween, man väljer själv vad man vill kalla det.
Pumpan skars ut i veckan och står och väntar på altanen. Den fick fina ögon och en fin mun, men då jag ansåg att resten av pumpan såg så tom ut, så vart det lite hår med. Halloween-godis måste köpas ifall det kommer en häxa, vampyr eller liknande och plingar på dörren, och annars kan man ju äta upp det! Får dra mig neråt till affären sedan, på ett eller annat sätt.
Soffan skulle på "Halloweenfest" ikväll inne på Platens (tror det var där.) och skulle visst vara en Vampyr. Köpte tänder och blod igår. 

På tal om igår så gick det bra igår i Linköping.. Lite diskusstioner, men tillslut lyckades vi komma överens om vad som skulle köpas till pappas grav, så det vart lite ljung, typ enbuskar (eller ja, liknande) och två lyktor från Hemtex. Jag hoppas det vart fint, jag och Andreas ska ner till mamma och Soffan imorgon på Söndagsmiddag, så vi får väl ta en tur förbi. 
Jag köpte även 2 toppar, lite hårtoffsar, en fin "julstjärna", fast den var härligt ljusrosa, kruka till den samt lite gravljus.  
Då jag parkerat min bil på mammas jobb och vi sedan åkt in till stan med Soffans bil, så passade jag på att gå in och hälsa på mamma och hennes arbetskamrat samt barnen på fritidset sen. Ett par trevliga timmar när vi hade rätt roligt!

Andreas och Pär ska försöka byta till vinterdäck på min bil idag. Asconan har ju sina vinterdäck på sen några veckor tillbaka, men jag börjar känna att det är dags att mina kommer på med, då det börjat bli lite kyligare ute och vi är ju även inne i November imorgon.
Två karlar och en Saab, tror ni det går ihop? Jag hoppas verkligen det!

Jag har inte ätit något än, då jag inte känner mig på topp. Kanske borde försöka få i mig lite nyponsoppa åtminstonde.



Jag var ute på altanen för att ta en bild på pumpan, och kastade en blick mot vår pelargon. Den har knoppar och blommar fortfarande. Jag får inte ihop det, är det normalt??



Pumpan. Jag tycker att den ser rätt ond ut, men det kanske är det som är meningen med den? Den vart i alla fall helt ok, locket vart bra och ramlade inte in. Det satt även lite insekter i den, men det är kanske en positiv sak?



Blomman, som jag köpte på Plantagen, även krukan då. Den har det fina namnet "Princettia", och jag funderar även om färgen har något att göra med " Rosa Bandet Veckan".



Som ni vet är ju hösten på ingång, och jag lade ju in en bild här om dagen..



Som ni ser är det inte så mycket löv kvar på träden nu.



Ha det bra.

Kram

Fredag 30/10

Idag är Brellas annons med i corren. Känns bra att vi tog det beslutet att börja prenumerera på corren. Måste bara kolla om jag får ledigt den 11'e och att det löser sig för Andreas med, så ska vi ringa och anmäla att vi kommer på begravningen.

Borde sätta igång lite, samt klä på mig eftersom jag fryser smått om fötterna.

Annars är det ju Fredag idag. Får väl se vad som händer i helgen, det är ju alla helgona. Kanske borde köpa hem godis ifall någon häxa eller vampyr kommer och plingar på dörren. Man vet ju aldrig!

Om typ 1½ timme blir det att åka in till Linköping, eftersom jag och Soffan ju ska tillbringa lite tid ihop idag. Det känns riktigt kul och jag längtar.
Saknar henne faktiskt lite, det är inte alla som saknar sina syskon. Känns konstigt att hon inte kommer vara hemma i 4 månader i vår.
Hon skulle visst kolla efter vampyrtänder.

Torsdag 29/10

Sitter här i min härliga morgonrock och läser lite blogg..

Idag blir det Mjölby, rättare sagt Café Gusto, för att diskutera vårt arbete lite. Hoppas det går bra, jag har inte orkat göra så mycket. En kontakt vill gärna att vi ringer till henne, och jag gillar inte riktigt att ringa till människor jag inte känner. Eller, jag tycker det är skitjobbigt! Ska vara så dum och ev. kolla om någon annan i gruppen kan ringa.
Blir väl någon kaffe eller så där med, men jag är lite lustig i magen.. Har kännts rätt konstigt hela natten, som att man är påväg att bli magsjuk men det blir inget..

From. vid 12.00 idag är jag ledig till Måndag, känns oerhört skönt. Måste nog plugga lite, men får väl se till att det blir gjort. Soffan hade messat igårkväll och kollat om jag ville gå på stan med henne imorgon... vi får se. Vore nog rätt kul!
Jag och Sandra var ju inne i Linköping i..hmm... förra veckan och då köpte jag bla. en svart topp (bastopp) på HM, som jag gärna skulle vilja ha en till av. Jaja, vi får se. Ska väl försöka få tag på henne först och främst. Hon skulle i alla fall jobba 12.00-21.00 idag, tror jag.


Vi var föresten borta hos Rosita och Micke igår, eftersom de hade varit tvunga att åka iväg (det hade hänt lite saker, men vill inte ta upp det här) och Sten inte verkade vilja sitta själv.
Louise, Amanda och Alicia var också där så Andreas fick lite kaffe och vi busade runt. Jag plockade iordning lite på Alicias rum, och hon kröp i sin påslakan och myste.


Får väl se vad som händer när jag kommer hem, jag har inga planer än så länge. Kanske en dusch, ett varv med eltaxen som inte fått mat på någon dag (vår fina vinröda eltax. Tyvärr har den varit emot lite väggar och så och fått lite vita märken. Någon som har något tips på hur man kan få bort det?).


Jag har föresten tagit lite foton, bland annat från kvällen med Alicia, Amanda, Louise och Sten samt en bild på härliga höstlöv, men jag hinner inte lägga in det nu. Har nämligen råkat fastna här lite igen och börjar få lite brådis. Kan bli så att bilderna kommer in när jag kommer hem sen.

Kram Hej



Uppdatering

Kväll och jag sitter här medan Andreas gör vår goda kvällsmat, Potatis- och Purjolökssoppa. Bara löken luktar ju underbart gott.

Dagen har varit bra. Jag var ju inne till Mjölby, där vi satt och diskuterade lite, men det vart på Café Nyfiket istället.

Efter att jag åkt hem från Mjölby, åkte jag direkt till svärföräldrarna och var där ett tag. Rätt slappt och skönt. Hjälpte svärmor lite med ett mail och så.

Därpå ner och tvätta bilen på Preem och sedan hem och städa ur bilen lite. Det behövdes verkligen, då det var massa löv och grus/sten i bilen. Den är nu ren och fräsch. 

Innan Andreas kom hem från jobbet hann jag också dammsuga av lite.


Ikväll blir det lugnt och skönt, vad jag vet. Lyxfällan vid 9-tiden och ska in i duschen med.

Imorgon förmiddag ska jag in till Linköping för att gå på stan med systeryster ett tag.


Här kommer föresten bilderna jag pratade om imorse.. ett par stycken från olika tillfällen.



Fredagen förra veckan var vi uppe vid Andreas lillasyster Theres grav, eftersom vi hade köpt en lykta och ville fixa med den. Visst vart det fint?



Nere vid järnvägen.. fixade lite, hoppas ingen tog illa upp.



Systrarna Alicia och Amanda igår.



Alicia skulle sitta på byrån och ha nallen i sitt knä.



Och sen myste hon ju i påslakanet.



Så här fint är det ute, men nu ligger det ännu mer löv på marken. Bilden är ändå tagen imorse!


Nu ska jag dra mig, men ha de bra!

Kram

Onsdag 28/10

Godmorgon Godmorgon kära vänner och läsare. (Om någon nu läser den här bloggen, ni får gärna kommentera så att jag vet!).

Står med det vanliga problemet, vad fan ska jag ha på mig? "Jeansleggings" sitter på, bara tröjorna som är så svårt. Jag tänker så att det knakar.

Idag blir det att åka in till US i Linköping på studiebesök och jag tror det kan bli riktigt intressant.
Påvägen in ska jag hämta upp en klasskamrat i Mjölby, som inte riktigt visste vart US låg i Linköping. Inga problem för mig, bara åka lite tidigare hemifrån och åka över typ Sya eller så sen. Så halv 11 ska jag vara i Mjölby, och 11.30 börjar det i Linköping.

Jag borde sätta igång och äta frukost, men orkar inte riktigt... Har åtminstonde bäddat och så, så överkastet ligger på och så.

Går föresten och hoppas att jag ska komma hem innan Andreas idag i fall det är så att paketet från Ginza kommer idag, eller om jag måste ner och hämta det på Konsum. För om han ska med, ja, då kommer han nog avslöja det hela.

Tisdag 27/10

Godmorgon! (Anser att det fortfarande är morgon vid klockan 9).

Jag vet inte vad jag har lust att göra idag. Har legat och tänkt på det när jag fortfarande låg i sängen och kollade Corren och tänkte. Ingen dödsannons idag heller föresten.
Stod dock lite intressant om smärtlindring vid livets slutskede...

Sängen är bäddad, precis som igår, och överkastet m.m. är ännu inte pålagt, även det precis som igår. Men det kommer väl.
Andreas försov sig föresten imorse, det händer sällan, men tur är väl att han har körkort och bil så att det inte blir massa trassel med buss osv.
Så jag fick ge katterna frukost, som han annars brukar göra. De fick maten när de busade som mest och jag inte orkade höra dem mer och sen la dem sig typ och sov.

Borde plugga endel idag, för att hinna. Men man skiter ju i det och sen kommer man ingen vart. Funderar på att börja fixa med den där pumpan som står på altanen med. Men vi får se.


Tjaffsade lite igår om en sak. Ibland känns det som att vi har olika tankar om ekonomi. En hemförsäljare kom hit under tiden som jag stod i duschen.
De sålde prenumerationer på "årsböcker", och Andreas tyckte att det verkade intressant och hade även en tanke på att ge en sådan bok i julklapp till någon, tex. min mamma. Saken var ju den att då skulle vi betala 149:- i 6 månader varje år i 5 år, vad jag förstod det som. Sammanlagt 4449:- typ. Och det ansåg jag att vi inte har råd med.
Jag kände mig jätte elak mot Andreas, men vi kom nog överens om att vi ångrar vår prenumeration, jag kom med förslaget att vi kan köpa årsböcker i en affär istället om han känner för det.
Jätte tanke älskling.

Nyss hade Mozart bäddat ner sig under mitt täcke.. kanske dags att lägga på överkastet ändå? Så härliga de där katterna är.

Jag går föresten och undrar när de ska börja blåsa/räffsa löv här uppe på Trojan. Ligger över typ största delen av "trappen" upp till parkeringen och det känns lite riskabelt att gå där eftersom det blir halt.
Nu upptäckte jag att det som lät ute var en lövblåsar-maskin....



Varför kan inte vissa växa upp. Ja, att man kan må dåligt, men det är man sällan ensam om.
Man måste kunna leva ändå, man måste kunna sköta sakerna ändå. Du har ett barn som måste ha en bra förebild.
Ett sånt här liv funkar inte i längden, vännen.
Köpt en kalender och Anteckna.. Det kostar inte mycket och det gör att du kanske kommer ihåg mer. Jag skulle inte klara mig utan min kalender. Antecknar viktiga saker som måste kommas ihåg.



Föresten, höll ju på att krångla med en sak på Ginza igår. Har nämligen beställt julklapp åt Andreas. (Jag vet att han inte läser min blogg (förhoppningsvis!!)). Fick ingen bekräftelse och oroade mig lite för det eftersom jag betalade direkt från min internetbank. Lättnaden kom i morse när jag loggade in på min Msn och fick se att jag fått ett mail från Ginza med bekräftelsen.
Jag kan nog garantera att Andreas kommer bli glad.

Måndag 26/10

Vi tog en tur till Linköping sen igår.
Köpte skor på Skopunkten, 3 för 2. Ett par stövlar till mig, ett par skor till mig och ett par skor till Andreas. Det vart nog bra, nu har vi lite helare saker att sätta på fötterna, även om Andreas tog sina gamla skor idag.
Sedan vidare in till Ikano, där vi träffade de överraskade Mona, Sten, Rosita, Alicia och Micke. Vi visste att de skulle dit, men vi avslöjade inte helt att vi skulle dit innan också när vi pratade med dem.
Shoppade loss lite på Åhlens, jag hade nämligen 50 kronor rabatt där, och åt mat, varav jag köpte något som jag ångrade. Det lät verkligen godare än vad det var. Andreas köpte även ett efterlängtat spel till sitt Xbox.
Trötta och rätt belåtna åkte vi hemåt och Andreas stannade till på Citygross och köpte en stock snus.


Jag har sovit rätt gott inatt med, är det för att jag går och lägger mig lite innan Andreas och kan slappna av bättre när jag vet att lampan är tänd och han ser på tv? Jag vet inte.
Morgon började med att jag låg och läste Corren i sängen, alltid lika skönt, gjorde mina toalettbesök som vanligt. Jag har bäddat, men inte lagt på överkastet och det än. Det kommer väl, det med.

Idag blir det tandläkarn vid 12.00 för att ta bort tandsten vid en viss tand. Därpå funderar jag på att åka och simma. Har inte gjort det på evigheter och vore lite skönt att röra på sig. Känna sig duktig. Alltid så skönt att åka hem sedan och vara lite seg och bara lägga sig framför tvn eller så.
Funderar därför även på att dammsuga upp det skit som är här hemma, ta hand om disken och plocka så att jag inte behöver göra det när jag kommer hem sen.

Kram




Uppdatering

Sitter här och slappar lite.
Vi har varit och handlat på CityGross, köpte en sån där Halloweenpumpa eftersom det är Alla Helgona samt Halloween i helgen. Jag hade planer på att fixa en pumpa förra året till Halloween, men då vart det inget av det samt att vi hade lite annat att stå i då eftersom vi hade flyttat och så, men i år ska det bli av. Det står nu på altanen, och vi får se vilken dag jag pysslar med den. Jag letar även recept till inlagd/syltad pumpa, så att jag även kan göra något med pumpaköttet, som kommer bli över. Det är så gott!

Andreas håller på med maten, idag blir det Ketchupkorv (Liknande som Korvstroganoff, men lite enklare) med färsk pasta.

Annars har jag lite höstledighet, eller ja, självstudievecka som det heter på Vuxenutbildningen. På Onsdag ska vi dock in på ett studiebesök på US, där vi ska få se hjärt-avdelningen, strålningen samt nåt mer.. Minns inte riktigt exakt vad just nu. Men blir skönt, kan ju ta egna bilen in till Linköping och så. Har även planer på att ev. åka förbi farmor då, om jag får tid och lust.

Tandläkaren gick väl rätt ok idag. Inget skäll precis. Fick lite tips och råd och hon tog bort lite tandsten.
Jag bad även om en tid till Andreas så att han kan få komma på kontroll någon gång. Under de tre åren som vi har varit ihop nu, minns jag inte att han någonsin varit på en kontroll, och hon såg att det var länge sedan med, så den 3 December ska han vara där vid kl. 16.30.
Känns rätt bra, så att man vet att allt står rätt till i hans mun med!

Längtar lite till December, när man får börja fixa här hemma och så.

Lade föresten in Rödbetor idag. Fick ju endel rödbetor av mamma, som jag kände att jag kunde lägga in. Alltid lika trevligt med lite sånt hemma. Kan ju även förhoppningsvis spara några kronor på det.

Vart föresten ingen simhall idag, jag orkade inte. Så jag ska duscha istället.

Ha det bra nu!

Kram

Söndag 25/10

Jag sov rätt bra inatt med. Inget tänkande och ingen "som stod och kollade". Vaknade och ställde typ om klockan, eftersom man skulle göra det. Datorns klocka ställde visst om sig automatiskt.
Tror ni Pär kommer ihåg att ställa om klockan, som jag påminde honom om igår?

Katterna hade nog pissat lite på mattan igen, så den fick åka raka vägen in i tvättmaskinen. Nu sover de lugnt.

Har ingen ork alls. Har ens inte ätit frukost än. Vill bara sitta här, men det kommer inte Andreas stå ut med en hel dag, det kan jag lova.
Kan bli så att vi tar en tripp in till Skopunkten i Linköping (ja, vi har varit där ett par dagar i rad nu) och kollar efter skor. Våra "vardagsskor" är inte så hela, och jag skulle även vilja har ett par snygga, fodrade stövlar till vintern.

Ännu mer löv ute nu. Tyvärr har jag ingen bild, men ligger på bilar och mark. Rätt mysigt.

Svårt att åka över järnvägen borta vid Idrottsparken. Då tänker jag bara. Tjattar om att jag inte vill åka över där när vi är ute och åker och ska till tex. Pär.

Idag blir Gottis och Annas dotter Jazmine en vecka. Vad tiden går.

Känns som att det blir en slappdag idag, men vi får se.

Lördag/Söndag 24-25/10

Inatt sov jag så jäkla underbart gott. Vaknade inte en enda gång, förrän på morgonen när Andreas höll på att böka och plocka här hemma.

Därpå han typ åkte och kollade på rally med Micke, sin kusin. Han var borta rätt länge, och jag slappade och tog det riktigt lugnt. Så skönt och jag kände att jag behövde det. Städade av så gott jag orkade och tvättade de kläder som låg i tvättkorgen.

Runt 4 tiden åkte vi in till Linköping. Hämtade ut biobiljetterna, så det skulle vara klart. De där biomaterna är rätt smarta, bara dra visa-kortet och få ut de biljetter man köpt.
Maten intogs på China/Thai restaurangen, som de även renoverat. Är det jag som är trög och sällan är inne i Linköpings innerstad, men jag var inte medveten om att det var "tillfixat". Rätt fräscht. Maten var helt ok, och det var mysigt.
Därpå tillbaka till Filmstaden. Vi såg ju filmen "Julie & Julia", helt ok film enligt mig. Sedan att Andreas hade lite kommentarer gällande den ena karaktären och kändes rätt uttråkad genom filmen.
När vi kom hem från Linköping åkte vi till Pär, och var kvar där till 12-snåret nu ikväll.

Fredag 23/10

Inatt har jag inte sovit bra alls. Fy fan.
Tänker för mycket, eller känner nåt.

En sak kan jag säga, den här dagen blir inte lätt. Tur att det är självstudie, och att vi ska sitta i Mjölbys bibliotek, jag, Martina och Ken.

Jag har lite svaga tankar på att åka och simma innan, för att tänka på nåt annat, men dem öppnade visst inte förrän 9.30, och vi ska ses vid 10.00, så det var ingen idé.

Annars skulle väl Andreas ev. klippa sig idag, och sen runt 4-tiden skulle vi ut till Gottis och Annna, William och Alexander samt lilla Jazmine.

Imorgon ska Andreas på rally med lite folk, men jag blir nog hemma. Jag känner mig inte på topp för sånt just nu. Det har hänt för mycket den här veckan.
Imorgon kväll ska vi även in och gå på bio samt äta i Linköping. Vi har inte bestämt film eller restaurang, men det var ett tag sen vi bestämde att vi skulle på bio och så. Det händer sällan nämligen nuförtiden. Som Andreas sa igår får vi inte glömma biogodiset heller.



Vi har även diskuterat lite barnnamn senaste dagarna, även om jag inte är med barn just nu (vad vi vet.... Fan, nu råkade jag ju nämna det, men om det är någon i familj och vänskapskrets som läser det här, berätta inte vidare utan håll det som en hemlighet).
Andreas vill ju egentligen ge sin dotter namnet Jasmine, men nu, ja nu är det ju upptaget och det känns dumt att ta samma namn som Gottis och Anna valde.
Jag gillar namnet Nikita, som i Elton Johns låt. (Länkar över till låten http://www.youtube.com/watch?v=l9wBEA_PYnE). Men det har ju även Andreas åsikter om.



Det ligger löv på hela gräsmattan utanför vårt hus. Rätt härligt.



Vi saknar dig.

Torsdag 22/10

Det gick i alla fall att somna igår, även om man låg och tänkte.

Kanske skulle man gå ner och tända ett ljus vid järnvägen, vid idrottsparken. Men det känns för jävla hårt, eftersom jag vet att jag bara kommer börja gråta och inte kunna sluta. Att veta att det var där hon tog beslutet.. att veta att där avslutade hon sitt liv. Jag ska i alla fall inte dit ner själv.
Det är även en konstig känsla här hemma idag, jag vet inte vad. Känns som att jag känner igen den, men vill inte prata om det här.
Vissa som känner mig kanske vet vad jag menar. Jag hoppas, hoppas.. Tror jag i alla fall.
Vi tänker på dig, och jag tror ingen i Skänninge är ovetande om vad som hänt nu.

Igår tog jag och Andreas i alla fall en tur in till Linköping, för att tänka på något annat. Köpte julklapp samt present till Gottis och Annas nyfödda dotter Jazmine. Känns kul att kunna ge något. Blir kanske att åka ut till dem imorgon med den när Andreas ändå ska lämna pengar för ett par högtalare.

Annars blir det nog en tur till Linköping idag igen, in till själva stan. Sandra skulle också följa med, i alla fall vad hon sa i telefonen. Känner att jag inte fixar att sitta hemma just nu.

Andreas jobbar i alla fall. Och jag tänker, kanske allt för mycket.




Uppdatering.

Nu ikväll åkte vi ner till Järnvägen i Skänninge, bakom Runsven och Öb, tillsammans med Rosita och Louise, och tände ljus samt la rosor. Det var inte lätt, men det kändes bra.
Tågen kom... det gjorde inte allt bättre.
Ljusen släcktes gång på gång, var det du, Ellinor, som var där och blåste ut dem bara för att retas med Shaggy? Vi glömmer dig inte, den där glada tjejen som alltid såg bra ut.


En glad tjej (Ellinor i mitten) på sig 30-års fest. Varför hände det här?








Nästan i form av ett hjärta. Men våra hjärtan omringar dig.


Vi vill vakna upp ur den har mardrömmen nu.. vi vill möta dig i affären, vi vill träffa dig på festerna. Men det kommer väl aldrig hända igen.

Sorg och Saknad (Onsdag 21/10)

Önskar att jag bara kunde gå och lägga mig, vakna och att allt är som vanligt då.

Igår hände något som ingen vill veta av... en ängel försvann... en ängel från Skänninge. Som vi aldrig kommer glömma. Vi glömmer dig aldrig.
Vi sörjer. Är dimman något som existerar just nu för att det hände?

http://www.wighsnews.se/nyheter.php?nyhet=Mjolby-Olycka-pa-jarnvagen&notisid=53785  (artikel om olyckan).

Det kom som en chock, men hur länge har det legat och gnagt hos dig? Vad hände?

Det kommer bli svårt att fixa det här utan dig vid våra sidor och det kommer bli jävligt svårt att somna ikväll.

Det ligger och bränner hela tiden.

Tårarna ligger och väntar, och jag vet inte hur mycket jag gråtit.

Ett liv kom till världen i Söndags, ett annat togs igår.

http://www.youtube.com/watch?v=DboyS-OiDK4&feature=related  (en bra låt, som nog passar in just nu).


Andreas brukar inte åka hem från jobbet utan anledning, han bad om ledigt när jag pratade med honom på telefonen. Han åkte från Vadstena till Skänninge över småvägar på 6-8 minuter.

Vi tänker på hennes dotter och familj.

Festerna... du som hade lätt till skratt och sång.

Du får gärna komma och hälsa på. Vi bor på Trojan. Du vet nog vart, förhoppningsvis.

Lars Winnerbäck ska få gå på högvarv.

Varför fan skulle det här hända?? Blir tungt att bara åka över järnvägen, tur att jag inte vet vart det skedde, inte just nu i alla fall.


Jag lovar, vi kommer ses igen. Och känn dig som sagt var inte ensam och bortglömd.


Onsdag 21/10

Här går det långsamt men säkert framåt. Jag har nu bäddat och klätt på mig, men man får inte räkna för mycket med en mycket förkyld kvinna.

Tisdag 20/10

Hej!

Hoppas allt är ok med er, jag mår fortfarande inte bra. Snorandet kanske har börjat vända, jag vet inte riktigt. Tar mitt "allergi-nässpray" och hoppas att det gör någon skillnad. Som Andreas sa igår, så här förkyld brukar jag inte bli. Ont lite smått vid "näsroten" och även lite smått i huvudet, men försöker hålla ut.

Idag åkte jag ändå in till skolan, det var ju endast en lektion och då skulle vi ha prov, så jag kände att jag inte ville missa det. Hellre åka in och göra det även om jag mår dåligt, än att trassla med det sen för att få en bra lektion att skriva det på osv. Mådde kanske lite bättre av det, även om jag inte alls var på topp.
Åkte sedan ut till Sharpman för att kolla efter ev. lite julklappar och sedan även till ÖB för samma ändamål.

Tråkigt väder ute, grått och så, men passar på att mysa till det med lite ljus och så inne istället då.


Jag går redan och längtar till julen och planerar.
I år kommer vi fira hemma hos oss tillsammans med Andreas familj, vilket känns riktigt bra. Därför har vi ett tag gått och pratat om att det vore kul att köpa ett nytt köksbord som har plats för minst 6 personer, bra till födelsedagarna, men även jul och så.
Igår gjorde vi slag i saken efter att ha vart inne på Ikea ett antal gånger och kollat på bordet och stolarna.



Den här stolen * 6, alltså 6 sådana stolar. Jag orkade bara skruva ihop 5 st igår, men Andreas skulle ta den sista idag.

Samt det bordet då. Under ligger 2 iläggsskivor, så sammanlagt plats för i alla fall 10 personer.

Stolarna heter Börje och finns både i Björk, Brunsvart och Ek. Priset varierar lite beroende på vad man vill ha för tyg på den stoppade dynan osv, men vi betalade 449:- st. för en ekstol med vit dyna, precis som på bilden.

Matbordet heter Bjursta och även det finns i Björkfaner, Brunsvart och Ekfaner. Bordet finns även i mindre modeller. 1995:-.

Så på julen kommer vi alla kunna sitta ihop, även om det kanske blir lite trångt i köket. En riktig jul! Blir att försöka hitta en tillräckligt stor, vit duk att ha till bordet sen i jul då.

Vi kommer självklart åka ner till mamma och Soffan på typ juldagen eller annandagen.

En fin vit jul vill vi ha i år.



Funderar på att plocka iordning lite här hemma nu, vattna blommorna som slokar och sedan lägga mig vid tvn ett tag. Det lockar faktiskt idag.

Kram


Måndag 19/10

Hej!

Jag valde att vara hemma idag, känns inte bra att gå iväg som jag känner mig nu. Har snorat ner täcke, pratat lite med mamma, borde ringa och sjukanmäla mig samt ringa ungdomshälsan (heter det så? vi går inte in på detaljer). Nu är sjukanmäland gjord, bara ungdomshälsan kvar. Har även mailat lärarna, precis som vanligt när jag är sjuk.

Hade svårt att somna igår, gick upp ett tag efter en lång stunds försökande (lång stund enligt mig iaf.). Somnade väl någon gång tillslut, och sen sov jag väl..OK.
Saknar Andreas, men han måste ju jobba och stå i. Sitter även och småfryser just nu och snörvlar emellan. Så kan de vara.
Lockar starkt att krypa ner i sängen igen, dra på en film på datorn och ligga och halvglo. Snark.

Ungdomshälsan ringer upp vid... ca 10 i 11.

Magen pratar på, kanske är den hungrig? Gud som den pratar.


Söndag 18/10

Hej!

Sitter här, förkyld och rätt utpumpad känner jag mig. Vet ej hur jag ska göra imorgon, även om jag verkligen borde gå, för att jag missar så mycket annars.

Måste annars komma ihåg att ännu en gång gratulera våra kära vänner, som idag fick sitt tredje barn, en dotter den här gången!

Jaja, nu är jag rätt trött och så.

Ha det bra

Fredag 16/10

Tidig morgon, i alla fall enligt mig. Även om andra kanske har det som vana att vakna vid klockan 6. Nu förtiden börjar ju min skola runt 10 varje dag, undantagsvis Fredagarna då jag börjar 09.25 och enligt schema går till klockan 14.50, men det händer sällan att vi slutar så sent ändå.
Annars brukar jag stressa och inte hinna så mycket på fredagarna innan jag ska till skolan, så därför tände jag min lampa när Andreas gått ut till sin bil för att åka till jobbet. Även om jag var rätt seg första halvtimmen, börjar det väl bli ok nu, även om jag självklart är trött fortfarande.

Just nu underhåller jag mig med att jaga bort mina katter då de drar in vår nya, fina badrumsmatta under badkaret. Varför ska de hela tiden retas och busa? Och vad ska jag göra? För jag vill banne mig ha mattan liggandes på golvet och inte på en hylla eller i en garderob.

Den nya badrumsmattan inhandlades nämligen igår kväll, när vi åkte in till Ikea i Linköping, där vi träffade Soffan, min älskade syster. Vi åt lite inne på Ikano, och sen gick vi in på Ikea.
Soffan köpte rätt mycket grejor, hon skulle visst fixa iordning "sitt" badrum hemma hos mamma (det badrummet använder mest Soffan), så hon köpte spegel, hyllor osv. Undra hur det gick för henne.
Själv köpte jag ju badrumsmattan (rätt stor, ca 65*100 cm, mörkblå), en ny, billig pläd att ha någonstans i lägenheten (jag tycker om att variera) och ett nytt skohorn eftersom det andra är lite trasigt samt sitter i två garderob handtag för att katterna inte ska kunna öppna där likalätt (ungefär som en barnspärr). Jag är i vilket fall som helst nöjd med kvällen, och vi hade rätt kul, tror jag. Saknar Soffan då och då, hon är ändå min syster och vi bodde ihop i typ 16 år (jag är ju 2 år äldre än henne).

Idag blir det i alla fall Utvecklingsstörning/Funktionshinder först på förmiddagen, och sedan ska vi upp till Händelseriket i Mjölby. Jag har aldrig varit där, så det kan nog bli rätt intressant.
Sedan, när jag kommit hem, ska vi i stort sett direkt in till Mjölby igen, eftersom gamla fälgarna ska på vinterdäcken och de nya, som vi beställt genom Bulan, ska på sommardäcken. Kommer kosta pengar, men vad ska vi göra. Vi har ingen stor lust att skifta emellan med samma fälgar år ut och år in.

Jag sitter och försöker välja vad jag ska ha på mig idag. Har i vilket fall som helst tänkt ha leggings och någon tunika, men vet inte riktigt vilka.

Skönt att det i alla fall är fredag idag, sen blir det helg!

Ha det bra!

Kram

Torsdag 15/10

Nu har jag legat och dragit mig ett tag, gud så skönt det är att ligga i sängen och bara SLAPPA.
Och jag är ju ledig idag, så det blir nog lugnt. Hade först tänkt simma idag, men känner inte att det är så passande när jag har lite ont i halsen. Vill ju inte göra det värre, men det kan det bli om man åker och badar då.

Kan erkänna att igår slog jag inte första julklappen, det eftersom jag inte vill riskera att katterna skulle kunna håra ner hela klappen. Vill ju inte förstöra svärmors julklapp.

Borde sätta lite fart här och sen ska jag ner och handla hade jag tänkt mig. Måste även ringa banken. Ska även komma ihåg att handla nåt till Peter (Svåger) som ligger sjuk i typ influensan. Vad gör man inte för sin svåger? :P

Onsdag 14/10

Hej!

Här sitter jag, rätt trött och seg, efter en eftermiddag med lyftteknik.

Andreas jobbar över idag, gullig som han var skickade han ett meddelande i förmiddags där han skrev att att ha skulle jobba över och att han älskade mig. Då blir man lite gladare åtminstonde. Saknar honom lite nu, men rätt skönt att vara själv ett par timmar.

Tisdag 13/10

Idag blir det nog en slappdag, precis som igår. Tog beslutet att vara hemma idag med, även om jag mår lite bättre och nog hade klarat av att gå. Jag missar nog iofs inte så mycket, vi er film på Utvecklingsstörning-Funktionshinder, och förhoppningsvis kan det lösa sig på nåt sätt om det är nåt stort jag missar.
Först hade jag tänkt baka lite idag, men känner inte att jag har någon lust. Blir nog som igår, ta det lugnt, plocka lite här hemma och så.

Hösten är verkligen här och jag njuter i stort sett. Tänder ljus på kvällen och så. Njuter!! Igår åt vi till på köpet Kalops med Sparrispotatis, vilket är höstmat enligt mig. Sparrispotatis är i stort sett som vanlig potatis. Den kanske är lite ljusare och dess form påminner lite om en sparris, alltså "längre". 

Kanske borde sätta igång.


Måndag 12/10

Sitter här, trött och mår inte speciellt bra.

Har sjukanmält mig, förkyldning, trött och sjukdomskänsla är inget som jag vågar att chansa och gå till skolan med just nu eftersom vi alla vet att svininfluesan (som de vill kalla så fin Nya influensan) härjar. Jag är åtminstonde ordentligt och kollar upp med läraren vad jag kan kolla på här hemma osv.

Helgen var annars bra.
I Lördags åkte jag ner till mamma själv, eftersom jag skulle ta lite kort på hennes gamla sommardäck som hörde till Forden, som nu inte finns mer (vad vi vet) samt umgås i övrigt. Eleonore, Johanna och Madde kom dit också, så vi hade en trevlig stund tillsammans. Jag tvättade däck och tvättade bil, vi fikade m.m.
Under tiden var Andreas på rally i Norrköping tillsammans med sin kusin Micke och Mickes mamma (Andreas moster) Ingrid.
Jag kom väl hem runt 7 tiden, gjorde lite mat till mig eftersom Andreas redan ätit, och sen vart det en lugn kväll.

Igår åkte vi åter ner till mamma, eftersom vi hade fått svar på annonsen om fälgarna och däcken, så vi var ju tvugna att hämta dem. Så ner dit ett par timmar, sedan in till Linköping och sälja det och sen åkte vi vidare till Ikea för att kolla lite köksbord m.m. Vi lockas nämligen av att köpa ett nytt och lite större köksbord samt stolar då. Trevligt att kunna sitta de flesta tillsammans på julen och så.

Nu har i alla fall frukosten ätits och det blir nog lugnt resten av dagen. Sitta och drömma lite nog.

Fredag 9/10

Jag orkar inget just nu, och tror jag kräver lite för mycket av mig själv.

Vill bara lägga mig och sova, kanske gråta en skvätt. Det kan vara så ibland, ni andra kanske känner igen det? Och Andreas verkar inte förstå, planerar och planerar. Ikväll skulle vi visst ner till Micke och Sandra och se rallyfilm, fick jag veta när jag ringde honom efter skolan... jaha, orkar jag?? Jag vet inte. Förstå. Så vi får se, jag kanske bara ligger hemma ikväll och tar det lugnt. De kanske får klara sig utan mig.
Imorrn skulle de på rally med. Ni hör ju hur vi planerar i vårt förhållande. 

Ha det 


Torsdag 8/10

Hej!

Jag är väl medveten om att jag inte skriver mycket alls just nu, jag har ingen ork och lust.

Gör automatiskt andra grejer och tar det lugnt, så skönt att bara sitta. Göra inget.
Jag njuter just nu av att hösten är påväg på riktigt. Rätt mycket löv som ligger på marken här och där, bland annat på vår gäsmatta eftersom rönnen har tappat i stort sett alla sina blad. Jag har räffsat en gång, typ förra veckan eller veckan innan. Ja, mitt minne är inte jätte bra. Har gått och funderat på att gå ut och räffsa mer, men har inte riktigt kommit så långt. Vet inte om det kanske är lite slöhet.
Än så länge är jag inte så depp, inte som förra hösten. Gud, då mådde jag inte bra. Men "rädslan" har funnits där om det skulle bli likadant den här hösten.

Idag är jag ledig, som vanligt. Det blir nog en rätt lugn dag, jag har inte planerat något ordentligt än. Jag är billös, eftersom Andreas fick ta min bil idag. Hans egen är nämligen inne på Preem för att de ska kolla samt ställa in förgasaren, kolla bromsarna samt choken. Vi lämnade den igår kväll och får förhoppningsvis hem den idag.
Det var rätt perfekt att ta det just idag, med tanke på det där med att jag är ledig.
Var även inne och kollade däck och lite på "Bulan" i Mjölby i... hm... Måndags? Jag minns inte. Var tvungen att köpa 2 nya begagnade däck där inne sedan med, det upptäcktes ju att det var en spricka på insidan av VF däcket. 2 för 700 som var som i nyskick enligt dem. De monterades och balanserades, så det vart inga mer extrakostnader just då åtminstonde.

Helgen närmar sig igen, blir nog rätt lugnt, men det kan vara skönt.

Jag borde baka lite, men energin och lusten finns inte riktigt här.

Nu ska jag i alla fall äta lite sen frukost och sen får vi se vad som händer.

Kram

Söndag 4/10

Jag ber om ursäkt att jag inte orkar skriva så mycket nu förtiden, jag har ingen ork till det.

Livet rullar på.

I Torsdags var Soffan och Diva här ett par timmar. Diva och Molgan var nära varandra rätt mycket, och det verkade som att båda ville leka lite med varandra, men ingen av dem vågade väl riktigt. De brukar dock aldrig kunna vara nära varandra, så det är ett stort framsteg. Mozart vågade dock inte riktigt vara framme, men jag kan förstå det lite med.
Vi hade i alla fall lite filmdag och fikade också lite. Skönt att kunna umgås lite så med, sker inte så ofta. Mysigt!


Diva och Molgan.


Diva och flodhästen.


Matte har varit busig mot Diva och vikt bak öronen.

På Onsdagen var jag föresten förbi farmor, som sedan fyllde 77 år den 2 Oktober, alltså i Fredags. Jag köpte en blomma på vägen dit, som hon blev glad för. Fick fika hos henne, samt bröd, äpplen och lite annat. Det är mysigt att komma hem till farmor, där inget i stort sett förändrats.


Blomman och kortet från mig, Andreas, Soffan och mamma.

I Fredags var det skola/jobb som vanligt. Vi mekade även lite med bilarna och sedan städade jag lite här hemma.

Igår var vi ute vid Andreas mormor och morfars grav, där vi tände ljus. Vi umgicks även endel med svärföräldrarna.

Imorse var det lite tråkigt väder, och vi kände för att hitta på något. Vi satt och funderade ett tag, och kom sedan fram till att vi kunde låna med oss Melina och åka in till Gamla Linköping och Fenomenmagasinet. Sagt och gjort, så vi åkte och hämtade hennes bilkudde hos Mona och Sten och åkte därpå ned och hämtade henne. Sedan in mot Linköping. På vägen dit såg vi kor och hästar, samt en älg som stod på ett fält. Det är inte ofta man ser dem så nära och den var riktigt fin. Inne på Fenomenmagasinet var det sedan kul. Vi testade lite olika grejer och Melina hade nog rätt kul. Vi gick även runt och kollade lite i Gamla Linköping. Handelsboden, där vi såg lite modellbilar m.m, och barnbokhandeln där det fanns prinsesskläder m.m.


Rör som man kunde slå på, så att det blev olika toner av ljud. Liknande som ett vindspel.


Här skulle man röra på lådan så att det blev olika sorters vågor m.m.


Här testar vi vilket som är magnetiskt.


Våra handavtryck.


En rolig spegel som man kunde ändra vinklar på.


En luftballong. Man tryckte på en knapp som gjorde att den lyfte. Melina var lite imponerad av den tror jag.

Där har ni åtminstonde fått en liten inblick av vad vi gjort de senaste dagarna.

Kram

 


RSS 2.0